Samdata-formand: It i folkeskolen er uambitiøst
Til trods for indtrædelsen af programmering i folkeskolen, fylder it alt for lidt i klasselokalerne. Det er meldingen fra HK Samdatas formand Thomas Bisballe i en leder.
Samdata-formanden kritiserer i kontante vendinger, at it er reduceret til en birolle i Fysik og Kemi, samtidig med at lærerne ikke får tilbudt nogen undervisning, men må forsøge at »tigge sig til noget efteruddannelse,«
»Ambitionsniveauet er i skærende kontrast til den verden, vi er omgivet af, og især den fremtid vi er på vej mod,« skriver Bisballe.
Ifølge lederen, er it-færdigheder ikke bare relevante at lære, hvis man drømmer om en karriere som programmør. I dag og i fremtiden kræver alle jobs nemlig et it-kendskab lyder det.
»Mekanikeren skal forstå bilens elektronik. Sygeplejersken er omgivet af stadig mere elektronik, og arkitekter er på vej ind i en fremtid, hvor deres visioner skabes i en computer og printes i 3D,« forklarer Bisballe.
Hos den faglige forening så man gerne, at Danmark efterfølger eksemplet fra England og Estland. Begge lande har indført konkrete tiltag der skal give skolebørnene kode-erfaring fra en meget ung alder.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.