Salget af wearables blev næsten tredobblet i 2015

Med 21 millioner producerede fitness trackere i 2015 indtog Fitbit førstepladsen som mest sælgende producent af wearables. I alt oplevede den forholdsvis nye branche næsten en tredobling i salg i 2015 ifølge ny rapport fra analysegruppe

Det globale marked for 'wearables' - altså smartwatches, fitness trackere og andre digitale enheder til håndledet voksede sidste år med hele 172 procent. I alt blev 78,1 millioner enheder solgt. Det skriver The Verge.

Væksten var i høj grad drevet af ​​billigere trackere fra selskaber som Fitbit samt, i den dyrere ende, det populære Apple Watch. Det fremgår af en ny rapport fra analysegruppen IDC.

Læs også: Samsungs nye smartwatch får 3G forbindelse over eSIM

I løbet af sine første ni måneder i handlen fik Apple afsat omkring 11,6 millioner Apple Ure. Dermed lander Apple på tredjepladsen som wearable-leverandør lige efter den hurtigvoksende kinesiske smartphoneproducent Xiaomi.

På verdensplan tegner Fitbit sig stadig som den ubestridte leder af wearebles-markedet med 21 millioner producerede enheder i 2015. Det udgør mere end en fjerdedel af det samlede salg.

IDC: Stadig fin plads til vækst

Trods senere tids høje salg, kan den manglende begejstring for Apples første generation af uret, ifølge IDC, skyldes manglen på integration med flere af selskabets nyere softwareplatforme.

Læs også: Kommentar: Har vi overhovedet brug for smartwatches?

»Forventningerne er højere for den næste generation af ure, der i højere grad kan udnytte virksomhedens platforme (HealthKit, ResearchKit, WatchKit, og watchOS 2) og bedre tilslutningsmuligheder«, skriver IDC i deres rapport.

Mere end en tredjedel af det samlede salg af wearebles i 2015 fandt sted i fjerde kvartal. Hos IDC er forventningerne til 2016 endnu større.

»Da wearables endnu ikke er trængt fuldt ind på massemarkedet, er der stadig masser af plads til vækst i flere sektorer: Nye leverandører, former, programmer og behov«, skriver Ramon Llamas, en forsker fra IDC som en kommentar i rapporten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017