Samsung Galaxy S III er danskernes favorittelefon

Samsungs topmodel, Galaxy S III, var den mobiltelefon, som danskerne var mest begejstrede for i 2012. En producent overrasker ved sit fravær i toppen, mens en anden overrasker ved sin plads i top 3.

Danskernes klar favorittelefon i 2012 var Samsung Galaxy S III. I hvert fald hvis man ser på en afstemning foretaget på Mobilsiden.dk.

Med 34 procent af stemmerne vandt Samsungs topmodel fra 2012 overlegent afstemningen, men på andenpladsen er det måske lidt mere overraskende, at Mobilsidens læsere har stemt Nokias Lumia 920 ind.

Ikke mindst fordi Lumia 920 dermed kommer foran en tidligere favorit blandt danskerne, nemlig Apples nyeste iPhone 5. Nokia Lumia 920 fik 25 procent af stemmerne, mens Apple iPhone 5 fik 13 procent.

Læs også: Samsung skubber Nokia af mobiltronen efter 14 års dominans

På de efterfølgende pladser kommer yderligere to Android-telefoner, nemlig Samsungs Galaxy Note II og Google og LG's Nexus 4 med begge syv procent af stemmerne.

Helt fraværende i toppen er HTC, som ellers tidligere har været populær blandt danskerne med selskabets tidlige Android-telefoner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
Jakob Damkjær

Uden noget der minder om heltal salgs tal...

Og favorit er et sjovt begreb mellem de nyeste telefoner for hvem af dem der har svaret har prøvet alle tre i top tre...

Desuden må man stille spørgsmål ved en undersøgelse af favorit model når en af valgmulighederne er "iPhone"...

Så mm der er ret stor forskel er danskernes favorit smartphone producent Apple (de har to telefoner i top 5) og hvornår kom de tre telefoner faktisk til Danmark... Så at sige at de repræsentere "danskerens favorit telefoner i 2012" er en moderat overdrivelse.

iPhone 5 blev lanceret i september... Og selv om jeg var glad for min første iPhone 5 i det 1 1/2 døgn jeg havde den før den blev røvet i ved et voldeligt overfald og iPhone 5 32 gig sort stadig er så efterspurgt at der er 1 1/2 måneds ventetid) kan jeg ikke sige at den var min favorit...

Hvornår de andre blev lanceret helt præcist må andre vide men jeg vil foreslå en alternativ fortolkning "af de mennesker der går ind på den website og af dem den delgruppe der klikker på webpolls. Er det dem der har de seneste nye telefoner der klikker yes den her er min favorit..."

Hvis man nu også viste Mobile browser user agent demografien for siten/pollen ville det måske hjælpe på argumentet at de data repræsentere et repræsentativt udsnit af "Danskerene"...

Endnu en bullshit webpoll der bliver behandlet som faktisk statistik.

Per Gøtterup

Selvfølgelig slår Android de andre. Det har samme alder som iPhone, dvs. samme modenhed, og hvor Apple ikke har lavet den vilde produktudvikling så har der været gang i kreativiteten omkring Android, hvor både Google udviklede på de centrale dele, og de forskellige mærker på deres egen overflade til Android, sådan at folk har haft meget mere at vælge imellem. Man kan sige at der er langt flere skud i bøssen for Android end Apple har med deres få kurante iPhone-modeller.

Mere specifikt kan jeg kun give dem som stemte ret: Samsung Galaxy SIII er fantastisk, specielt den 4G model jeg har. Den er både hurtigere og dens Android er klart bedre designet end f.eks. HTC Sense som der var på den HTC One X jeg havde før. Oven i det kommer så 4G som HTC af en eller anden grund slet ikke kan finde ud af; det er i hvert fald ikke med på HTC One X+ som blev lanceret samtidigt med Samsungs 4G-version af SIII'eren.

Peter D Hansen

Jeg er rimeligt ligeglad med om den ene eller anden telefon er "favorit".

Men jeg foretrækker sandfærdige overskrifter - og Version 2 har ikke det mindste belæg for at anvende ordet "danskernes" i overskriften.

Version 2 bedes venligst rette fejlen - eller fremlægge dokumentation for at afstemningsdeltagerne er repræsentative for "danskerne". Uddybning i brødteksten er IKKE tilstrækkelig - det er overskriften i sig selv, den er gal med.

Skriv i stedet fx "Samsung Galaxy S III er Mobilsiden.dk's favorittelefon"

Peter D Hansen

Man kunne også indskrænke politiske meningsmålinger til KUN at omfatte medlemmer af politiske partier eller interesseorganisationer - og bagefter postulere at fordelingen af deres holdninger/stemmer etc. svarer til "danskernes". Det ville næppe heller være rigtigt.

For god ordens skyld: Det er FINT at omtale hvad Mobilsidens læsere mener, og det er FINT at den pågældende telefon vandt. Jeg kritiserer IKKE dette. Jeg kritiserer KUN den pt. misvisende overskrift, som Version 2 har valgt.

Er det nu skåret tilstrækkeligt ud i pap til at alle i alle lejre nu kan forstå det? ;-)

Jakob Damkjær

"Nej, problemet er at iphone IKKE er favoritten, og derfor er undersøgelsen forkert! ;)"

Nej det meget begrænset hvad den undersøgelse kan bruges til fordi det er en webpoll... Og det største problem den lige umidelbart har er at spørgsmålet den stiller er baseret på en falsk præmis... At dem der svare har prøvet alle telefonerne i virkeligheden...

PS! HTC Income Falls 91% Because Samsung (Not Android) Is Winning.

http://parislemon.com/post/39949845287/htc-income-falls-91-because-samsu...

Klare tegn på et sundt økosystem at de eneste der faktisk tjener penge er ET firma nemlig Samsung. Det er lidt som hvis Google var Microsoft og Samsung Intel (ud over at "Microsoft" ikke tjente nogen penge og Intel også var OEM).

Boye Geertsen

Det har været et hårdt år for iPhone fanatikerne. Jeg har Samsung Galaxy s3 den bedste smartphone jeg har haft til dato (og jeg har haft mange) Min kone har iPhone 5 og det bliver nok den sidste iPhone, det er som at køre Toyota, den kan det den skal! Men der er langt op til Audi, BMW eller Mercedes. Det er ikke tilfældigt at Galaxy s3 har så stor succes, den er virkelig god., og med Galaxy s4 som kommer om kort tid, ja så ser det virkeligt sort ud for iPhone.

Casper Bang

Som ejer af en SG3, kan jeg godt forstå den har vundet titlen som værende danskernes favorittelefon. Den repræsenterer en kendt produktlinie, hvor funktion er i højsædet.

SG3 er selvf. ikke perfekt; jeg kunne f.eks. godt tænke mig et mere lysfølsomt kamera, RGB istedet for pentile display, all soft-buttons og en indpakning i lidt mere lækkert materiale så som HTC.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017