Samsung i 2010: Vores telefon burde være mere som en iPhone

Illustration: Android Logo
Samsung Galaxy S er på 126 punkter iPhone underlegen. Sådan lød hovedkonklusionen på en intern Samsung-rapport fra 2010.

Det højtprofilerede slagsmål i retten mellem californiske Apple og sydkoreanske Samsung tog tirsdag en ny drejning, da Apple fremlagde dele af et 132 sider langt internt dokument fra konkurrenten. Det skriver All Things Digital.

Samsung-dokumentet, som det er lykkedes Apple at føje til bunken med bevismateriale, stammer fra 2010 og sammenligner Samsungs første Galaxy S-telefon med Apples iPhone.

Og konklusionen er klar: Samsung Galaxy S er konkurrenten underlegen på 126 konkrete punkter. Kort fortalt burde Samsungs telefon opføre sig mere som en iPhone og give en brugeroplevelse, der er mere lig Apple-telefonens.

Materialet er ikke overraskende vand på Apples mølle.

Retssagen mellem de to er skudt i gang af Apple, der mener, at Samsung har kopieret Apples designs til både iPad og iPhone og dermed krænket en stribe patenter. Samsung har i mellemtiden fyret sagsanlæg af sted i den anden retning.

Læs også: Amerikansk dommer forbyder salg af Samsung Galaxy Tab 10.1: Ulovlig iPad-kopi

Læs også: Samsung vil stoppe salget af iPhone 4S i Japan og Australien

Læs også: Apple kræver 15 mia. af Samsung i patentstrid over smartphones

Senest har Apple tabt en retssag i Storbritannien på spørgsmålet om, hvorvidt Samsung med selskabets tablet Galaxy Tab 10.1 har kopieret Apples iPad. Apple har efterfølgende anket dommen.

Læs også: Apple skal i fuld offentlighed sige, at Samsung ikke har kopieret iPad

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Hedemann

hvis apple vinder så skal alle produkter med afrundede hjørner og rektangler sagsøges, selv om at det ikke er nytænkende og det er elementer der findes i mange designs.

Hvad fanden de har jo allerede fået, patent tynde bærbar uden nogen former for mål eller noget.

 • 5
 • 5
#3 Jimi Hansen

hvis apple vinder så skal alle produkter med afrundede hjørner og rektangler sagsøges, selv om at det ikke er nytænkende og det er elementer der findes i mange designs.

Prøv at læse artiklen...

Og konklusionen er klar: Samsung Galaxy S er konkurrenten underlegen på 126 konkrete punkter. Kort fortalt burde Samsungs telefon opføre sig mere som en iPhone og give en brugeroplevelse, der er mere lig Apple-telefonens.

Det er lidt mere end bare de runde hjørner der er problemet.

 • 5
 • 3
#4 Jimi Hansen

Som jeg forstår det ønsker Apple blot at deres konkurrenter opfinder deres egne designs i stedet for at læne sig så kraftigt op af Apple's. Det er vel rimeligt nok.

Microsoft+Nokia har da bevist med Lumia at det sagtens kan lade sig gøre at lave en cool smartphone, som ikke ligner iPhone til forveksling, hverken i brugerflade eller hardware design.

http://www.nokia.com/dk-da/produkter/telefon/lumia800/

Samsung gør intet for at diffentiere deres Galaxy produkter fra Apple's - tværtimod. Kan ikke forstå de folk, der ikke kan se at Samsung går får tæt på, både i brugerflade, hardware, emballage, markedsføring og tilbehør...

http://peanutbuttereggdirt.com/e/2011/05/03/apple-vs-samsung-a-visual-gu...

http://cydiahelp.com/samsung-copies-apple/

Formålet med fri konkurrence på markedet, er vel at vi vil have virksomhederne til at komme med hver deres løsninger, som vi så kan vælge mellem - så der er flere valgmuligheder end bare iPhone og kopi-af-iPhone.

 • 6
 • 3
#6 Jimi Hansen

Et eller andet sted kan jeg godt forstå, Apple er utilfredse. Til gengæld synes jeg ikke, de har en sag, når det kommer til UI, emballage, markedsføring (??) eller tilbehør.

Pointen er ikke, at Samsung ikke må lave et kabel eller en emballage, der minder om Apple's - men at kopieringen er så gennemført at den omfatter både kabler, emballage og hele molevitten.

Eller du kan måske virkeligt ikke få øje på lighederne...?

http://cydiahelp.com/samsung-copies-apple/

Og Conan O'Brien har flere eksempler... :)

http://www.youtube.com/watch?v=YciM_54HzZk

 • 1
 • 6
#8 Jan Lunddal Larsen

hvis apple vinder så skal alle produkter med afrundede hjørner og rektangler sagsøges, selv om at det ikke er nytænkende og det er elementer der findes i mange designs.

Ikke korrekt. Denne del af sagen omhandler et Trade Dress Apple har på iPhonen, og det drejer sig ikke om et rektangel med afrundede hjørner.

Det drejer som om en mobil enhed, der er et rektangel med afrundede hjørner, med sort front og sølvkant, har et 4x4 grid med kvadratiske ikoner med afrundede hjørner og yderligere 4 ikoner i bunden på en grå baggrund.

Der er vist et par yderligere ting i Trade Dress'et, så som du kan se, er det meget specifikt.

Havde TouchWiz ikke haft en app drawer der lignede iOS så meget, og havde Samsung ikke benyttet billedet af den i deres markedsføring, var vi nok ikke kommet så vidt.

 • 2
 • 1
#9 Jakob Damkjær

Det mindes jeg ikke at have sagt. Jeg synes bare ikke Apple har en sag.

Det er helt ligitimt at ha den personlige holdning, bare ud af interesse er det en holdning som er underbygget af en generel frugt allergi eller er den underbygget af noget der minder om fakta, tolkning af loven, sammenligning med andre sager der ligner den (dvs. presedens) ?

en god opsætning af de mest gravende tilfælde er at finde her, hvor der også er eksempler på interfaces som Apple ikke finder har forbrudt sig mod Apples IP...

http://arstechnica.com/tech-policy/2012/08/apples-case-that-samsung-copi...

 • 0
 • 8
#12 Jakob Damkjær

Trade dress is a legal term of art that generally refers to characteristics of the visual appearance of a product or its packaging (or even the design of a building) that signify the source of the product to consumers.

In the U.S., like trademarks, a product’s trade dress is legally protected by the Lanham Act, the federal statute which regulates trademarks and trade dress. Trade dress protection is intended to protect consumers from packaging or appearance of products that are designed to imitate other products; to prevent a consumer from buying one product under the belief that it is another.

Så på hvilket grundlag mener du at Apple ikke har en sag for at sagsøge på baggrund af brud på Trade dress ?

 • 1
 • 8
#14 Jakob Damkjær

Mhm... Så ud over at der står et andet navn er du enig i at inpakningerne er i meget høj grad ens...

For at det skal være lille nok forskel vil jeg gerne ha at du henviser til et par af major brands hvor det kun er teksten der er forskellig.

Nexus 7 er markant anderledes (grå og sort, med et billede på skærmen der ikke er et interface). Asus transformer er markant aanderledes (sort med hvid tekst, og et desktop lignede billede på skærmen (bakke med træ og cumulus skyer i baggrunden)), motorola xoom er markant anderledes (grågrumset med grønne cirkler eller blå med rød skærmbaggrund hvor der med store hvide bogstaver står XOOM), HP touchpad er ret tæt på iPad og Galaxy tab, men har en sideslide kasse og produktet står op ad en væg og viser WebOSs cards interface. Samsung er præcist den samme som iPad... (dvs sort version på hvid baggrund et bagrundsbillede med noget vand en horisont og en landskabsprofil i baggrunden samt homescreen ikonerne som også er baggrund for søgsmålet (som tidligere beskrevet i link) og modsat andre af de lysere kasser står produktnavnet ikke med en klar kontrastfarve som sort men en lys grøn intet klart firmalogo på forsiden (som HP, motorola og asus har)...

Prøv at sammenligne med andre produkter der ikke bliver sagsøgt for trade dress overtrædelser... Hvis man stiller pakkerne op ved siden af hinanden vil man bemærke at der er to der er meget ens...

Men vis mig en anden fabrikant der er lige så tæt på som samsung...

Indtil da vil jeg linke til en af ypperste indenfor æble folket "The Beard" Aka Jim Dalrymple...

http://www.loopinsight.com/2012/08/08/my-response-to-those-that-say-sams...

 • 1
 • 6
#16 Jesper Hedemann

Men vis mig en anden fabrikant der er lige så tæt på som samsung...

Som jeg ser det så er der ligeså langt mellem Apples original design patent, og hvordan deres iPad kom til og se ud, som der er i mellem iPad og Samsungs tab

Apple Comunity design fra 2004. http://esearch.oami.europa.eu/copla/design/data/000181607-0001 iPad http://gadgetzonen.dk/wp-content/uploads/ipad-spar-penge.png Samsung galaxy tab http://www.tabletguide.dk/wp-content/gallery/samsung-galaxy-tab/samsung-...

Så hvis man bare kan lave en tegning også håber på nogen laver noget tæt nok på, også bare sagsøger løs, så er det ikke for at beskytte nogen men bare for at holde konkuranten ude af market.

 • 1
 • 0
#17 Rasmus Rask

Ser man selve dokumentet (http://www.scribd.com/doc/102322739/Samsung-Comparison-Report)...

Nu har jeg efterhånden haft mange Android-handsets, med endnu flere Android-versioner og "distroer". Personligt ville jeg sætte stor pris på at man kopiererede iOS hvad afsnit 6 (Browsing _ Web Browser) angår! :-)

Jeg synes efterhånden at Android-interfacet er blevet rigtig lækkert, men der er stadigvæk situationer hvor tastaturet overlapper for relevante felter. Nogen gange kræver det lidt krumspring at få lov at taste ind i et lavtliggende felt.

 • 0
 • 0
#18 Jakob Damkjær

Givet at jeg måske overdrev dine observertions evner en smule... Men vil du argumentere at der er andre forskelle en at der med kontrastsvag skrift står Galaxy tab ?

Samt at andre producenter ingen problemer har med at lave et forskelligt trade dress design (som jeg dokumentere i mit svar, du ved den tangent jeg går ud af)...

Nb! Måske skulle du åbne øjnene lidt og vis venligst hvor der står iPad på forsiden af Apples indpakning ?

Og lidt letsindet humor er vel aldrig helt af vejen... Eller det er det åbenbart... (ang. Linket fra "The Beard")...

Og vi må jo se om de 12 nævninge mener det er tæt nok på til at trade dress lovene er overtrådt eller ej når dommen falder... Men et empirisk fakta er svært at afvise at af alle de indpakninger der lige umiddelbart er at finde er Galaxy tab den der minder mest om iPad indpakningen.

Men kom frisk og vis de pakninger der også ligner iPad indpakningen...

Ps! Du kritisere debattone, men hvordan mener du selv det går med namecalingen... For det er jo god debattone... Og hvis du er så overbevist om samsungs uskyld... Vil jeg udstrække den tillid du ikke mener der kan komme noget godt ud af at vise mig.

Hvad end du vil linke til vil jeg læse uden bias... (men det er vel noget du ikke anser mig at være istand til at gøre...men det forsøg på en fornærmelse vil jeg overse).

Eventuelt læsestof af den mere seriøse slags kunne være

http://www.fosspatents.com/2012/08/samsung-can-hardly-explain-away-all-o...

"But the disaster that Samsung is heading for is an overall decision that will probably be quite consistent with Apple's allegation that Samsung copied Apple's products all the way, from packaging design to physical appearance to user interface elements to operating system architecture."

Men han er sikkert også bare en Apple fanboy...

 • 0
 • 5
#20 Heine Andersen

Eventuelt læsestof af den mere seriøse slags kunne være

Hvor er det sjovt du vælger at bruge gode gamle Florian, en person der er betalt for sit anti Google bavl. Alle seriøse medier er holdt med at bruge ham som "expert".

Her kan du få en anden vinkel på Florian :

http://www.dailytech.com/Top+AntiAndroid+Blogger+Florian+Mueller+is+Bein...

Sjovt nok, ifølge Florian taber Google/Android altid, hvordan var det nu det gik mod Oracle.

http://www.groklaw.net/articlebasic.php?story=20120724125504129

 • 3
 • 0
#21 thomas williams

I am an daily user of iPhone and i am going to place this review because i am not satisfy from the iPhone phones. they give very sufficient space in the iphone. and we can not able put the extra memory and storage in this. Samsung android phones are great but there is some difficulty occurred when we using many application at the same time. It is showing hang and this is the moment when peoples very frustrate from this. https://www.webhostingonedollar.com/ from my point of view android are the better then iPhone.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere