Samsung sælger 20 procent færre topmodeller end forventet

12 kommentarer.  Hop til debatten
Samsung Galaxy S5 har ikke solgt i det antal, som elektronikgiganten havde forventet, da de begyndte at producere dem.
25. november 2014 kl. 08:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det har været et hårdt år for Samsungs mobilafdeling. For selvom de fortsat er en af de største spillere på Android-systemet, så falder deres profit. Det skriver Ars Tecnica.

Produktionen af flagskibet Samsung Galaxy S5 er ifølge The Wall Street Journal sat 20 procent i vejret i forhold til sidste års Galaxy S4. Men på trods af det, har mobilgiganten solgt 40 procent færre end forventet.

S4 blev ifølge Ars Tecnica solgt i omkring 16 millioner eksemplarer i løbet af de første tre måneder på markedet, sammenlignet med kun 12 millioner S5'ere.

Det betyder, at Samsung ligger inde med en kæmpe bunke high-end telefoner. En situation, som de nu vil forsøge at afhjælpe ved at lade direktøren for TV og hjemmeelektronik, B. K. Yoon, tilføje mobilafdelingen til hans ansvarområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig med det, planlægger Samsung at øge fokus og profit ved at skære i deres store line-up af telefoner. Virksomheden har fortalt, at de har planer om at introducere mellem 25 og 30 procent færre telefoner i 2015 end i 2014.

Samsung kommer dog stadig til at sende en masse telefoner på markedet, da de hidtil i 2014 har introduceret 56 forskellige smartphones.

Med den mindskede line-up af nye telefoner, kommer Samsung på det punkt ned omkring HTC og LG.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
27. november 2014 kl. 10:03

Jeg købte en Samsung Galaxy S4 lige efter at salget af S5 modellen var startet. S4 er en fantastik god mobil telefon og jeg havde ikke lyst til at betale det dobbelte for de ekstra detaljer man fik i den nye S5 model. Specielt havde jeg ikke lyst til at betale for en fingeraftryks-scanner.

11
27. november 2014 kl. 09:43

Min S3 var blevet langsom, og havde problemer med at registrerer "oplåsemønster" Reset gav ingen ændring, så inden jeg udskiftede den kunne jeg jo lige så godt prøve at installerer CyanogenMod. Det gav en helt anderledes livlig telefon, det er nu den bedste telefon jeg har haft i hånden, så udskiftningsplanerne er lagt i skuffen.

Jeg overvejer en da at købe en S3 til mine forældre og lægge CyanogenMod på fra starten. Så har de en fremragende telefon, og jeg kender den og kan derfor yde bedre support.

10
25. november 2014 kl. 16:11

Fornylig købte jeg en "entry level" telefon, en LG F70, og jeg vil holde på at den dækker "normal brug" så godt at at jeg ikke savner at betale ca. 3-4 gange så meget for en topmodel, med mindre da høj ydelse til spil eller foto var et krav.

Med "kun" 207ppi (mine øjne kan kun skimte en antydning af pixelering) giver en Snapdragon 400 quad rigtig god ydelse, og smooth UI med 1MB RAM. De 4GB flash måtte suppleres med et SD kort, og her var den eneste egentlige gene. Uden at kunne flytte ret meget af apps ud på SD kortet (KitKat giver bøvl pga skærpet sikkerhed), blev pladsen for trang indtil jeg ryddede det største bloatware af vejen. Fin batteritid, og med LTE kan den følge godt med.

Selvfølgelig ikke "nok" til en specs-nørd, men reelt er disse kun en mindre del af køberne på det brede marked, og her er problemet for Samsung at de billige telefoner ikke længere er noget crap. Dem som er "selvhøjtidelige" nok til at de bare skal have topmodellen (uafhængig af behov) køber ofte iPhone, så når der ikke længere skal en topmodel til for at være "en god Android", kommer Samsung alvorligt i klemme nedefra.

Dt er næppe pga konkrete ulemper ved S5 at salget går langsommere end budgetteret. Der er ingen Android producenter der har vækst i det øvre prissegment. Det er jo heller ikke for sjov at Motorola har succes med Moto G, også en glimrende Android telefon i den moderate prisklasse.

5
25. november 2014 kl. 11:01

Der er efterhånden så mange forskellige telefoner der går under begrebet "topmodel" at det er svært at vide. Her er det S5, der er topmodellen, men for få dage siden så jeg at det er Galaxy Alpha, og sådan kunne jeg fortsætte.

Det virker som om nogen har tænkt "vores topmodel sælger godt, lad os lave fem forskellige topmodeller, så sælger vi sikkert fem gange så mange". Det er svært, som én, der ikke følger mobilmarkedet meget nøje, at holde styr på, hvilken man skal købe hvis det bare skal være "topmodellEN" fra Samsung - og det virker som om målet flytter sig hurtigere end den tid det tager at beslutte sig. Minder mig om HTC for at par år siden, hvor det eneste man kunne være sikker på, var at det var den forkerte model man havde købt.

4
25. november 2014 kl. 10:23

At Samsung ikke sælger så mange 5Ser har mere noget at gøre med at de ikke er konkurrencedygtige overfor andre toptier telefoner (så som iPhone 6, iPhone 6 plus og fill In the nonexistant "other" wellselling toptier smartphone) og knap så meget fordi billige kinesere spiser Samsung og andre nedefra...

Det er bare to forskellige markedes segmenter og hvor Samsung har produceret til lager har Apple stadig ikke kapacitet til fuldt at kunne mætte efterspørgslen nu et par måneder efter launch...

3
25. november 2014 kl. 10:16

@Kristian Christensen: Jeg er også - som så mange andre - koverteret fra Samsung Galaxy S til LG G3, og er glad for skiftet.

http://www.pcworld.com/article/2840512/lg-smartphone-sales-soar-boosted-by-g3.html

@Henrik Madsen, Huawei's mobiler er stadig i et andet segment end flagskibstelefonerne og ikke en direkte trussel. I midtersegment findes også Google Nexus og One Plus One, hvor man får meget for pengene, men ikke lige de sidste 10% lækkerhed i forhold til flagskibene.

8
25. november 2014 kl. 14:11

@Henrik Madsen, Huawei's mobiler er stadig i et andet segment end flagskibstelefonerne og ikke en direkte trussel. I midtersegment findes også Google Nexus og One Plus One, hvor man får meget for pengene, men ikke lige de sidste 10% lækkerhed i forhold til flagskibene.

Jeg syntes sådan set at du underbygger min påstand meget godt.

Det jeg prøver at sige er at kan folk få 90% telefon for 2000Kr. og 100% telefon for 3500Kr. så vil en hel del folk vælge den på de 90% fordi de ikke har synderligt meget brug for de sidste 10% og i hvert fald ikke er villige til at betale næsten dobbelt pris.

Specielt nu hvor Huawei har en processor som er "hurtig nok" og skærmene efterhånden er ved at have den størrelse som den slags nu for de fleste max kan være og PPI er rigtig god på begge telefoner.

Kvalitet og indmad på det du i dag kalder en midtersegment telefon er højere end den var på topmodellerne for 2-3 år siden.

Det vil sige at dem som for 2-3 år siden købte en topmodel i dag ville kunne klare sig med en midter-model og der er altså bare et marked for det segment og det er det Samsung mærker nu.

2
25. november 2014 kl. 09:32

Kære Samsung.

Efterhånden har selv Huawei og lignende producenter fået gode skærme og features i deres telefoner og processorerne har ligesom på pc markedet nået et punkt hvor de har "kræfter nok".

Ergo er det Huawei og lignende i skal konkurrere med og så nytter det ikke noget at jeres telefon koster 3500Kr. mens Huawei's koster 2000Kr.

JA, der er givetvis nogen ting som S5 kan som P7 ikke kan men forskellen er altså ikke så stor at den kan retfærdiggøre forskellen på 1500Kr. for de fleste.

Slet ikke i en verden hvor folk skifter mobil hver 2. år.

1
25. november 2014 kl. 09:15

Det er nok også lidt fordi at de fleste andre producenter af Android modeller er kommet så meget med rent hardwaremæssigt at det ikke HELT har så stor betydning længere. Selv var jeg også meget glad for Samsung men har senest skiftet min datters ud med en Huawei der er billigere. Og min egen SG4 blev skiftet ud med en LG G3 der er SÅ lækker. Jeg tror de i fremtiden skal satse mere på f.eks forbedret kamera og/eller skære kraftigt ned på bloatware og måske gøre mere ud af deres vandtæthed. Det vil fremover nok mere være holdbarheden i forhold til fugt osv der vil være et salgsargument tror jeg.

6
25. november 2014 kl. 12:27

Der er nok mange forskellige grunde til faldende efterspørgsel, min var den store mængde bloatware min gamle Samsung telefon var fyldt med. Nu har jeg Nexus 5 som jeg er meget glad for. Den er dog ikke så "ren" mht. bloatware som forventet, men stadig en forbedring. Jeg kommer ikke tilbage til Samsung med mindre de sadler om.

9
25. november 2014 kl. 14:14

min var den store mængde bloatware min gamle Samsung telefon var fyldt med.

Kender det godt.

Købte en samsung tablet og det er da en voldsom gang bloatware der er derpå.

Bl.å er der en skærm så når man trækker til venstre så kommer der alskens nyheder fra amerikanske nyhedsmedier hvilket er totalt uinteressant for mig.

På min HTC har de det her Blink-Feed, det syntes jeg er noget skod, men i det mindste kan det slå's fra, det kan man umiddelbart ikke med Samsung lortet.

Min næste tablet bliver ikke en Samsung.