Samsung Galaxy Tab 10.1 får ros af anmeldere og er snart i Danmark

Samsung Galaxy 10.1 kommer til Danmark om få dage, og tavlecomputeren bliver godt modtaget hos anmelderne. Samtidigt introducerer Samsung en række forbedringer af brugergrænsefladen.

Samsung Galaxy tavle-pc’en har kun været på markedet et par måneder i USA, og er kun et par dage fra at blive lanceret i danske butikker.

Og på linje med andre Android-baserede konkurrenter til iPad er der høje forventninger til tavlen, der blandt andet kan prale af at være kun 8,6 millimeter tyk. Hos anmelderne får Samsungs storebror til 7-tommer-udgaven generelt pæne ord med på vejen. Hos The Register får Galaxy Tab 10.1 således scoren 75 procent og bliver kaldt 'et attraktivt køb'. Eneste anke er, at Samsung har skelet for meget til Apple og fravalgt SD-slot og HDMI-udgang. I stedet skal man - ligesom med en iPad - købe ekstraudstyr for at kunne slutte for eksempel en ekstern skærm til.

Også Techradar og Engadget har tidligere været meget glade for Samsungs bud på en seriøs iPad-udfordrer.

Mens Galaxy Tab 10.1 er på vej til danske forhandlere, melder Samsung ud, at virksomheden kommer med nogle nye softwareopdateringer til tavlen. De nye funktioner skal differentiere tavlen fra andre Android-produkter, samt gøre brugeroplevelsen bedre. Det skriver The Wall Street Journal.

Softwareopdateringerne inkluderer blandt andet en ny "TouchWiz UX" brugergrænseflade, hvis mål er at drage fordel af den store skærm til multi-tasking og til at personliggøre styresystemet.

En af de nye funktioner på Galaxy tavle-pc’en er muligheden for Wifi-printning og sikker adgang til trådløse netværk. Yderligere vil tavlen have indbyggede applikationer som kan samle brugerens musik og videoer (Music Hub) og en anden, som giver brugeren en tv-nyhedsoversigt. Applikationer som Amazon, Music Cloud Player samt Kindle er også medfødt.

Brugere af Galaxy vil snart få muligheden for at downloade softwaren, hvor anmodningen vil blive sendt automatisk. Ejere af Samsung-tavle-pc'en vil dog ikke være i stand til at fjerne funktionerne igen. Det erkendte underdirektør i Samsungs afdeling for telekommunikation, indhold, data services og virksomheds-mobilitet Gavin Kim på en konference i New York.

Prisen for Samsung Galaxy 10.1 med 16 gigabyte med Wifi kommer til at koste cirka 3.700 kroner og 3G-udgaven 4.600 kroner.

Galaxy Tab 10.1 er 8,6 millimeter tyk, vejer 595 gram og har en skærm på 10,1 tommer. Den har LCD-touchskærm med opløsningen 1280x800 pixel (WXGA).

Operativsystemet er Android 3.1 Honeycomb, og indeholder en gigahertz processor med Dual Core. Den har et 3 megapixel kamera på bagsiden med LED fotolampe, samt et kamera fortil med 2 megapixels.

Galaxy Tab 10.1 bliver efterfulgt af Galaxy Tab 8.9, som kommer til Danmark til september. Den fås kun med 16 gigabyte indbygget lagerplads, og vil koste fra 3.500 kroner for Wifi-udgaven og fra 4.400 kroner med 3G.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thue Kristensen

virksomheden kommer med nogle nye softwareopdateringer til tavlen. De nye funktioner skal differentiere tavlen fra andre Android-produkter, samt gøre brugeroplevelsen bedre

Fri mig fra virksomheder, som insisterer på at ændre operativsystemer for at differencere sig. Det første man bør gøre når man køber en ny Windows-PC er at afinstallere PC-producenten's "forbedringer".

 • 0
 • 0
#2 Flemming Hansen

Hvis det er alle mulige mærkelige programmer som vi tit ser på PC-platformen, så vil jeg give dig ret. Men hvis det er forbedringer såsom optimering eller bedre interface (som vi fx. har set med HTC Sense) så byder jeg det velkommen. Alt i alt er jeg åben overfor deres "forbedringer", og produktet virker særdeles tiltalende, hvis ikke det var fordi software-markedet (især spil) stadig er så "underudviklet".

 • 0
 • 0
#3 Martin Kofoed

Kan en Galaxy Tab bruges, når man hiver den ud af kassen ("it just works")?

Jeg har lige leget med en iPad, og hold da fast for en kedelig brugeroplevelse de første to timer:

1) Fin kasse, fin maskine, fin skærm. Men hov: der skal ledning i! Med noget software ved navn iTunes i den anden ende! WTF? En PC for at kunne starte en tavle?!? Troede tavlen VAR computeren??

2) Rode rundt efter en Windows-PC.

3) Downloade og installere iTunes. Laaangsom process.

4) Reboote. WTF? igen.

5) Opstart af iTunes. Igen: laangsomt stykke software med meget bling-bling og lidt brugervenlighed. Jeg vil bare bruge min tavle, dammit! Ikke købe musik.

6) Opsætning af Apple Account. Ja. Det er vel ok, men processen var bare underligt sløv.

7) Opdatering til tavlen. OK, rimelig hurtigt.

8) NOW it just works! :-)

9) WTF? Ingen widgets på grænsefladen? Ingen screens til ikoner? Det ligner en Windows XP desktop anno 2004.

10) Mange fine apps, som også udnytter skærmarealet. Nice!

Helt ærligt kan jeg godt forstå, at Apple føler sig presset til at sende en hær af advokater efter Samsung. Der skal sgutte ret meget til, for at gøre opstartsprocessen ret meget bedre.

 • 0
 • 0
#5 Martin Kofoed

Vedr. widgets: Apps kommer typisk med widgets. På iOS kan de ikke komme med widgets.

Jeg har stock tickers, ur, kalender, vejr, facebook etc. kørende som widgets på min mobil, og jeg vil mene, at det større skærmareal på tavler gør den slags endnu mere relevant. Men det kommer nok også hos Apple engang under et eller andet smart brand ... ;)

 • 0
 • 0
#6 Thomas Watts

Fra Samsungs side handler det sikkert ikke om at sprøjte noget nyt ud bare for at gøre det, men for at differentiere sig mere fra iPad, så de ikke hænger i juridiske slagsmål fremadrettet.

 • 0
 • 0
#7 Rasmus Andersen

"Kan en Galaxy Tab bruges, når man hiver den ud af kassen ("it just works")?" Min svigerinde var så venlig at tage een med hjem til mig fra USA i juni. Hun tog den så i brug derovre for at kunne gmaile/gtalke, facebooke, hotelbooke o.a., og uden at røbe for meget om hendes evner udi IT kan jeg godt røbe at brugervenligheden klart er bestået og tab'en virker direkte ud af boksen! Det største problem var at få den tændt (hvilket man gør på een af de to knapper den er udstyret med (og så fik jeg alligevel røbet en hel del :) )) Og den F.E.D. Q.E.D.

 • 0
 • 0
#8 Jacob Nordfalk

Vi er meget glade for vores Asus Eee transformer.

Jeg er i øvrigt overrasket over at ingen nævner mulighedenen for at se fjernsyn fra DR (http://www.dr.dk/nu/live).

Det bruger vi stort set hele tiden og kvaliteten er så god at det er blevet vores primære enhed at se fjernsyn over nettet på (vi har ingen antenne pt). Vi har endda købt et HDMI-kabel så vi kan slutte den til vores store fladskærmsfjernsyn.

MHT widgets er vi utrolig glade for at vejrudsigten, post og kalender altid er åbne på startskærmen.

 • 0
 • 0
#9 Maciej Szeliga

2) Rode rundt efter en Windows-PC.

3) Downloade og installere iTunes. Laaangsom process.

4) Reboote. WTF? igen.

5) Opstart af iTunes. Igen: laangsomt stykke software med meget bling-bling og lidt brugervenlighed. Jeg vil bare bruge min tavle, dammit! Ikke købe musik.

6) Opsætning af Apple Account. Ja. Det er vel ok, men processen var bare underligt sløv.

Så'n er vi så forskellige: jeg tog bare min Mac frem, der var en preinstalleret og fuld opdateret itunes på.

 • 0
 • 0
#10 Anders Poulsen

Ja, jeg er også Mac bruger. Jeg tog min iPad i brug i lufthavnen i Atlanta, mens vi ventede på at boarde flyet. Jeg tændte den. satte kablet i min MacBook Air. Ventede lidt. Og så var den klar. Det tog vel samlet 20 minutter, fra jeg tog folien af pakken til den var fuldt køreklar inklusiv film til flyet hjem. Det sværeste var faktisk at man jo skal bruge en internetforbindelse for at få den aktiveret, hvilket betød at jeg måtte købe lidt internettid i lufthavnens wifi.

 • 0
 • 0
#11 Anders Poulsen

1) Fin kasse, fin maskine, fin skærm. Men hov: der skal ledning i! Med noget software ved navn iTunes i den anden ende! WTF? En PC for at kunne starte en tavle?!? Troede tavlen VAR computeren??

Sjovt som så mange Apple-haters fremfører sådan et argument. Nej, en iPad er IKKE en computer. Det er en iPad. Det er en helt ny kategori af dims, som for bare 1,5 år siden slet ikke eksisterede.

 • 0
 • 0
#12 Anders Poulsen

Hvis I ikke tror mig, så sagde Steve Jobs rent faktisk ved præsentationen 27/1-10:

"All of us use laptops and smartphones now. Is there room for a third device in the middle, between a laptop and a smartphone? They’ll have to be better at browsing the web than these devices. Doing email. Photos. Video. Enjoying music collection. Playing games. Reading eBooks. If there’s going to be third-category device, it’ll have to be better at these tasks or else it has no reason for being. Some people have thought that’s a netbook. But the problem is that netbooks aren’t better at anything. They’re slow, have clunky displays, and run clunky old PC software. They’re just cheap laptops. We think we have something that is. We call it iPad."

I kan være uenige i hvorvidt den nu også GØR tingene bedre, men iPad er altså IKKE beregnet til at være en "tavle-computer". Den er et "third device in the middle".

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere