Sammenligning af online-lagertjenester: Hvilken er bedst?

26. april 2012 kl. 10:4435
Microsoft tilbyder mest plads gratis og er billigst, men har ikke en applikation til Android. Se hvordan fem forskellige lagertjenester i skyen klarer sig mod hinanden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der blev pludseligt hedt på markedet for Dropbox-konkurrenter i denne uge, da både Microsoft og Google opgraderede deres produkter kraftigt.

Både Skydrive og det nye Google Drive tilbyder nu i store træk det samme som den meget populære Dropbox-tjeneste.

Men hvilken tjeneste passer bedst til dit behov?

Herunder kan du sammenligne plads, pris, platforme og udvalgte funktioner ved fem tjenester, som tilbyder cirka samme grundprodukt. Ubuntu One og iCloud er i højere grad end de andre tænkt til brugerne af ét bestemt styresystem, mens Microsoft med næste version af Windows også har planer om at integrere Skydrive tæt med styresystemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker du mest mulig gratis plads og de laveste priser for en opgradering, er Microsofts Skydrive vinderen. Eksisterende brugere kan også beholde de 25 gigabyte lagerplads, som var standard før. For Android-ejere kræver det dog tredjepartssoftware at tilgå filerne fra telefonen.

Ønsker du omvendt understøttelse af flest mulige platforme, er Dropbox ikke til at slå. Og bruger du i forvejen Google Docs, vil Google Drive være det naturlige valg.

Tabelformen egner sig ikke til en gennemgang af brugerbetingelserne i de forskellige tjenester, som blandt andet Version2-blogger Peter Toft har bidt mærke i. En mere detaljeret analyse kan du også læse hos det amerikanske it-medie The Verge, der sammenligner brugerbetingelserne for fire af tjenesterne.

Fælles for alle de amerikanske udbydere er, at de er forpligtet til at give myndighederne adgang til filerne, hvis de ønsker det. Derfor kan det anbefales at kryptere sine filer selv, hvis man er bekymret over den form for snagen.

TjenesteGratis plads (GB)Pris for 100 ekstra GB/årligtPlatforme understøttetFunktionalitet og add-ons
Dropbox21123 krWindows (XP+), Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry30 dages auto-backup, samt et væld af 3. parts-tjenester, fx mulighed for at sende filer til boksen via e-mail og support for andre platforme
Google Drive5338 krWindows (XP+), Mac, Android og snart iOSSøgning: Genkender billedindhold og tekst i billeder, 99,9% oppetid, 30 dages auto-backup
Skydrive7282 krWindows (Vista+), Mac, iOS, Windows PhoneTæt integration med MS Office og det kommende Windows 8, kan hente enhver fil på tilsluttede computere via webinterface
iCloud51128 krWindows (Vista+), Mac, iOSTæt integration med iTunes, iWorks og anden Apple-software
Ubuntu One5846 krWindows (XP+), Ubuntu, iOS, AndroidIndbygget musiktjeneste

Læs mere om de forskellige tjenester:

Dropbox

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google Drive

Skydrive - og en sammenligning med konkurrenterne

iCloud

Ubuntu One

35 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
35
6. oktober 2012 kl. 15:00

SkyDrive har en begrænsning på filstørrelse...max 2 Gb

30
28. april 2012 kl. 20:06

Er der nogen af jer der har prøvet AeroFS? Jeg synes det er en rigtig god idé, men ved ikke helt hvordan jeg har det med at min computer bliver fyldt op med data der jo i teorien kan være hvad som helst. Hvornn står man egentligt rent juridsk, hvis nogen har valgt at ligge Løvernes Konge op på ens computer? De burde lave det, så man kun delte med folk man i forvejen kendte; der er en forretningsidé. Værsgo.

31
28. april 2012 kl. 20:19

Nå nu det vidst forsent at slette beskeden. Tror jeg lidt har misforstået hvad det var Aerofittelihutten gjorde. Det er vidst bare til at synce filer mellem sine egne computere. Jeg troede at det lagde ens filer ud på andre brugeres computere, mens man så tilgængel delte noget af sin egen plads. Det kunne ha' været smart. Og tror egentligt også der findes sådan noget, kan bare ikke hel huske hvad det hedder.. (???)

29
27. april 2012 kl. 13:26

Dansave Home må ikke bruges erhvervsmæssigt eller kommercielt. Det er heller ikke tilladt at benytte Dansave programmet til ulovligt materiale (forstået som materiale som Kunden ikke har ret til at tilgængeliggøre eller lagre)dvs ulovlige musik og video klip. Så jeg tror ikke der er mange private der har 1000 gb data de kan lagre.

26
27. april 2012 kl. 09:29

Så sørg for at lave en truecrypt container på din DropBox / whatever. Det er stadig små datamængder er sendes frem og tilbage ved ændringer, men det hele er krypteret så ingen andre har adagng til dine data (medmindre du bruger en svag nøgle / eller de kompromiterer din maskine).

24
26. april 2012 kl. 22:41

Er der nogen der har erfaring med Livedrive? De lover 2Tb plads for 16 USD/month.

Jeg bruger selv Wuala - virker perfekt! :)

22
26. april 2012 kl. 20:54

Udmærket indlæg. Der er mange lignende sammenligninger på nettet, men jeg synes, at det er interessant at kigge på de forhold som er særlige for dansk lovgivning (sikkerhed). Jeg har prøvet de mest populære gratis drives og er kommet frem til at brugervenligheden betyder meget for mig. Her mener jeg at Dropbox ligger i toppen. Især fordi jeg anvender mange forskellige klienter på forskellige os'er. Se fx denne sammenligning (som dog er ældre og derfor ikke opdateret med gratis kvoter, priser etc.) Der er flere i øvrigt web-hosts, som tilbyder net-drives, fx one.com. Det kan måske være relevant for nogle.

20
26. april 2012 kl. 19:55

Jeg har leget lidt med BitCasa, ideen er at man får en "ekstern harddisk" i skyen, så der i realiteten er uendeligt med plads på din egen harddisk. Hvis du tilgår en fil, så hentes den automatisk fra deres server, ofte brugte filer caches.

Ideen er fed, du kan have uendeligt med diskplads på alle enheder, blot klienten er installeret.

Klienten sutter til gengæld, nok derfor den stadig er i beta!

19
26. april 2012 kl. 16:35

Den billigste og mest fleksible "online lagertjeneste" jeg kan komme i tanke om, er at udveksle en 1TB disk med én, som også har en 24/7-server på samme fibernet som jeg selv :) Så bliver næste led i kæden efter min ISP også så glad, når man holder sin trafik inden for segmentet.

15
26. april 2012 kl. 15:41

er fail. Det tæller i forbrug hos dem man deler med.

17
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tor, 04/26/2012 - 16:00

Hvordan skulle de næsten lave det anderledes? Hvis jeg i Dropbox deler med en anden har denne også lov til at rette i den og dermed skabe revisioner.

21
26. april 2012 kl. 20:50

Hvordan skulle de næsten lave det anderledes? Hvis jeg i Dropbox deler med en anden har denne også lov til at rette i den og dermed skabe revisioner.

Hvis man får en fysisk kopi af de bytes der udgør filen, så ja. Men så kan man jo fylde en anden brugers konto op. jeg vil tro det er implementeret som et "link". SugarSync har ikke denne "feature". Det ville også være fordelagtigt om man kunne dele sit indhold, med ikke DropBox brugere. F.eks. kunne man forestille sig at man fra sin DropBox kunne udstede et http-link til en file, som andre kunne hente den fra. Det kan være at dette allerede er en mulighed?

18
26. april 2012 kl. 16:29

Hvordan skulle de næsten lave det anderledes

Man kunne f.eks. nøjes med at tælle filen med for den som ejede den, eller den folder den var delt i. Som man gør ved de fleste alm. filsystemer, hvor der også kan være flere der har adgange til at læse/skrive. Bare et vildt forslag....

14
26. april 2012 kl. 15:08

Da Apple præsenterede iCoud var Jobs kommentar at da de opfandt mobil.me "Was not out finest hour". Der er ingen om at visioner for iCloud er store og gode, men de mangler lige at få det til at virker! Da jeg er apple bruger burde det bare spille, men det gør det ikke, så jeg hænger stadig på dropbox.gennemgående

12
26. april 2012 kl. 14:11

Udover den åbenlyse ekstra sikkerhed der ligger i de tjenester hvor indhold krypteres så udbyderen ikke har adgang til det -- er der så væsentlige forskelle på betingelserne?

Der kører en del rygter og vittigheder omkring Google Drive da de er underlagt Googles generelle ToS, såsom denne fra @In0q:

Apparently Google owns anything you put on Drive. Someone should upload the Java APIs there

Betingelserne siger

Når du uploader eller på anden måde indsender indhold til vores Tjenester, giver du Google (og vores samarbejdspartnere) en verdensomspændende licens til at bruge, hoste, lagre, gengive, ændre, skabe afledte værker (f.eks. ved oversættelser, tilpasninger eller andre ændringer, som vi foretager, så dit indhold fungerer bedre sammen med vores Tjenester), kommunikere, udgive, offentligt udføre, vise og distribuere sådant indhold. De rettigheder som gives af dig i denne licens, er kun til begrænset formål med drift, promovering og forbedring af vores Tjenester og til at udvikle nye tjenester.

Er der noget om snakken? Giver man Google mere vidtgående rettigheder til at malke brugernes filer, eller er det det samme for alle de kommercielle udbydere?

8
26. april 2012 kl. 12:32

Den primære grund til, at jeg droppede Dropbox (no pun intended), var deres sikkerhedssniveau. Det viste sig, at alle data var krypteret med samme password på deres servere, hvilket giver flere sikkerhedshuller imo.

Jeg valgte i stedet Spideroak (som mangler på listen), som har en langt bedre sikkerhedsmodel.

Hvis man skal vurdere den "bedste løsning", så må datasikkerheden være en væsentlig faktor i sammenligningen - ikke kun størrelse, pris og tilgængelighed. :-)

Jeg kan lige nævne de alternativer, jeg prøvede, og droppede: Dropbox - For ringe sikkerhed. Wuala - Mere kompliceret at sætte op, og vanvittigt langsom upload hastighed. Spideroak - Nogenlunde nemt at arbejde med. Det er tænkt til backup, men ved at sætte det rigtigt op laver det også en fin synk mellem klienter. Flere andre alternativer blev undersøgt og forkastet. Jeg holder mig til Spideroak indtil videre: Det kan synce, lave backup, er sikkert, nogenlunde nemt at bruge, men til gengæld en kende dyrt. Jeg vil helst ikke bruge Truecrypt+Gdrive sammen. Det giver for meget synkeri (tror jeg).

9
26. april 2012 kl. 12:32

En læser har gjort mig opmærksom på SpiderOak, som giver 2 gb plads gratis, og hvor alt er krypteret med nøgle, som kun brugeren kontrollerer. Dermed kan tjenesten ikke give andre adgang til dataene, modsat alle de store tjenester, der lukker boksen op, når politiet banker på.

https://spideroak.com/engineering_matters

vh.

Jesper, Version2

7
26. april 2012 kl. 12:23

Er der nogen der har erfaring med Wuala? det kunne godt ligne et interessant alternativ. Både mht. privacy og platforme.

11
26. april 2012 kl. 13:40

Jeg bruger Wuala med meget stor success, de har i øvrigt tidligere i dag sendt en mail hvor de informerer om at man nu får 5 GB gratis mod de 2 GB før. Jeg har købt 50 GB hos dem, jeg har det helt smertefrit integreret med windows, android (mobil), iPad (1) og ubuntu. Offentlig web deling, samt privat deling Wuala brugere imellem fungerer også helt uden problemer.

Og som det bliver nævnt ovenfor, så foregår krypteringen lokalt inden upload/efter download... en af hovedårsagerne til at jeg valgte netop Wuala.

En anden, for mig, vigtig feature er at jeg kan tilgå backup af mine billeder på en let og elegant måde via telefon og ipad. Min backup er altså ikke bare backup men fungerer også som online fotoalbum til familiens store fornøjelse, det kører hurtigt og smertefrit.

6
26. april 2012 kl. 12:03

jeg synes at der mangler deling. Dropbox taber (desværre) her, da man ikke kan begrænse resten af brugerne i en delt mappe. Så vidt jeg kan se, så er Google Drive vinder her, Skydrive ender i midten med mulighed for at gøre en mappe read only.

Dropbox har også ofte beta tests, der kan give mere plads, f.eks den nye Foto upload feature, hvor tidlige testere har fået op til 5 Gb ekstra gratis plads.

2
26. april 2012 kl. 11:28

Med de 16GB man kan få ekstra er jeg oppe på lige under 20GB, og med den geniale klient de har, har jeg ingen planer om at skifte. Jeg bruger dog skydrive til office filer på WP7, men google drive ser jeg absolut ingen grund til også at begynde at bruge.

3
26. april 2012 kl. 11:45

Ja, de såkaldte "referral programs" bør måske også være en parameter, man overvejer, da det for Dropbox's vedkommende lige pludselig kan gi' dig op til 16GB oven i de 2 du starter med. Mere her: https://www.dropbox.com/help/200

Derudover kunne man også nævne, at der findes en tilsvarende tjeneste, der hedder SugarSync:http://bit.ly/ITlfcJ

De har også et referral program, hvor man kan få op til 32GB ekstra oven i de 5GB man får gratis. Mere her: http://www.sugarsync.com/faq/referral_program.html

SugarSync kan nogle lidt mere avancerede ting omkring hvad der synces hvorhen etc. - en slags Dropbox on steroids - men det gør selvfølgelig også at setup'et kan blive lidt mindre intuitivt at gå til. En smart ting, som SugarSync har (og som Dropbox manglede, da jeg undersøgte det), er muligheden for at dele specifikke foldere med specifikke brugere på read-only niveau.

25
26. april 2012 kl. 23:31
  • og SugarSync har en Symbian klient, hvis man er på det hold...
1
26. april 2012 kl. 10:59

Koster 56 / 139 / 279 for +20 / +50 / +100

4
26. april 2012 kl. 11:46

"Undskyld mit franske men hvad helvede laver de klaphatte overhovedet i mit "private" elektroniske skab ude på nettet.

Det virker jo totalt latterligt at filer som kun jeg kan tilgå bliver scannet og klassificeret af microsoft."

http://www.comon.dk/galleri/Skydrive?o=2

  • en masse historier om hvordan folks konti bliver lukket.

Er der nogen der ved hvordan praksis forholder sig med de andre tjenester ?

5
26. april 2012 kl. 11:53

Undskyld, jeg ville redigere i indlægget med nåede det ikke så nu kommer det her:

Den er i forvejen udelukket for mig da jeg har brug for en cross-platform løsning.

Jeg får også brug for at dele filer med Linuxbrugere og her holder MS sig tilsyneladende stadig til deres gamle udelukkelsesstrategi.

Så det kan godt være det er billigt, men det er også ubrugeligt for de mange der ikke vil udelukke muligheden for at de får brug for at dele med nogen der bruger Linux.

I øvrigt:

"Undskyld mit franske men hvad helvede laver de klaphatte overhovedet i mit "private" elektroniske skab ude på nettet.

Det virker jo totalt latterligt at filer som kun jeg kan tilgå bliver scannet og klassificeret af microsoft."

http://www.comon.dk/galleri/Skydrive?o=2

plus en masse historier om hvordan folks konti bliver lukket.

Er der nogen der ved hvordan praksis forholder sig med de andre tjenester ?