Samsung: Lad være med at installere Windows 10

31. maj 2016 kl. 14:5319
Samsung: Lad være med at installere Windows 10
Illustration: Microsoft.
Microsoft seneste styresystem har angiveligt problemer med Samsungs computere
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På trods af at det er knap et år siden Microsoft lancerede Windows 10, og den næste større opdatering af styresystemet er lige om hjørnet, så fraråder hardwareproducenten Samsung sine kunder at opgradere. Det skriver webmediet The Register.

The Register fortæller, at en læser henvendte sig til redaktionen, efter han havde været i kontakt med Samsungs supportafdeling omkring hans computers trådløse netværkskort, som han ikke kunne få til at fungere under Windows 10.

I den e-mail, som læseren modtog fra Samsungs engelske supportafdeling, står der blandt andet:

»For at være helt ærlige så anbefaler vi ikke at installere Windows 10 på nogen af Samsungs bærbare eller stationære computere. Vi er fortsat ved at koordinere med Microsoft omkring denne sag. De drivere, vi har på vores webside, er endnu ikke kompatible med den seneste udgave af Windows. Hvad vi sædvanligvis anbefaler er at beholde den nuværende version af Windows, og så vil vi give besked, når der ikke længere er problemer med Windows 10 og Samsungs computere eller skærme.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Register har forsøgt at få svar fra både Samsung og Microsoft omkring, hvornår det kunne forventes, at der var nye drivere klar. Samsung undlod at svare, mens standardsvaret fra Microsoft lød:

»Microsoft og Samsung er dedikeret til Windows 10 og arbejder tæt sammen om at levere den bedst mulige Windows 10 opgraderingsoplevelse.«

19 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
2. juni 2016 kl. 21:06

@Thomas "Hvis du hverken har en Samsung eller kører Windows, hvad har indlægget så af relevans i denne tråd? "

Hvor skriver jeg at jeg ikke køre Windows ? Jeg skriver at på mange af mine private PC er jeg gået over til Linux af sikkerheds og performens grunde, de er ikke alle sammen nye. Bruger også dual boot, eller skift af harddisk, så jeg også kan køre XP eller andet, alt efter hvad man lige skal bruge. Har du kun en PC, eller bruger du kun et OS, eller køre du dine server virtualiseret på en PC eller i skyen ?

Det er indlysende at jeg ikke har Samsung Mobil telefoner, men man kan ikke have et sådan had forhold som mig, hvis man ikke har haft det. Synes især at det er synd, at deres lorte software ødelægger noges ellers OK hardware, deres kamera på S6/S7 er noget af det bedste jeg har brugt Efter S2/S3 blev det helt galt, og de er nu ved som Nokia at ødelægge dem selv. Her menes at Nokia valgte MS, da de ikke fik lov til at få nogen specielt i Google Play (store) og Nokia var så grisk at de ville have en del af kagen her. Samsung forsøger det samme, ved at tvinge en til brug af samsung konti, og opfyldning af telefonen med noget af det værste skrammel jeg har set, i et forsøg på at sælge noget af det, ud over at høste så mange data om brugern som muligt. .

Men skidt selv om det er godt hardware, så er det også alt for dyrt, når man kan få en telefon med næsten samme spec for under 1/3. Der sker nu det samme for Telefoner som med PC-er. Det er ikke nødvendigt med en ny, den gamle er ok og køre fint. Næsten bedre og bedre, efterhånden som Google forbedre deres software, og får ryddet op. Med undtagelse af brug af flere bruger, det kvæler de fleste gamle telefoner/tablet.

18
2. juni 2016 kl. 00:41

Nu har Samsung helt som alle andre HW fabrikanter haft mere end rigeligt med tid til at få styr på deres drivere, men de har som sædvanligt sovet i timen.

Jeg har for flere år siden sagt fra over for Samsung produkter da de lider af alt for mange tåbeligheder i deres menusystemer, drivere osv.

Jeg har ellers tidligere været ret begejstret for Samsungs produkter. I dag har jeg stadig mit 42" TV som var født med en fejl i strømforsyningen. To underdimensionerede Lytter i strømforsyningen, som jeg så selv måtte skifte. På nogen lunde samme tid havde jeg også en Yousee boks, købt for 900 kr. hos Yousee, den begyndte også at svigte og forstyrre omgivelserne, og igen Lytten var stået af eller snarer den var ikke stået af, men var i så elendig forfatning at det var overraskende at den ikke futtede helt af, her har jeg dog ikke gjort noget ved det da jeg har en anden boks.

Så har jeg en HDD optager, tjaaaaaaa nærmere forklaring er vel overflødig, de var dig ikke strømforsyningen denne gang, men da jeg ikke lige skulle bruge den funktion så var det ikke så slemt. OG som om det ikke var nok, så mit surround anlæg til 7000 dengang, det var med indbygget DVD drev, og ikke om det ville afvikle selv en simpel video end ikke en mpg fil kunne den klarer, den begyndte at vide DVDerne, filerne osv. men så begyndte det at hakke og ikke bare et lille svigt, nix lange pauser mens det tog sig sammen til de næste sekunders film. Jeg har en Samsung smartphone, en jeg fik foræret. Jeg har sjældent set mere bloat og forceware på en mobil som på en samsung. OG SÅ LIGE, de mange ting med fejl var inden for den samme periode, og det var en periode hvor Samsug havde fået et hav af klager for at bygge med underdimensioneret hardware især strømforsyningerne.

Så aldrig mere Samsung. Og nu vil de så anbefale at man ikke opgraderer, de har haft rigelig med tid til at få orden på deres drivere, så det er hos Samsung problemet ligger.

Så når jeg udtaler mig negativt om Samsung så bygger det på erfaring

17
1. juni 2016 kl. 14:32

Du har så ret. Så snart der er kommet en nu top model fra Samsung. Og der kommer opdages til den året før. Så er det som om Samsung bevidst smadre firmwaren til at få telefonen til at hoste og hakke og generelt køre af helvedes til. Har haft mine Samsung telefoner. Det er slut. Pt har jeg en Asus. Og hvem ved hvad mærke næste tlf bliver. Ved bare det ikke bliver Samsung igen.

16
1. juni 2016 kl. 13:23

Hvis du hverken har en Samsung eller kører Windows, hvad har indlægget så af relevans i denne tråd?

15
1. juni 2016 kl. 11:33

Ja Sansung ved ikke hvad support er. Opdateringer til S6 til android 6.*, kom/kommer meget sent. Så når deres telefoner er bare en generation/3-4 måneder gamle, er de glemt, og alt service og support fraværende. Den bedste måde at håndtere dette, er ved fravalg af de firmaer som køre sådan.

Selv oneplus, der sælger næsten sammehardware til 1/3, har langt bedre support. også for telefoner der er ældre langt ældre.

HTC som havede hele marked døde jo næsten også på dette, da de ikke opdatere deres første telefoner. De regnet så med at kunderne vil købe en ny, og det var korekt, men det blev aldrig mere til en HTC. Selv her snart 6-8 senere kæmper de stadig mod det,

Så at samsung ikke er deres opgave voksen, og henviser til at blive på samme OS, også ikke gør mere ved det. Det er ikke nyt, men nok så langt man kommer med at få support fra dem.

PS: ASUS er også noget lort med hensyn til opdatering og RMA.

14
1. juni 2016 kl. 11:13

Det er jo det, man gør: Finder/gemmer de gamle drivere fra Windows 8/7 ja sågar Vista. De vil så godt som altid fungere under Windows 10.

13
1. juni 2016 kl. 11:11

"Samsung: vi tager ikke driver support seriøst", eller, "Samsung: vi har ikke kunne fixe vores drivers på et år"

12
1. juni 2016 kl. 11:09

Nogle ældre maskiner - inkl. den ældste af mine ThinkStation workstations samt en 11 år gammel HP Pavillion zd8000 - kan ikke lide FastStart og sleep mode. Løsningen er enkel: Sæt en SSD i maskinen og juster indstilling for, hvad maskinens afbryderknap skal gøre, til: Sluk for maskinen. Med Windows 10 og en SSD starter den alligevel så hurtigt, at sleep mode er lidt ligegyldig.

11
1. juni 2016 kl. 11:06

om artiklen, prøver at klantre Microsoft for at lave noget l...., knap så godt, eller om det er Samsung der er nogle snøbler, der har computere som ikke lever op til de specifikationer, eller ikke er gode nok til at opdatere de driver, der skal til, får at køre windows 10. Eller er vi bare ude i en sædvanlig ansvarsfralæggelses krig, hvor den ene leverandør beskylder den anden leverandør for ikke at gøre deres arbejde godt nok, bare for ikke at skulle bruge tid på at finde "rood cause"

10
1. juni 2016 kl. 10:06

Jeg ved mange ikke har haft problemer med Windows 10; men jeg har haft problemer på 3 ud af 4 computere jeg har arbejdet med det sidste års tid.

Min ene arbejdscomputer kunne ikke håndtere at gå i "sleep mode" fordi når jeg vækkede den skulle jeg minimum dræbe Search processen og nogle gange også explorer processen for at få den til at virke.

Min anden arbejdscomputer har grafik kort problemer med noget Intel grafik kort, så teksten i browsere m.m. er ofte ødelagt og jeg oplever jævnligt BSoD.

Min bærbare derhjemme oplever at netkortet mister forbindelse til netværket jævnligt hvilket gør den ret ubrugelig da den primært er ment til at køre ting via remote. :o

Hvor meget der er "Microsoft's skyld" og hvor meget der er driver fabrikanterne og hardware producenterne kan jeg ikke sige - men det var problemer jeg ikke havde i Windows 7 eller Windows 8; men som er kommet med Windows 10. Så selvom jeg generelt godt kan lide Win10 - så har jeg mange problemer at slås med i daglig brug.

9
1. juni 2016 kl. 09:50

BQ Aquaris E 4.5, HP Pavillion Elite og Lenovo Ideapad 100 alle med Ubuntu.

7
1. juni 2016 kl. 08:15

For mit vedkommende virker det nu fint. Jeg måtte installere nogle få drivere fra Windows 8 (efter henvisning fra Samsungs egne fora) bl.a. til touchpad, men det er også alt. Alle devices spiller som de skal, og jeg har kørt problemfrit med Windows 10 på min Samsung laptop siden september sidste år.

6
1. juni 2016 kl. 08:15

Windows har indtil dato altid været rimeligt bagudkompatibel ang. drivere. Men nu skulle jeg "Prøve" at installere win 10 på et ældre DELL laptop latitude. Det gik rigtig godt ["ironi"] halvdelen af dell driverne blev kasseret/ignoreret af windows. (Der var win7 før hvor der installeres win10 oveni) Konklusion: Win10 måtte kasseres og win 7 måtte geninstalleres fra ny. Det er en skrøne at win10 efterlader win7 intakt efter en afinstallation af win10.

5
1. juni 2016 kl. 07:19

Jeg har dog en Lenovo og ikke en Samsung PC, og jeg benytter Linux Mint og ikke Wirus (Windows), dels fordi det er for tungt for hardwaren i forhold til perform (ISO 7 lags modelen i Windows vs. Skal modelen i Linux), og Windows har for meget 'Jeg ved bedre en brugeren' mentalitet og endelig er den indbyggede 'Sikkerhed' mod fx. malware og ransomware så godt som ikke eksisterende.

4
31. maj 2016 kl. 23:10

Eller telefon, men det er nu Samsungs eget software som ødelægger det. Synd med den (gode) hardware, især kameraet er supper.
Men ikke godt, at det er besværet med samsungs sofware værd. De har også lukket mulighed for root så meget, at man slet ikke gider besvære sig med deres telefoner mere.

One Plus (med CM) og Nexus leve :-)

2
31. maj 2016 kl. 21:12

Skal vi gætte på at det ikke hindrer MicroSoft i at erklære maskinen klar til Windows 10, og derefter tvangsopdatere den stakkels maskine ?