Samsung lancerer telefon med buet display

Samsung er snart klar med verdens første smartphone med et display, der har former.

Samsung introducerer snart smartphone-verdenen for den første telefon på markedet med et buet display. Det blev meldt ud i forbindelse med lanceringen af firmaets nye Galaxy Note 3, skriver Reuters.

»Vi regner med at introducere en smartphone med et buet display i Sydkorea til oktober,« sagde Samsungs marketingchef for mobil-divisionen, D.J. Lee.

Dermed varsler den sydkoreanske smartphone-producent indmarchen for næste generation af bøjelige og ultratynde skærme, og mest relevant for nogle: stærkere displays, så det kan blive slut med 'edderkoppespindet', hvis telefonen bliver tabt.

I januar kunne Samsung præsentere en prototype på et bøjeligt dislpay. Den kommende telefon må nøjes med en statisk buet skærm, der altså ikke er så fleksibel, hvilket formentlig skyldes, at komponenter til den teknologi endnu ikke er kommet ned i et prisleje, hvor forbrugere kan være med.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Harry Jessen

Så kan Apple igen begynde et nyt sagsanlæg mod Samsung, i hvert fald hvis de får ret til deres ansøgning om patent på fleksibel skærm, som har søgt om.

At selve ideen med fleksibel skærm så ikke er Apples egen er så en anden sag, men de var åbenbart de første til at søge patent på det.

  • 1
  • 0
#7 Christopher von Würden

og mest relevant for nogle: stærkere displays, så det kan blive slut med 'edderkoppespindet', hvis telefonen bliver tabt.

Det er ikke displayet der går i stykker og skaber "edderkopppespin" i telefonen når man taber den, det er derimod glasset der sidder uden på displayet, der gør. Som oftest virker display og touch digitizer stadig selvom glasset er ødelagt, det er derfor faktuelt forkert det der står i artiklen. Bøjelige/buede displays gør ingenting for holdbarheden af glasset der sidder udenpå.

Man kan sagtens sætte en glastype uden på displayet der ikke laver "edderkoppespin", det er blot at bruge plexiglas i stedet for hærdet glas, ulempen ved det er at plexiglas ikke er specielt modstandsdygtigt overfor ridser, og som regel vil man hellere have at det er det... Hvis i husker tilbage til midt 00'erne så var de fleste mobiltelefoner faktisk med plexiglas foran skærmen, det ændrede sig efter smartphones stormede frem.

Nogen af kommentarerne nævner også buet displays, her er der igen tale om det glas der ligger uden på displayet og altså ikke selve displayet.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere