Samsung bliver første internationale 'pay' i Norden: Lancerer mobilbetaling i Sverige

De internationale konkurrenter er ikke den største udfordrer mod det nylancerede digitale Dankort, mener Nets.

Sverige bliver det første land i Norden, der får adgang til en af de store internationale ‘Pay’-løsninger. Samsung annoncerede nemlig i går, torsdag, at broderlandet bliver det 14. land med adgang til Samsung Pay, som dermed overhaler de internationale konkurrenter Apple Pay og Android Pay.

»Vores lancering i forskellige dele af verden demonstrerer regeringer og forbrugeres skiftende holdninger til en bevægelse mod et kontantløst samfund,« siger Thomas Ko, der er VP og Global General Manager for Samsung Pay, i en meddelelse.

Samsung har slået hånd med banker som Nordea, SEB og Handelsbanken, hvor svenske kunder nu kan få tilknyttet diverse Visa og MasterCards til den såkaldte wallet, der kommunikerer med terminaler i butikker gennem telefonens NFC-chip.

Betaling med smartwatch

Sverige har - som i Danmark - den tekniske infrastruktur på plads. Så godt som 100 procent af de svenske terminaler kan modtage betalinger fra Samsung Pay, fremgår det af selskabets hjemmeside.

Men det kræver dog et svensk SIM-kort i telefonen at bruge tjenesten. Endnu er der ingen dato for, hvornår Samsung kunne finde på at lancere i Danmark eller resten af norden.

Læs også: Betalingsapp i beta: Her er Nets' bud på det digitale dankort - se screenshots

I samme ombæring har Samsung udvidet brugen af Samsung Pay til også at omfatte selskabets smartwatch - Gear S3 - som altså nu kan bruges som betalingsmiddel i Sverige.

Nets lancerede torsdag Dankortet som app i en beta-version. Illustration: Privatfoto

App skal fremtidssikre Dankort

Nyheden fra Samsung kommer oven i lanceringen af en beta-version af Nets’ Dankort-app. Hos Nets betragter man da også det digitale Dankort som en fremtidssikring af det 34 år gamle betalingssystem.

»Vi er nødt til at sikre, at kortet følger med tiden,« siger Jeppe Juul-Andersen, der er vicedirektør og ansvarlig for Dankort hos Nets.

»Der er ingen tvivl om, at det marked, som Dankortet opererer i, er i eksplosiv udvikling. Og det vil fortsætte de kommende år,« siger Jeppe Juul-Andersen, der betegner Dankortet som ‘stærkt’.

På den korte bane ser Dankort-chefen dog ikke de internationale ‘pay’-løsninger som den største konkurrent for Dankort-app’en, der officielt hedder ‘Dankort app’.

Læs også: Danske Bank og Nets dropper samarbejde: Nu skal MobilePay konkurrere med mobilt dankort

»Der er ingen tvivl om, at det er det kontaktløse, der er målepinden.«

Henning N. Jensen, der er senior partner i PlusCon og ekspert i betalingsløsninger, spåede tidligere på året, at udbredelsen af mobilbetaling vil blive langsommere, netop fordi danskere generelt har taget godt imod Dankort med kontaktløs betaling.

Ifølge Nets foregår 25 procent af kortbetalingerne i Danmark kontaktløst. Og der er stadig et stykke vej før Dankort-appen bliver lige så hurtig som den kontaktløse betaling. Ikke mindst fordi app’en endnu ikke understøtter, at man kan betale med det virtuelle Dankort uden først at åbne app’en på telefonen.

»Den virker. Men den skal blive bedre,« fastslår Jeppe Juul-Andersen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere