Samsung: Æv bæv, vores bærbare er 10 gram lettere end Macbook Air

Blot 10 gram på vægten og mindre end 1 millimeter i tykkelsen giver foreløbig Samsung retten til titlen 'verdens letteste bærbare pc'. Hemmeligheden er aluminiumlegeringen duraluminium.

Hvis du har købt en Macbook Air 13" og føler, at du slæber dig en pukkel til, så har Samsung nu et lettere alternativ, nemlig den nye Samsung Notebook 9 Series, som vejer 10 gram mindre.

Samsungs Notebook 9 vejer 1,31 kilogram og er 16,3 millimeter på det tykkeste sted mod Macbook Airs vægt på 1,32 kilogram og en maksimal tykkelse på 17 millimeter.

10 gram lyder ikke af meget, og det er også mindre end vægten af et typisk brev, men faktisk er der mere ved den nye ultralette bærbare end blot titlen som verdens letteste bærbare pc med en 13 tommer skærm.

Samsung har nemlig formået at presse Intels nyeste Sandy Bridge-baserede Core i5 og Core i7 processorer ind i den lette maskine, hvor Apple har måttet nøjes med en noget ældre Core 2 Duo.

Den konventionelle harddisk er skiftet ud med en flashbaseret SSD-disk for at spare på strøm og køling og gøre designet mere kompakt.

Selve kabinettet er fremstillet i aluminiumlegeringen duraluminium, som i næsten 100 år har været anvendt i flyindustrien, fordi legeringen er omtrent dobbelt så stærk som rent aluminium. Duraluminium blev blandt andet anvendt i stor stil i luftskibet Hindenburg, inklusive det unikke letvægtsklaver, som blev brugt til underholdning.

Samsung har valgt at bruge et nyt lithium-polymer-batteri, som ifølge Samsung kan holde op til tre gange længere end et konventionelt lithiumion-batteri.

Som den største producent af LCD-paneler har Samsung heller ikke sparet på den front, men har sat en 13 tommer skærm i med et kontrastforhold på 1.300:1.

Samsung har endnu ikke offentliggjort en pris eller en specifik lanceringsdato.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Klaus Skelbæk Madsen

Hmm... En 13" MacBook Air med 4GB RAM og 128GB disk koster til sammenligning $1.400.

Den har så en ældre CPU, som kører tilgengæld kører 400MHz hurtigere, og et NVidia grafikkort istedet for et Intel. Mon ikke det går ca. lige op?

Dvs. Samsung har lavet en MacBook Air-killer som er dyrere end en MacBook Air??? Selv hvis vi lægger en Windows licens oven i MacBook'ens pris, burde vi vel stadigvæk være under $1.600?

 • 0
 • 0
#4 Morten Winther

Dejligt at se en PC producent med et pænt design - der er langt mellem snapsene.

Største problem er at den mangler OS X ;-D

Dernæst er skærmen ikke 1440 x 900.

Lad os se igen når Apple kommer med en Sandy Bridge update.

 • 0
 • 0
#5 Lars Hansen

Den ser godt nok dejlig ud, sådan en skal jeg have når den bliver tilgængelig.

Meget flottere design end Macbook Air´ens kedelige toiletartikeltema.

Håber den vil kunne fås med HD3000 grafikken og ikke kun HD2000, og at der vil komme noget bedre support for linux.

 • 0
 • 0
#6 Kristian Dalgård

Så har de igen sparet på skærmopløsningen? For f* computerproducenter... Hvornår forstår i at 768 px i højden har været for lidt siden 1995?

Og at bruge 1366 x 786 til en 15" skærm, hvis man har haft råd til at bruge en hurtigere cpu end Pentium II, er helt hul i hovedet, men sådan er markedet ikke desto mindre...

Grrr.

 • 0
 • 0
#7 Mark Gjøl

Nu er det jo ikke en 15" skærm, men en 13.3". Til den størrelse synes jeg faktisk at 1366x768 er ganske velvalgt. Jeg er i hvert fald ikke superglad for at Lenovo har smidt 1920x1050 på min W500. Det er ALT for tæt i forhold til en normal skærm!

 • 0
 • 0
#9 Peter Favrholdt

Toshiba Portegé serien er lettere, og fås endda under 1kg. Min "gamle" Portegé R100 vejer 1090g. Portegé R500 vejede fra 979g (og 998g inkl. dvd-brænder med hdd - ssd modellen vare lettere). Begge modeller er udgået, men R500 kan stadig købes visse steder.

 • 0
 • 0
#12 Mark Gjøl

Ikke, når jeg arbejder på den, og på en ekstern skærm (22", 1600x1200 - standardopløsning for den størrelse). Så kan jeg vælge imellem enorme billeder på den store skærm, og "rigtige" på min laptop, eller "rigtige" på min store skærm og meget små på min laptop. Man kan så vidt jeg ved ikke indstille dpi per skærm?

 • 0
 • 0
#14 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg er i hvert fald ikke superglad for at Lenovo har smidt 1920x1050 på min W500. Det er ALT for tæt i forhold til en normal skærm!

Kan du ikke bare skrue din DPI op? Det var da højst besynderligt at du ikke kan lide høj opløsning. Min iPhone 4 har ca. 4 x opløsningen fra iPhone 3GS, men det bliver ikonerne og teksten helt vildt lille af, blot er den meget pænere (Anti-aliasing og subpixel rendering gør det så godt!).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere