Surface-salg skuffer: Millioner af tablets samler støv på lager

Verden over har Microsoft solgt 1,5 millioner eksemplarer af de to tablets Surface RT og Surface Pro. Det er langt under Microsofts egen forventning.

Microsoft tog en chance ved at slå sig op som producent af tablets i stedet for at overlade hele markedet til partnere som HP, Dell og Lenovo. Men satsningen ser ikke ud til at være en succes.

Kampen om tablet-brugerne - der er en strategisk vigtig slagmark for Microsoft - var for vigtig til at overlade til partnere, var tanken tilsyneladende hos Microsoft, som med en produktion af egen hardware risikerede at skræmme partnerne fra at lave egne tablets med Windows 8.

Med Surface RT og Surface Pro ville Microsoft selv skabe tablets, som kunne promovere Windows 8 og i højere grad bruges som en traditionel bærbar computer, sammenlignet med iPads og Android-tablets. Men salgstallene skuffer, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Læs også: Anmeldelse: Microsoft Surface RT er mere netbook end iPad-dræber

Siden lanceringen i oktober er der langet omkring én million Surface RT over disken - altså den, som ikke kan køre traditionel Windows-software. Storebror Surface Pro er siden lancering i starten af 2013 solgt i cirka 400.000 eksemplarer.

Der blev produceret tre millioner styk Surface RT fra begyndelsen, hvoraf der altså kun er solgt en tredjedel, fortæller kilder til Bloomberg.

Til sammenligning solgte Apple over 22 millioner iPads i tredje kvartal af 2012, og samlet set købte verdens befolkning 52 millioner tablets i løbet af de tre måneder.

Læs også: 52,5 millioner tablets solgt de sidste tre måneder

Microsofts tablets har lidt under, at der ikke har været et overvældende udvalg af applikationer til Windows 8’s Modern UI, som er det eneste, en Surface RT kan køre. Samtidig valgte Microsoft i begyndelsen kun at sælge tabletten online og i egne butikker, som der kun findes 60 af i USA og en håndfuld i resten af verden.

Læs også: Microsoft: Surface RT er en light-udgave af Windows

Læs også: ARM-boss tror på Windows RT trods elendig start

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (33)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Thule Mathiasen

Det er virkeligt også en mærkelig strategi. De gør den meget svær at få fat i, de reklamerer slet ikke for den i f.eks. Danmark, hvor de i øvrigt reklamerer for den sent.

Derudover var jeg i Fona forleden, hvor der faktisk stod en og kiggede på surface RT. Den ene ved at opdatere, og den anden var ikke tændt.

 • 5
 • 0
#5 Martin Nyhjem

Hvis de sænkede prisen lidt, havde vi købt nogle flere.

3999 er en fin pris, men det er uden tastatur. Tastaturet alene koster 1000 ekstra, og det er for voldsomt. 3999 inkl. tastatur havde været noget andet. Så havde vi nok købt et par stykker mere :)

 • 1
 • 0
#6 Johnnie Hougaard Nielsen

Helt bortset fra holdningen til Windows 8, overvejede jeg for et stykke tid siden om setuppet hardwaremæssigt og ergonomisk fungerede godt. Og kom frem til ikke at kunne se en god use case, også selv om det umiddelbart ser fikst ud.

På skrivebordet ville jeg bande over en fastlåst vinkel, og tastatur under standarden. Her tæller jeg slet ikke touch cover som en brugelig mulighed. Et løst tastatur måtte gerne være for alvor løst, og ikke hængslet til skærmen for at kunne bruges.

I sofaen er en Surface pro en dyr, tung og klodset tablet, med dårlig batterilevetid, også selv om touch/type cover lægges et andet sted. Tilsvarende i liggende stilling. En RT ville kun være aktuelt hvis jeg følte lyst til at være forkæmper for produktet, og villig til at leve med underskuddet af muligheder.

På sæder i tog, fly eller bil ville den fastlåste vinkel være endnu værre, og det højt beliggende tyngdepunkt ville være anledning til utryghed og hyppige behov for at holde fast i tingelsten. Batterilevetiden er skidt, og jeg ville synes at en Surface RT ville være for begrænset.

Jeg tror jeg ville få mere ud af en laptop + en dedikeret tablet. Da en Surface ikke kan erstatte en laptop, bliver den en upraktisk tablet med ret begrænset merværdi. Så jeg er ikke forbavset over det undervældende salg. Det at kunne "begge dele" ville kræve at den gør mindst det ene på niveau med etablerede produkter.

Hvor fungerer den egentlig godt?

 • 12
 • 0
#8 Martin Nyhjem

960 tror jeg det var, så jeg overdrev lidt, men alligevel for dyrt til min smag. Tastaturet er godt hvis man skal bruge det en sjællen gang i mellem. Til rigtigt arbejde er det skod.

Man kan dog få et "Type cover" i stedet. Her er det rigtige knapper, og det koster vidst 1100 mener jeg.

Tilgengæld er der en rigtig usb port, så du kan slutte et rigtigt tastatur til, men det går så noget ud over tablet delen.. Det er ikke specielt transportabelt hvis man skal have sådan et med også.

 • 1
 • 0
#9 Torben Mogensen Blogger

HP solgte deres restlager af TouchPad tavlecomputere (med deres eget WebOS) til spotpris, og det kunne MS også overveje. Ikke for at slå produktet ihjel, sådan som HP gjorde, men for at få en større brugerbase, hvilket ville gøre det mere attraktivt at lave applikationer og dermed mere attraktivt at købe hardwaren osv i en positiv spiral.

Interessen for HPs prisreducerede TouchPad var så stor, at restlageret blev udsolgt på en dag. Hvis jeg havde været chef for HP, havde jeg taget det som et tegn på, at platformen ikke skulle dø, men blot fortsætte i en mere rimelig priskategori.

 • 4
 • 0
#10 Claus Munch

Jeg har en Surface RT og har haft den i noget tid nu.. Købte min i USA, med ideen om at jeg så bare kunne købe et DK tastatur når det engang kom i.. Men jeg giver IKKE 1000+ for et Dansk tastatur, til en tablet jeg generelt er skuffet over..

Selve tabletten er ikke så "sexet", så den vinder fx. aldrig min kones eller min datter, som iPad'en har gjort det.

Den er fed nok som arbejds tablet, men det er stort set også der det stopper.. Den bliver, som det er nu, ikke en del af vores multimedia portefølje..

 • 7
 • 0
#11 Jacob Gregers Hansen

Ja undskyld, men jeg bliver simpelthen nødt til at sige det: Microsofts store problem er, at de ikke forstår at lave light-weight software.

Dengang Steve Ballmer skulle overbevise industrien om at skifte til Windows Vista, kom han med den kommentar til kritikken om, at Vista var for tungt og langsomt at "Jamen, industrien vil rigtigt gerne have Vista - deres computere er bare slet ikke hurtige nok!"

Det understreger vist tankegangen hos softwaregigangen Microsoft. Først udvikler man software, og så må man se, hvordan det nu kører på hardwaren. På et tidspunkt bliver hardwaren så god, at softwaren fungerer fint.

Microsoft har luret, at den traditionelle stationære PC bliver trængt af tablets og andre light weight-produkter, og man har valgt en strategi om at komme med på vognen inden det er for sent. Heraf Surface: Den "manglende" brik i at kunne køre Windows på smartphone´n og PCen/bærbaren.

Microsoft har lært af erfaring, at softwaren nok bliver meget mere krævende end forventet. For at være sikker på, at hardwaren er robust nok, har Microsoft så valgt at overdimensionere Surface så meget, at den endte med at blive den her underlige klump hardware.

Batterilevetiden er ikke lang nok til, at Surface kan være en transportabel arbejdsstation. Surface er for tung til at være en håndholdt tablet, og den er for klodset til at erstatte en iPad el.lign. Den er for lille til at fungere som stationær. Som Johnnie Hougaard Nielsen beskriver det: Hvad er den egentlig god til?

Den er måske god til at lave en sammenhængende oplevelse lige som iLife: Alt er ens på alle produkter. Men Microsoft - you are doing it wrong!

Windows 8 skal være bindeledet mellem det hele. Det er helt fint! Problemet er, at Microsoft deler ulemperne rundt i stedet for fordelene: Win8 har givet os stationære PCer med interface, der bedst egner sig til tablets (hvilket har affødt uendelig kritik), og nu også en bastard af en tablet/bærbar, som ikke er god til at være nogen af delene.

Ideen med en Microsoft-udgave af iLife er god, men lær nu at starte fra den rigtige ende først: Hardwaren! :)

 • 2
 • 0
#12 Martin Nyhjem

De er nu næsten lige store :) Surface er 3cm længere, men til gengæld tyndere.

Surface vejer 24g mere end iPad (den uden 3g), men det er nok de færreste, som reelt ligger mærke til dette.

Skærmen på surface er større. 10,6" mod 9,7". Batteritiden er stort set ens. MS lover 8 timer, men jeg brugte min i 11 timer i går. Apple lover "op til" 10 timer.

Surface har en rigtig usb port, så du kan sætte almindeligt udstyr til, hvis du ønsker det.

Hvis du har brug for en tablet til at surfe internet og læse mails på. Spille lidt spil med de små eller andet, så er surface glimrende.

Alt hvad du laver i office eller andre steder bliver kopieret mellem alle dine enheder. Dette kan iPad sikkert også, men det gør det ikke mindre smart :) Billede kan vises frem for familien på en nem måde, uden alle skal stå rundt om computerbordet.

Surface pro er lavet til et andet publikum. Den understøtter bitlocker så alt på disken kan krypteres. Dette kan være smart for nogen virksomheder. Den kan også afvikle x86 kode, så de programmer den kørende tekniker i dag har på en laptop, i stedet kan køre på denne noget mindre maskine.

Hvis du vil lave professionelt arbejde, præcis som du gør i dag på den stationære eller din laptop, så skal du vælge en rigtig computer, og ikke forsøge at gøre det på en tablet. Hvis du skal bruge en tablet, eller har brug for en meget let maskine, der kan afvikle eksisterende x86 programmer, når du er ude i marken, så kan du vælge en surface :)

 • 1
 • 2
#13 Johnnie Hougaard Nielsen

Hvis du skal bruge en tablet, eller har brug for en meget let maskine, der kan afvikle eksisterende x86 programmer, når du er ude i marken, så kan du vælge en surface :)

Hvilken af dem?

En RT nærmer sig ganske rigtigt en af de konkurrerende tablets, men med mindre den neddroslede Office pakke er det afgørende, giver den langt færre muligheder.

En Pro er sådan set en ommøbleret Ultrabook, men med mindre en smule lavere vægt ses som af langt større værdi end vanskelighederne med tyngdepunkt og større pladskrav, bliver det aftagelige tastatur den eneste lille fordel.

Med større pladskrav hentyder jeg til den mængde plads på bord eller lår der skal bruges, og om der er komfortabel plads til armene bagved. En laptop/ultrabook kan have den lette skærm ragende ud over kanten, og også tåle at tastaturet rager ud over en bordkant. En Surface kræver et stabilt underlag til både tastatur og især opstillingen med tung skærm på støtteben. Indenfor det område hvor en ultrabook (eller lignende) er en rimelig løsning, betyder en smule vægtforskel sjældent ret meget. Det er noget anden hvis den skal holdes i hænderne.

Hvornår kan en Surface Pro være en god erstatning for en ultrabook, i marken, sådan rent praktisk?

 • 5
 • 0
#15 Martin Nyhjem

Vi havde for ikke så længe siden en hvidevaretekniker ude. Han havde en bærbar computer med sig, som han brugt til at indtaste serienummeret på vores tørremaskine, og datoen for hvornår han var der. Dette blev så sendt via hans mobiltelefon, som var forbundet med bærbaren via bluetooth. De brugte en bærbar, da kravet var at disken skulle kunne krypteres, og deres eksisterende x86 program, som de brugte til registreringerne skulle kunne genbruges.

Her ville en surface pro virke fint. On screen tastaturet ville nemt kunne bruges til at indtaste serienummeret, og deres gamle software ville køre fint :)

Så lidt som Thomas nævner. Alle steder hvor en tablet giver mere mening, men hvor man i virksomheden har noget software der er lavet til x86. Her vil surface pro passe glimrende ind :)

 • 1
 • 2
#16 Johnnie Hougaard Nielsen

Her ville en surface pro virke fint.

Her virker en ganske almindelig billig bærbar fint. Hvorfor dog bruge en masse flere penge på en Surface Pro? Det ville hænge lidt bedre sammen med en Surface RT, men den kan jo ikke bruge legacy-software. Og ved en software modernisering ville det være indlysende at give mulighed for at bruge en smartphone til så simple anvendelser.

Alle steder hvor en tablet giver mere mening, men hvor man i virksomheden har noget software der er lavet til x86. Her vil surface pro passe glimrende ind :)

En tablet er isært smart på grund af at den er nem at have i én hånd, og så pege med den anden. Her er en Surface Pro rigeligt tung, og med dårlig batterilevetid. Jeg holder på at det er direkte sjældent at legacy x86 software passer godt til at køre på tablet-vilkår med touch. Så den der med "alle steder" er uden indhold.

En Surface Pro er tung og klodset som tablet. Den er uergonomisk og besværlig som laptop. Det bliver sgu meget smalle segmenter hvor den er god. Surface RT er en helt anden platform, som må kæmpe sin egen kamp for at begynde at blive relevant.

På grund af det ergonomiske, synes jeg at der er bedre produkter fra andre leverandører af Windows 8 touch maskiner. Og Surface sælger jo også ret undervældende. Logisk.

 • 6
 • 2
#18 Johnnie Hougaard Nielsen

Har du brugt en Surface Pro i en længere periode

Nej, jeg nøjes da ikke med tal. Batteritiden er velkendt dårlig, sammenlignet med tablets. Den ergonomiske betydning af tyngdepunktet, under transport, er indlysende. Jeg vurderer i kombination med mangfoldige anmeldelser, der bekræfter min fornuft. Fx: Here's why Surface Pro is less portable than an Ultrabook http://blogs.cio.com/hardware/17695/why-surface-pro-cant-replace-ultrabook-or-tablet [http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/02/06/links-6-feb-microsoft...](Links 6 Feb: Microsoft's Surface Pro Reviews. Not So Good Actually)

"But like many products that try to be two things at once, the new Surface Windows 8 Pro does neither as well as those designed for one function."

 • 5
 • 0
#22 Ole Høj

Problemet er i bund og grund at surface RT er for dyr og så er der en masse i Danmark som slet ikke må installere Java på dem. Noget som Microsoft har været kanondygtige til at ligge låg på i anmeldelserne.Man kan sige at de skulle markedsføre deres produkt inden de klæger om manglende salg, det holder bare ikke. Det en om´er og slet ikke fra så stort et firma som Microsoft. Og hvad blev der af deres Windows 8 phones....

 • 2
 • 1
#26 Jens Rasmussen

Det er ingen stråmand, det er et spørgsmål til dig.

Du siger ikke han tager fejl, du siger bare man ikke kan bruge hans kommentar til noget som helst. Nåh, men det kan jeg altså, og det er rart at Johnnie gider sammenfatte reviews, der siger det samme.

Du har til gengæld heller ikke ret, for du siger aldrig noget man kan bruge til noget, du prøver altid at ødelægge en diskussion med de samme kommentarer ('stråmand', 'det har han skrevet', 'det har jeg ikke sagt', osv).

Nu endte jeg med at træde i troldens fælde, men man bliver så træt af dig hver gang.

 • 6
 • 1
#27 Lars Hansen

Interessen for HPs prisreducerede TouchPad var så stor, at restlageret blev udsolgt på en dag. Hvis jeg havde været chef for HP, havde jeg taget det som et tegn på, at platformen ikke skulle dø, men blot fortsætte i en mere rimelig priskategori.

Jeg gætter, at HP har vurderet at de ikke kunne tjene penge på en prisreduceret TouchPad. Restlageret er formodentlig solgt til langt under produktionspris bare for at få lageret ryddet.

 • 2
 • 0
#29 Deleted User

Hvis man kommer med et nyt produkt som man gerne vil have folk til at købe og anbefale til vennerne så er man nødt til at have en skarp pris.

Det nytter ikke at man kommer og vil mase sig ind på et marked med et nyt produkt og så smider en pris på som er den samme eller højere end det som konkurrenterne forlanger for deres top produkter.

 • 3
 • 0
#30 Michael Lykke

Jeg overlever nok, skal du se. Det er dig, der er ude med riven, ikke mig. Jeg spørger blot ind til Johnnies personlige erfaringer med en Surface Pro. Han snakker udenom en del gange, indtil han til sidst erkender, at han aldrig har rørt den. Alligevel konkluderer han, at den er klodset, tung og uergonomisk.

Dét er useriøst. Men det passer vel ind i dit verdensbillede, så fred være med det.

Tusind tak, hvad skulle vi dog gøre uden sådan en dygtig debat-betjent som dig?! Kom nu ned fra hesten og drop dit pis. Han har jo fuldstændig ret, du formår jævnligt at trække en debat helt af sporet med ensidigt og unødvendigt ævl om dit og dat. Det bliver du så kaldt ud på og så forsøger du selv at snakke uden om - Dét er useriøst.

 • 10
 • 1
#32 Ole Høj

Jeg har været så heldig at min ven der arbejder hos et stort udviklingsfirma i København var forbi i weekenden og med ham havde han Lenovo ThinkPad Tablet2 Og Surface Pro. Jeg må indrømme at begge 2 var en helt anden oplevelse og jeg kunne få lov at installere Java på begge, men den forrige RT. version var temmelig låst. Jeg vil sige at de begge 2 er pengene værd og står man ude i marken eller til it undervisning/møde eller mindmapping er de fantastiske værktøjer. Microsoft skal nok komme efter det her, men måske de skulle fokusere mere på deres software og lade, HP, DELL og Lenovo levere hardwaren til tablets. Dette er min personlige holdning og jeg ville ikke rakke ned på Microsoft i mit forrige indlæg. Jeg vil ikke undvære mit OS fra Microsoft i hverdagen. Undskyld, hvis det virkede sådan i min forrige post.

 • 3
 • 2
#33 Torben Mogensen Blogger

Jeg gætter, at HP har vurderet at de ikke kunne tjene penge på en prisreduceret TouchPad. Restlageret er formodentlig solgt til langt under produktionspris bare for at få lageret ryddet

Måske nok. Men det er ikke hele regnskabet: Fabrikanter af spilkonsoller sælger ofte konsollerne til under kostpris fordi deres hovedindtjening er licenser til spil. På samme måde kan hovedindtjeningen ved en tavlecomputer komme fra salg af software gennem en applikationsbutik. Det sidste kræver dog, at man kontrollerer denne applikationsbutik, hvilket i reglen kræver, at styresystemet på tavlecomputeren er ens eget.

Dermed havde HP en potentiel indtjening på en tavlecomputer med eget styresystem som de ikke har ved at sælge en Android tavlecomputer -- med mindre de låser den til deres egen applikationsbutik, ligesom Amazon har gjort med Kindle.

 • 1
 • 0
#34 Michael Lykke

Wow, hvor er du dygtig Thomas. Jeg er dybt imponeret over du kan tage en udtalese ud af kontekst i forbindelse med en anden debat.

På samme måde som du beder folk om at ignorere dine indlæg så kunne du også vælge bare at ignorere de indlæg du ikke er enige i. Det eneste du bidrager med er unødvendigt støj. Det havde været langt mere interessant hvis du havde bidraget med dine erfaringer eller holdninger til produktet frem for at lege betjent.

 • 5
 • 2
#36 Christoffer Kjeldgaard

Nu handler det ikke om, at det du siger er forkert. Det handler mere om, at når du skriver en sætning som:

"En Surface Pro er tung og klodset som tablet. Den er uergonomisk og besværlig som laptop."

Så fremstår det som noget du kan stå inde for - fordi du har tilegnet dig en eller anden form for førstehåndsviden. Da du ikke har nogen førstehåndsviden kommer du til at virke utroværdig, på samme måde som en journalist f. eks. sagtens kan udtale at: "Baghdad er korruptionens hjemland" - Men vil virke utroværdig hvis han ikke oplyser hvor den udtalelse kommer fra, hvis det senere bliver afsløret at det ikke er viden han kan stå inde for.

Du kunne øge din troværdighed ved at f. eks. sige:

"I dette review siger Anandtech at tyngdepunktet er et problem for ergonomien"

Og så give en link til kilden. Det højner niveauet, øger din troværdighed og giver ikke anledning til at mistænke dig for noget som helst, da det er helt klart hvad udtalelsen bygger på, og hvor den kommer fra.

 • 3
 • 0
#37 Johnnie Hougaard Nielsen

da det er helt klart hvad udtalelsen bygger på, og hvor den kommer fra.

Jeg gjorde det allerede fra starten helt klart hvad mine udtalelser byggede på. Mine personlige overvejelser ved at tænke mig om omkring hardware setup og ergonomi. Det kan jeg stå inde for, også før jeg så gentagne reviews som bekræftede min logiske vurdering. De eksterne kilder var altså sekundære.

Så må folk forholde sig til det som de vil, det tager jeg helt køligt, men det holder ikke at påstå at der var basis for at "mistænke" mig for uklart grundlag for mine udtalelser.

 • 0
 • 0
#38 Nicholas Colding

Jeg købte en Win RT for nogle få måneder siden. Den var lavet af Acer (Iconia W5) og jeg fik den med tastatur.

Erfaringer: Jeg kunne ikke bruge min netbank på den - det er surt. Opløsningen på skærmen er lav og grynet, set i forhold til den opløsning, der er på min iPad 3. Farver og lys er ok. Det er også ok, at man kan sætte en ældre netprinter op.

Det er mærkeligt, at man har bibeholde den gamle Win7 brugerfladen neden under den nye grafiske Win8 brugerflade. Det virker som en gammeldags pc med to operativsystemer...

Browseren er lidt langsom og mail er meget, meget langsom. Hvis du er ny på en RT, så bliver du forbløffet over, hvor lang tid det tager. Hvis du åbner en webside, når maskinen holdes vertikalt, for derefter at holde den horisontalt - kommer der så en popup boks (og det gør der ofte) tip den så tilbage til vertikalt: så sker det ofte, at popup vinduet bliver “hængende” udenfor skærmfladen, så det ikke kan lukkes ned. Det er ret ringe! Og så er det øv, at skulle installerer et antivirus program på en tablet anno 2013...

Det værste: jeg vil altså ikke finde mig i, at en tablet pludselig gennemtvinger en genstart, på grund af opdateringer!

Nu ligger den bare og fylder op i skuffen. Jeg vil ikke anbefale Win RT til andre, men mindre de tidligere har været onde ved mig :) Men det er selvfølgelig vigtigt som IT-mand at kende de nye systemer. Også før man udtaler sig om dem på Version2.

Nexus 7 er 200% bedre.

 • 1
 • 0
#39 Christoffer Kjeldgaard

Men du læser jo ikke det jeg skriver. Udtalelsen jeg har citeret ovenfor giver en klar indikation af at du har en førstehåndsviden om emnet - og det har været uklart hvor din viden ellers er kommet fra, og det gør dig utroværdig, da du udtrykker det som fakta;

"En Surface Pro er tung og klodset som tablet. Den er uergonomisk og besværlig som laptop."

Det er en påstand - som du ikke underbygger med nogen kilde - ergo må du selv kunne stå inde for det med en form for ekspert- eller førstehåndsviden - og det kan du ikke, som andre også har kritiseret ovenfor. Du kan lave en begrundet antagelse, det er noget helt andet:

"Jeg antager, ud fra at have læst følgende reviews, og mine egne overvejelser at ...."

Problemet ligger i din formulering, ikke i om det du siger så er rigtigt eller ej.

 • 1
 • 0
#40 Christoffer Kjeldgaard

Men du læser jo ikke det jeg skriver. Udtalelsen jeg har citeret ovenfor giver en klar indikation af at du har en førstehåndsviden om emnet - og det har været uklart hvor din viden ellers er kommet fra, og det gør dig utroværdig, da du udtrykker det som fakta;

"En Surface Pro er tung og klodset som tablet. Den er uergonomisk og besværlig som laptop."

Det er en påstand - som du ikke underbygger med nogen kilde - ergo må du selv kunne stå inde for det med en form for ekspert- eller førstehåndsviden - og det kan du ikke, som andre også har kritiseret ovenfor. Du kan lave en begrundet antagelse, det er noget helt andet:

"Jeg antager, ud fra at have læst følgende reviews, og mine egne overvejelser at ...."

Problemet ligger i din formulering, ikke i om det du siger så er rigtigt eller ej.

 • 0
 • 0
#41 Christoffer Kjeldgaard

Og der er flere påstande her:

På skrivebordet ville jeg bande over en fastlåst vinkel, og tastatur under standarden. Her tæller jeg slet ikke touch cover som en brugelig mulighed. Et løst tastatur måtte gerne være for alvor løst, og ikke hængslet til skærmen for at kunne bruges.

Og her:

I sofaen er en Surface pro en dyr, tung og klodset tablet, med dårlig batterilevetid, også selv om touch/type cover lægges et andet sted. Tilsvarende i liggende stilling. En RT ville kun være aktuelt hvis jeg følte lyst til at være forkæmper for produktet, og villig til at leve med underskuddet af muligheder.

Og her:

På sæder i tog, fly eller bil ville den fastlåste vinkel være endnu værre, og det højt beliggende tyngdepunkt ville være anledning til utryghed og hyppige behov for at holde fast i tingelsten. Batterilevetiden er skidt, og jeg ville synes at en Surface RT ville være for begrænset.

Som du heller ikke underbygger.

 • 1
 • 0
#42 Johnnie Hougaard Nielsen

Men du læste åbenbart slet ikke det jeg skrev.

ergo må du selv kunne stå inde for det

Det var allerede fra starten helt klart at det var mine egne overvejelser, ud fra at tænke mig om. Jeg har aldrig givet indtryk for andet. Det kan jeg stå inde for.

Men jeg kan da også gentage at jeg havde holdt dem for mig selv hvis de ikke efterfølgende, som noget sekundært, var blevet bekræftet. Disse reviews ændrede dog ikke en tøddel på hvad jeg allerede var kommet frem til, så derfor var de for mig ikke kilder.

Jeg lavede vurderinger på basis af min evne til at tænke mig om, og pointerede det som mine forstillinger gennem at understrege det som "ville jeg". Jeg kan godt lave vurderinger på egen hånd, uden at det skal være at referere konkrete erfaringer fra mig selv eller andre.

Og så må jeg jo tage med at der er nogen der ynder at gå efter manden, og ikke efter bolden. Her kunne jeg jo så supplere med at henvise til at andre var nået til lignende konklusioner.

Surface sælger elendigt, og det er ikke så mærkeligt.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere