Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones

23. januar 2017 kl. 08:481
Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones
Illustration: Shawn Minter/Associated Press.
Samsung har offentliggjort, at to separate batterifejl var skyld i, at deres skandaleramte Galaxy Note 7-smartphone ved adskillige lejligheder selvantændte.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter adskillige måneders undersøgelse har verdens største smartphoneproducent Samsung offentliggjort en rapport over den skandaleramte Galaxy Note 7-telefon, som to gange sidste efterår blev trukket tilbage fra markedet efter adskillige tilfælde, hvor telefonen selvantændte og eksploderede.

Allerede i september rettede man fokus på batterierne, og siden da har 700 medarbejder, 200.000 telefoner og mere end 30.000 batterier bekræftet tesen. Både i Samsungs egne tests, men ligeledes blandt tre uafhængige testinstanser, som man har samarbejdet med. Det skriver det amerikanske medie Recode.

»Det har været en meget smertefuld periode, men på et par måneder har vi lært meget,« lyder det fra chefen for Samsungs mobilafdeling, DJ Koh, til Recode.

Fejlene skal findes i to forskellige batterier. Det første batteri havde en fejl i det øverste højre hjørne, hvor de negative elektroderne havde tendens til at bøje, hvilket fik de positive og negative poler til at komme i kontakt med hinanden. Dermed skete der en kortslutning i batteriet, som altså fik det til at antænde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne fejl blev opdaget i september måned sidste år, hvorefter Samsung sidst samme måned udsendte en opdateret udgave med et nyt batteri, som blev produceret af en ekstern producent. Men lige lidt hjalp det. Nu brande opstod i folks lommer, hænder og endda ombord på fly, og i oktober måtte Samsung endegyldigt trække deres flagskib tilbage fra markedet.

Fejlen i det andet batteri skal findes i produktionen, som ifølge Samsungs rapport gik for stærkt, da leverandøren skulle skynde sig at have batteriet færdigt efter skandalen med det første batteri. Det førte til en svejsningsdefekt, som igen fik de positive og negative elektroder til at mødes. Derudover manglede flere telefoner det stykke isolationstape, som blandt andet skulle adskille elektroderne fra hinanden.

Samsung oplyser, at man som svar på resultaterne vil tilføje flere sikkerhedstrin til sine testprocedurer for lithium-ion-batterier, som nu skal gennem otte tests, inden de kan godkendes, ligesom man vil oprette en rådgivende bestyrelse for batterier.

»Jeg ønsker, at dette tjener som en mulighed for at forbedre sikkerheden af lithium-ion-batterier ikke kun for Samsung, men for hele branchen,« siger DJ Koh til Recode og tilføjer, at Samsung tager ansvaret for alle dele af telefonen, herunder batterier, som er lavet af Samsungs datterselskaber eller som er købt fra eksterne virksomheder.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. januar 2017 kl. 10:39

Skal det forstås sådan at Samsung fra fabrikken af havde skabt buer/slag på batterierne, eller er det mere et spørgsmål om at de pakkede dem for tæt/hårdt?

Umiddelbart er batteriet jo inde i telefonen, så jeg har svært ved at forstå hvordan det kan bøjes af brugeren, uden at hele telefonen bøjer samtidig.