Samsung appellerer nyt tysk forbud mod Galaxy Tab

14 kommentarer.  Hop til debatten
En tysk regional-domstol har stadfæstet Apples krav om forbud mod at sælge Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, men Samsung vil appellere sagen. Dommen har ingen konsekvenser for dansk salg, siger Samsung.
12. september 2011 kl. 11:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sagen mellem Apple og Samsung ved den tyske regional-domstol i Düsseldorf kom fredag et skridt videre, da dommeren slog det foreløbige fogedforbud mod Galaxy Tab 10.1 fast. Men i stedet for at gælde hele EU, bortset fra Holland, som det foreløbige fogedforbud, gælder salgsforbuddet kun i Tyskland.

Samsungs nordiske organisation skriver i en pressemeddelelse, at den tyske sag ikke vil påvirke salget i Norden. Samtidigt vil man tage afgørelsen videre i det tyske retssystem, i håbet om at få ophævet salgsforbuddet.

»Vi er skuffede over kendelsen og mener, at det vil indskrænke forbrugernes valgmuligheder i Tyskland. Vi mener også, at et forbud baseret på denne meget generelle designrettighed vil begrænse innovation og fremskridt i branchen. Samsung vil omgående appellere denne afgørelse for at sikre, at forbrugernes valgmuligheder i Tyskland bliver genetableret,« skriver Erik Johannesson fra Samsung i meddelelsen.

Samtidigt vil Samsung fortsat kæmpe mod Apple på andre fronter for at have krænket Samsungs patenter inden for trådløs kommunikation, lyder det fra Samsung.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple har ad flere omgange fået medhold i, at Samsung med Galaxy Tab 10.1 har kopieret designet fra Apples iPad.

I starten af august førte den første, foreløbige kendelse til, at Samsung fik forbud mod at distribuere tavlecomputeren i hele EU, bortset fra Holland, hvor der kører en selvstændig sag. Det blev dog ophævet en uge senere, men nu gælder forbuddet altså for hele Tyskland.

Sagen i den regionale domstol er dog ikke slut, så Samsung kan både fortsætte tvisten her, samtidig med at firmaet appellerer til den højere retsinstans Oberlandesgericht Düsseldorf, skriver den tyske patentsags-rådgiver Florian Müller i et blogindlæg.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
14. september 2011 kl. 22:09

Apple taber vel, det er bare et spørgsmål om hvor længe de kan trække den med at spænde ben for deres konkurrenter.

I en tidligere artikkel om retssagerne var der et billede fra rumrejsen 2001 (som er fra 1968). Hvor der var vist en tablet. Så Apple's argumenter holder vist ikke.

I de star trek TNG (1987–1994) der bliver genudsendt på tv i denne tid. Lagde jeg mærke til at der bliver der også brugt tabletter i nogle afsnit. Vil Apple mon sagsøge dem?

16
13. september 2011 kl. 13:58

Der er vist ingen tvivl om, at hvis man tilbyder sin rådgivning mod betaling, og har kunder, så kan man kalde sig rådgiver.

Florian er såmend også på Google Plus, hvor man kan læse følgende tekst:

consultant, advising clients on the patent wars surrounding smartphones and tablet computers, and on their economic and technical implications; consulting services are available directly as well as through three primary search firms (Gerson Lehrman Group, Coleman Research Group, Guidepoint Global Advisors)

Hr. Müller er rådgiver/konsulent. Desuden blogger han også om de emner, som han rådgiver folk i.

Det kunne være interessant at vide, om Florian har enten Apple eller Samsung som klienter, fordi det ville påvirke hans dømmekraft i den aktuelle sag.

Mht. seriøs debat på Version2, så går det fint så længe det ikke er en artikel om Apple eller diverse Android interessenter. Desværre ser folk straks rødt i disse tilfælder.

17
13. september 2011 kl. 14:18

Der står at manden er rådgiver, og ikke uvildig rådgiver, så jeg kan ikke helt se problemet her.

Kan vi ikke ende den del af tråden, og fokusere på emnet istedet?

8
12. september 2011 kl. 20:58

Troede lige der var en interessant og relevant debat i gang.

1
12. september 2011 kl. 13:24

Hvorfor stiger den mand i graderne hver eneste gang jeg hører om ham. Hvad bliver han næste gang? patent guru?

2
12. september 2011 kl. 14:20

Hej Jens,

Er rådgiver i din verden på trinnet lige før guru og universets hersker? Jeg troede faktisk, at rådgiver var ret neutralt.

Hvis nogen ved meget om noget, er der også altid klager fra læserne, hvis vi bruger ordet 'ekspert'. Måske vi fremover kun skulle skrive 'person', som i 'storage-personen' eller 'patent-personen'... :-)

vh.

Jesper Version2

13
13. september 2011 kl. 08:43

Neutralt...</p>
<p>Har Version2 undersøgt hvem han rådgiver? Hvis I ikke har nogen konkrete bud på hvem der betaler for hans rådgivning, er "rådgiver" vel skudt over målet?</p>
<p>Og så bør I nøjes med at kalde ham det han er; en blogger.

Han arbejder som rådgiver for et rådgivningsfirma, derfor er det ingenlunde forkert at beskrive ham som rådgiver. Den information kan alle finde frem til. Hvem der er hans kunder? Tja. det spiller ingen rolle - det biver han hverken mere eller mindre rådgiver af, eller mere eller mindre blogger af.

Der er slet ingen grund til at prøve at skyde version2 i skoen at de ikke er kildekritiske, fordi de benævner ham rådgiver. Det er ikke underbygget.

3
12. september 2011 kl. 15:02

Hej Jens,</p>
<p>Er rådgiver i din verden på trinnet lige før guru og universets hersker? Jeg troede faktisk, at rådgiver var ret neutralt.</p>
<p>Hvis nogen ved meget om noget, er der også altid klager fra læserne, hvis vi bruger ordet 'ekspert'. Måske vi fremover kun skulle skrive 'person', som i 'storage-personen' eller 'patent-personen'... :-)</p>
<p>vh.</p>
<p>Jesper Version2

Så længe en person ikke kaldes en beskyttet titel, så er det vel ikke faktuelt forkert. Hverken ekspert eller rådgiver er så vidt jeg ved ikke beskyttede titler og kan derfor bruges af enhver.

Jeg må give den kære skribent medhold denne gang. Og synes personligt at "rådgiver" lyder betydeligt bedre end "ekspert" når der er udbredt delte meninger om en persons kompetencer.