Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones

Samsung har offentliggjort, at to separate batterifejl var skyld i, at deres skandaleramte Galaxy Note 7-smartphone ved adskillige lejligheder selvantændte.

Efter adskillige måneders undersøgelse har verdens største smartphoneproducent Samsung offentliggjort en rapport over den skandaleramte Galaxy Note 7-telefon, som to gange sidste efterår blev trukket tilbage fra markedet efter adskillige tilfælde, hvor telefonen selvantændte og eksploderede.

Læs også: Batteri-eksplosioner får Samsung til at lave globalt tilbagekald af Galaxy Note 7

Allerede i september rettede man fokus på batterierne, og siden da har 700 medarbejder, 200.000 telefoner og mere end 30.000 batterier bekræftet tesen. Både i Samsungs egne tests, men ligeledes blandt tre uafhængige testinstanser, som man har samarbejdet med. Det skriver det amerikanske medie Recode.

»Det har været en meget smertefuld periode, men på et par måneder har vi lært meget,« lyder det fra chefen for Samsungs mobilafdeling, DJ Koh, til Recode.

Fejlene skal findes i to forskellige batterier. Det første batteri havde en fejl i det øverste højre hjørne, hvor de negative elektroderne havde tendens til at bøje, hvilket fik de positive og negative poler til at komme i kontakt med hinanden. Dermed skete der en kortslutning i batteriet, som altså fik det til at antænde.

Læs også: Derfor eksploderede Samsungs Galaxy Note 7

Denne fejl blev opdaget i september måned sidste år, hvorefter Samsung sidst samme måned udsendte en opdateret udgave med et nyt batteri, som blev produceret af en ekstern producent. Men lige lidt hjalp det. Nu brande opstod i folks lommer, hænder og endda ombord på fly, og i oktober måtte Samsung endegyldigt trække deres flagskib tilbage fra markedet.

Fejlen i det andet batteri skal findes i produktionen, som ifølge Samsungs rapport gik for stærkt, da leverandøren skulle skynde sig at have batteriet færdigt efter skandalen med det første batteri. Det førte til en svejsningsdefekt, som igen fik de positive og negative elektroder til at mødes. Derudover manglede flere telefoner det stykke isolationstape, som blandt andet skulle adskille elektroderne fra hinanden.

Læs også: Samsung stopper salget af Galaxy Note 7 i hele verden efter nye brande

Samsung oplyser, at man som svar på resultaterne vil tilføje flere sikkerhedstrin til sine testprocedurer for lithium-ion-batterier, som nu skal gennem otte tests, inden de kan godkendes, ligesom man vil oprette en rådgivende bestyrelse for batterier.

»Jeg ønsker, at dette tjener som en mulighed for at forbedre sikkerheden af lithium-ion-batterier ikke kun for Samsung, men for hele branchen,« siger DJ Koh til Recode og tilføjer, at Samsung tager ansvaret for alle dele af telefonen, herunder batterier, som er lavet af Samsungs datterselskaber eller som er købt fra eksterne virksomheder.

Illustration: Samsung
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Knud Jensen

Skal det forstås sådan at Samsung fra fabrikken af havde skabt buer/slag på batterierne, eller er det mere et spørgsmål om at de pakkede dem for tæt/hårdt?

Umiddelbart er batteriet jo inde i telefonen, så jeg har svært ved at forstå hvordan det kan bøjes af brugeren, uden at hele telefonen bøjer samtidig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere