Samsung indgår samarbejde med Microsoft: Office-pakken præinstalleres på tablets

25. marts 2015 kl. 12:408
Snart vil en række af Samsungs tablets komme med bl.a. Office-pakken præinstalleret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du fremover får fingrene i en Samsung-tablet, kan den med stor sandsynlighed have bl.a. Office-pakken præinstalleret. Microsoft og Samsung har nemlig indgået et samarbejde om at præinstallere virksomhedens gratis software på tablet-producentens enheder, skriver (Berlingske Business](http://www.business.dk/digital/microsoft-rykker-ind-hos-samsung).

Der er endnu ikke detaljer om, hvor mange af Samsungs enheder, der vil komme med Microsoft-software præinstalleret. Ifølge Berlingske Business omfatter aftalen Office-pakken, herunder Word, Excel og PowerPoint, samt Skype, OneNote og OneDrive.

Office-pakken med dens mest basale funktioner er gratis på Android, og dermed er der ikke tale om en demoudgave af softwaren, som udløber efter eksempelvis et par måneder. I forvejen indeholder både Android og iOS-tablets præinstallerede programmer, der ikke uden videre kan fjernes af brugerne. Derfor stiller samarbejdet spørgsmål om, hvorvidt tabletbrugere kan se frem til den samme mængde af såkaldt bloatware, som computerbrugere i årevis har været vant til.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
27. marts 2015 kl. 11:53

Der findes masser af fri software som fx LibreOffice der kan det meste af det samme og som ikke udnytter brugerne.

3
26. marts 2015 kl. 14:55

har ikke undersøgt det, men man får vel kun 30 dage til at teste?

2
25. marts 2015 kl. 22:04

Samsung har i mange år læsset tonsvis af bloatware på deres tabs og smartphones, så det er der ikke noget nyt i.

Det nye består i, at det faktisk så ud til at de havde droppet bloatstrategien med deres nye Galaxy S6-serie, som skulle være rimeligt renset for apps som man ikke selv har valgt.

Men det har de så glemt igen.

6
27. marts 2015 kl. 11:15

Jeg synes måske det er lidt hårdt at betragte Microsoft Office som bloatware på linie med det crap software Samsung normalt har installeret på deres telefoner og tablets.

Jeg synes tværtimod det her er et scoop for både Samsung og Microsoft og at de begge drager fordel af det, det samme gør de mindre tekniske kunder som nu får mer-værdi ud af boksen (mange vil formentlig ikke engang vide at det er muligt at installere Office på deres Android tablet).

Sålænge de tillader folk at afinstallere det, hvis man som teknisk bruger har bedre alternativer eller ikke ønsker det, så har jeg svært ved at se problemet.

5
26. marts 2015 kl. 17:44

Der er ikke noget Samsung kan som andre ikke kan bedre. Alene deres Kies-crap er nok til at løbe skrigende væk fra deres sortiment.

1
25. marts 2015 kl. 18:58

Vi er fuld ud selv i stand til at installere det vi ønsker at installer.