Samsung kræver fogedforbud mod iPhone 4S i Frankrig og Italien

Illustration:
Samsung er klar til næste runde i patent-slagsmålet med Apple. Mobilproducenten vil have fogeden til at nedlægge forbud mod salg af Apples kommende telefon, iPhone 4S.

Samsung vil have blokeret for salget af Apples nye iPhone 4S i Frankrig og Italien. De har bedt de franske og italienske myndigheder om at få nedlagt fogedforbud mod salget af telefonen. Det fremgår af et blogindlæg på Samsungs blog, Samsungtomorrow.

I ansøgningen om et fogedforbud har Samsung nævnt to patenter, som de mener, Apple har overtrådt i forbindelse med iPhone 4S. Begge patenter relaterer sig til trådløs telekommunikationsteknologi, nærmere betegnet WCDMA-standarden for 3G-mobiler.

Frankrig og Italien er ikke de eneste lande, hvor Samsung vil have forbud mod salg af iPhone 4S. Firmaet har planer om at indgive samme form for ansøgninger i andre lande. Samsung mener, at nok må være nok:

»Apple har fortsat med groft at krænke vores immaterielle rettigheder og snylte på vores teknologi. Vi mener, at det nu er nødvendigt at tage retslige skridt for at beskytte vores innovation,« skriver Samsung på firmaets blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Christensen

Dette er vel blot endnu et eksempel på det meningsløse i softwarepatenter, der mest af alt understøtter multinationale virksomheders mulighed for at tryne hinanden. Mindre entreprenante personer og virksomheder har ikke en chance for at kunne være med i de advokatregninger.

Spændende hvad den nye regering mener om softwarepatenter, og om de vil arbejde på at få muligheden afskaffet i Europa.

 • 8
 • 0
#3 Patrick Moog

Det er nu rart at se Apple får tilbage af samme skuffe. Sjovt nok er Samsung først gået i offensiven efter Apples latterlige søgsmål. Vi skal ikke glemme hvem der skød først i denne sag.

Derudover er patentreglerne dog helt hen i vejret...

 • 17
 • 2
#7 Carsten Olsen

Det kunne godt se ud som om Apple krænker et patent på en reel "opfindelse" (ikke bare en overtrædelse af et patent). Hvis det er tilfældet så har Apple nu virklig fået klisteret hånden fast til honning krukken og Apple kan vente flere års smerte helvede, indtil alle bier har brugt deres brod på at stikke. Nå men Apple har jo selv valgt det. ;-) (Jeg ville have valgt en anden modstander, der ikke selv har så gode patenter)

 • 4
 • 1
#8 Peter Jespersen

Hahaha - som nævnt ovenfor lidt sent - men rart at Samsung tager til genmæle, hvis de bare lagde sig ned ville Apples advokater ikke være til at styre på tyve tønder land, med de følger det ville have haft for den videre udvikling.

 • 4
 • 0
#11 Nikolaj Brinch Jørgensen

Apple kan vente flere års smerte helvede, indtil alle bier har brugt deres brod på at stikke

Hvis sagen falder ud til Samsungs fordel, er det vel samtlige 3G telefoner dette vil ramme, og ikke kun Apple?

Det er iøvrigt bemærkelsesværdigt, hvordan en masse der var sådan imod Apples sagsanlæg mod Samsung for overtrædelse af designretten til iPad, nu pludseligt synes det er ok at lægge sag an? Er det mon fordi det er Aplpe der er den sagsøgte?

 • 3
 • 7
#13 Theis Blickfeldt

Mon ikke snarere at vi syntes at det er ok, fordi Apple startede ud med sine latterlige sagsmål, og at det er ok at give igen af samme skuffe? Samsung har haft muligheden for at bruge sine 3G patenter inden det overhovedet blev fastsat som standard, men har valgt ikke at gøre det. Når Apple så går ud i en latterlig offensiv med sine tynde sag mod Samsung (Glem ikke at alle punkter omkring det eksterne design endte op med at blive afvist, og det var på grund af at billedegalleriet i telefonerne lignede for meget, at de blev forbudt), så er det bare utroligt dejligt at se dem, forhåbentlig, blive sat på plads.

Hvis Motorola pludselig skulle begynde at sagsøge HTC, Nokia, Sony eller Samsung for at lave telefoner der kunne skifte sendemast midt i en samtale, så ville folk nok have reageret på samme måde...

 • 3
 • 2
#14 Stephen Aaskov

Og "os almindelige dødelige" ser det som en kamp mellem to stammer.

Det er det ikke. Det er to multinationale virksomheder der beskytter/prøver at beskytte deres produkter, opfindelser og investeringer. Det er ikke andet, det er ikke en "rigtig" mod "forkert" kamp eller episk fortælling om det gode der bliver trådt under fode af det onde.

Patenter, rettigheder og sagsanlæg er en del af den virkelighed Apple, Samsung og alle de andre nævnte opererer i.

 • 4
 • 3
#15 Nikolaj Brinch Jørgensen

Samsung har haft muligheden for at bruge sine 3G patenter inden det overhovedet blev fastsat som standard, men har valgt ikke at gøre det. Når Apple så går ud i en latterlig offensiv med sine tynde sag mod Samsung (Glem ikke at alle punkter omkring det eksterne design endte op med at blive afvist, og det var på grund af at billedegalleriet i telefonerne lignede for meget, at de blev forbudt), så er det bare utroligt dejligt at se dem, forhåbentlig, blive sat på plads.

Så du mener at Samsung har en god sag, men at Apple havde en "tynd" sag? Skal vi så ikke huske på at virkeligheden er en anden, nemlig at retten kendte til fordel for Apple på nogle af deres punkter, så de altså havde en sag. Du kan, i modsætning til domstolen, synes den er tynd, men det er vel mere et udtryk for din personlige bias, end en objektiv holdning til sagen. Det var præcis det jeg pointerede. Hvis Samsung synes at Apples sag er og var tynd, og der ikke var noget i den, hvorfor skal de de så lege samme leg. Jo fordi det, som Stephen formulere det, er et multinationalt firma og et multinationalt konglomerat der prver at beskytte sine investeringer. Det er i mine øjne hyklerisk at synes Apple er de "onde" fordi de lægger sag an, og Samsung er de "gode" fordi de er under anklage, og så fastholde sit synspunkt, når sagen drejer 180 grader. I mine øjne er de så lige gode om det at være enten "onde" eller "gode". Hvis man er patentmodstander kan man vel kun komme til konklusionen at det forbliver "ondt", aktivt at benytte sin patentportefølje, som begge parter nu har vist at de er parate til, og dermed erklære at Samsung ikke er et hak bedre end Apple. En anden indstilling må jeg formode er bundet i en personlig bias til fordel for en af parterne, og dermed er hyklerisk i en kontekst der handler om modstand mod patenter.

Mvh, Nikolaj

 • 2
 • 6
#16 Theis Blickfeldt

Jeg ser det som at én part har valgt at gøre noget jeg finder dybt latterligt. Og så kan jeg kun være glad for at der kommer et svar på tiltale. Hvis Samsung bare ud af det blå havde givet sig i kast med deres nuværende sagsmål, så havde det været lige så tåbeligt, da deres patent, sandt at sige, har været en del af en standard igennem flere år. Men jeg syntes at det retfærdigøres 100% ved at Apple slog først mod Samsung. Og det er helt korrekt at Apple som udgangspunkt fik medhold i nogle af punkterne mod Galaxy-serien. Men den endelige afsigelse viste at det kun var galleriet, som var i direkte strid med Apples patenter, og altså ikke nogen af de mange punkter om indpakning og externt design. Hvilket jo så også er underligt at Samsung skal lide under, da de bruger Android's standard galleri. Så hvis nogen skulle være sagsøgt for det, burde det næsten være google istedet.

 • 5
 • 1
#17 Stephen Aaskov
 • 1
 • 7
#19 Nikolaj Brinch Jørgensen

Alt jeg siger er at hvis du hælder benzin ud over dig selv og leger med tændstikker, så må man altså forvente at der sker et eller andet galt, og i det tilfælde kan jeg ikke rigtigt have ondt af dig...

Men hvis man synes det er latterligt at slå må det gælde for alle, ellers er man personligt biased og subjektiv i sin vurdering, hvis man altså synes det er ok for nogen at slå og ikke andre. Din udlægning bærer helt klart præg af at du på forhånd har valgt side, og derfor er dit input som sådan ligegyldigt i en kontekst der handler om for og imod patenter. Du har helt ret til at have din mening om at Samsung er bedre fordi du generelt synes bedre om dem end Apple, men lad være med at prøve at gøre det til en neutral betragtning rodfæstet i et forsøg på en hyklerisk argumentation om sagsanlæggene.

 • 0
 • 5
#20 Theis Blickfeldt

Det lyder mere som om at du er biased til at tro at man KUN kan være imod hvad Apple gør fordi man er anti-fanboy.

"Men hvis man synes det er latterligt at slå må det gælde for alle"

Fuldkommen korrekt i udgangspunktet. Jeg syntes jeg meget klart skrev at det er forkert at slå, men jeg syntes også at det er ok at slå igen. Havde Samsung slået først, så havde det også været latterligt, i hvilket tilfælde jeg ville have klappet i hænderne over Apple. Men nu er jeg, desværre :D, ikke gudsbenået med kraften til at bestemme andre menneskers handlinger, og kan derfor kun forholde mig til dem.

 • 5
 • 0
#21 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg syntes jeg meget klart skrev at det er forkert at slå, men jeg syntes også at det er ok at slå igen.

Jeg tror du misforstår. At slå igen er noget man gør i et slagsmål. Nu er slagsmålet imidlertid overstået, og dommeren har afslag sin dom. At "slå igen" flere uger efter sagen har haft sin afgørelse, er ikke længere at slå igen, det er at angribe, og her gør Samsung sig, i mine øjne klart skyldig i nøjagtigt samme manøvre som Apple. Hvis en mand slår dig og du 3 uger senere slår ham, så er det ikke at slå igen, så er det et angreb på manden. Du kan kalde det hævn, men det hjælper dig intet.

Det er vel også sådan, at Apple som kunde hos Samsung, kan føle sig lidt røvrendt af deres leverandør, som i den grad har plagieret sin kundes produkter (Samsung Galaxy S ligner jo en iPhone 3/3GS til forveksling, og fortsætte så med deres Galaxy Tabs).

Jeg kan da godt forstå, hvis Apple flytter deres forretning til en anden leverandør.

Desuden kan man mene hvad man vil om retsagerne, men mon ikke Apple har prøvet kommunikationsvejen først, da den jo er klart billigst for alle parter, og den måde man normalt løser den her slags sager på. Samsung har helt sikkert nægtet og/eller slået på at Apple jo også bruger Samsung teknologi. Apple har så været nødt til at gå rettens vej for at få stoppet Samsung. Her må de jo så komme med det materiale som de vurderer bedst at kunne stoppe Samsung. Det kan man så synes hvad man vil om, og det er klart at Apple bringer alt hvad der har en chance til bordet. Jeg ser intet odiøst i det Apple foretager sig, Apple har følt at Samsung spiller urent spil, og gør noget ved det. Det vil enhver virksomhed da gøre.

 • 0
 • 6
Log ind eller Opret konto for at kommentere