Salg af Windows Phone halveret på tre måneder

29. januar 2016 kl. 15:2243
The Verge erklærer nu Windows Phone for død.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter en halvering af salget på bare tre måneder erklærer The Verge nu Windows Phone for død.

For bare fem år siden lignede Windows Phone ellers et reelt alternativ til Android og iOS.

Men Microsofts nyeste kvartalsregnskab viser, at virksomhedens salg af telefoner er i frit fald mod bunden.

For selv om et kvartalssalg på 4,5 millioner telefoner kunne lyde som en succes i de fleste danske it-producenters ører, så er det et fald på 57 procent, eller seks millioner telefoner, i forhold til kvartalet før, skriver digi.no.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af problemerne for Microsoft har været at få app-udviklere til at skrive apps til Windows Phone. Og at øvrige apps typisk ramte Android og iOS flere måneder før Windows Phone.

Der er til dato solgt 110 millioner Windows Phones. Til sammenligning er der, siden første Windows Phone så dagens lys, solgt 4,5 milliarder telefoner med iOS eller Android.

43 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
42
1. februar 2016 kl. 14:03

De fleste gange, jeg har oplevet den slags ting skyldtes det næsten altid, hvilke applikationer, jeg har installeret - nogen applikationer er dårligt skrevet og sender f.eks. alt for mange notifikationer, eller dræner batteriet. På alm Windows har jeg et program til at "de-crapify"e installationen, dvs. fjerne al unødig bloatware. Dette findes ikke (endnu) til Windows Phone, men jeg har f.eks. slået så meget adgang til notifikationer, location, etc. fra som muligt. En særligt slem en er Viber, der kan gøre en telefon ustabil. Lignende problemer har jeg oplevet på Android tablets, og det kræver (desværre), at man er nødt til at sætte sig ind i at "holde hus" med, hvad applikationer kan og gør. Og hvis en applikation er for slem afinstallerer jeg den.

41
1. februar 2016 kl. 11:25

men det ændrer ikke på, at Windows Phone er et solidt OS.

Windows Phone 10 er ikke et solidt/stabilt OS. Har selv en 950'er, der er købt samme dag som den udkom. Og det har været den ene skuffelse efter den anden. Jeg mangler egentlig ikke nogle App's til den, da jeg har fundet det jeg har brug for. Og elsker selve interfacet m.v. Men jeg er allerede ved at kigge efter alternativer pga. de alt for mange bugs jeg oplever.

Eks. holder den op med at give lyd, når der eks. kommer sms eller emails. Lyden er ikke slukket og alt andet virker, og ved en telefon genstart virker det igen. Det er et problem der dukker op gentagne gange. Det er heller ikke lige altid at outlook/e-mail tilen opdaterer med antallet af nye emails. Det kan også være noget tilfældigt. Andre gange vil skærmen ikke lige tænde med det samme, og så må man have lidt tålmodighed. Det er som om pause/låseskærmen fryser. Jeg oplever også tit at måtte vente på kameraet, hvis jeg har taget et par billeder hurtigt efter hinanden. Så skal man vente på den bliver færdig med at gemme dem. Og så var der selvfølgelig de 4 dage, hvor den helt holdt op med at give notifikationer/afspille lyd ved nye sms. Eller førsge gang jeg skulle lade den, hvor den blev så varm at den selv bad om at blive slukket.

Generelt er jeg blevet meget skuffet over selve OS'et. Hardwaren virker fint og der er de app's jeg har brug for.

40
1. februar 2016 kl. 10:56

En mulighed for Windows phone er måske at løsrive sig mere fra operatørene og satse mere på wifitelefoni. Det og en dybere integration med desktop Windows , rettet hovedsagligt mod erhvervslivet kunne være en klassisk Microsoft indgangsvinkel.

Det har man jo kunnet i årevis på iOS/OS X devices. FaceTime hedder det. Både Audio og video. Desuden har man jo bare kunnet installere Skype apps på sin iOS og/eller Android i meget meget lang tid.

39
1. februar 2016 kl. 01:27

Paul Thurrott, som er en stor fan af Windows Phone, kan også godt se dødsstivheden indfinde sig.

The Long, Slow Decline of Windows Phone

And for every person out there who can make the semi-hysterical and claim, sputtering that “well, Windows phone is just fine for me, thank you very much,” I will point to the hundreds of millions of people who disagree with you. And, sorry, find you sort of sad. (No worries, I’m right there with you.)
[...]
Windows phone is dead, but it’s sort of not dead. Nothing has changed … but everything is changing. I still love the thing. But I cannot recommend it to others with a clear conscience. Ultimately, it’s just sad. And that’s not the way I wanted it to end.

Og https://twitter.com/thurrott/status/692015023414251520

Windows phone fans are like those Japanese soldiers isolated on islands after WWII ended, still fanatically fighting for ... something.

38
31. januar 2016 kl. 20:39

Blackberry var på et tidspunkt sådan en "eksklusiv" platformf for 1%'erne. Nu kæmper de for deres liv, de har droppet deres eget OS og gået over på Android.

Du strammer den lidt meget. Faktisk havde BlackBerry i mange lande (dog ikke fx DK) langt højere markedsandel end 1% - dvs ofte i størrelsesordenen 25%, også flere år efter iPhone - og blev også populær til teenagere og andre uden en eksklusiv økonomi.

Og selv om de nu satser på at få salg af en mobil med Android, har de ikke ligefrem droppet deres eget OS. Begge operativsystemer er på markedet i nye smartphones, og de har da en del brugere som nærer stor kærlighed til det fysiske tastatur. Det er dog en niche, fordi de fleste øvrige som er positive overfor det fysiske tastatur, åbenbart prioriterer det lavt, når de i stedet kan få større skærm, mindre tykkelse, mange apps, mindre følen sig til grin, o.s.v.

37
31. januar 2016 kl. 19:22

Blackberry var på et tidspunkt sådan en "eksklusiv" platformf for 1%'erne. Nu kæmper de for deres liv, de har droppet deres eget OS og gået over på Android.

36
31. januar 2016 kl. 19:21

Det betyder, at man skal kunne starte programmer med så få kliks som overhovedet muligt, og at når programmet er startet, så skal OSet pænt sagt "holde sin kæft" og overlade styringen til det program.</p>
<p>Der mangler mål i nyere Windows efter min smag. Der er ingen kontinuitet i layoutet og i designet, farver, betydning af farver mm.</p>
<p>Det være sagt, så er jeg ikke i tvivl om, at Windows10 er bedre end Windows8. Langt bedre. Men om det også slår XP? Jeg er ikke så sikker.

Windows Search var ikke standard i XP, det er trods alt den nemmeste måde at finde programmer. Med alt respekt var Windows XP ikke særlig godt da det blev lanceret. Det var buggy, det var svært med drivere, der var f. eks. ingen 3rd party support til bærbare. Drivere var spotty, og der var ofte 2 versioner, en Microsoft-released som var relativt stable, men med lav ydelse, og 3rd party, der oftest var den man ville have. Windows XP var desuden elendig til at håndtere midlertidige filer. Hvis du ikke formaterede hvert år kunne du være sikker på at din Ferrari-indkøbte maskine havde samme hastighed som en skoda.

Du har intet af det bøvl med Windows 10. Ja, der er 2x kontrolpanel, men det ene er tiltænkt administratoren mens det andet er til brugeren. Desuden har det aldrig været nemmere og være Win 10 admin; højreklik på Start og alle de mest almindelige tools er lige ved hånden.

Funktioner; Expo og multi-desktop support er endelig kommet og det alene er den upgrade værd.

35
31. januar 2016 kl. 15:28

Det kommer helt klart an på hvilket selskab der er tale om. En virksomhed som min er temmelig ligeglade med brugerens it oplevelse.

Uhm. Vi kører stadig Windows 8 til tynde klienter. Jeg vil helst ikke sige noget om "brugeroplevelse", når det kun kan blive negativt..

Men nu er jeg blevet vant til alle de ekstra kliks som er nødvendige i Win8, så når nogen kommer ind med en Windows10 computer, kan jeg ikke finde nogetsomhelst.

Idéen med hot corners, som de stolt stjal fra Mac, er ikke dårlig, men hvorfor lavede de den ikke brugerdefineret. Det er, som om de ville lave deres helt egen udgave, som ikke virkede, og i stedet for at stjæle hele conceptet (som rent faktisk virker), så tog de det helt væk.

Jeg synes også stadig, at idéen med at have to kontrol paneler er direkte usmidig. Jeg har ikke noget at bruge et kontrolpanel til en telefon på en bærbar eller stationær. Det er blur, det smider sten i maskineriet og det giver mere bøvl end det hjælper.

Er der nogen her, som ærligt mener, at Windows10 er lettere at navigere end WinXP eller Windows7?

Det helt grundlæggende for et OS er, at man kan bruge det til at køre programmer.

Det betyder, at man skal kunne starte programmer med så få kliks som overhovedet muligt, og at når programmet er startet, så skal OSet pænt sagt "holde sin kæft" og overlade styringen til det program.

Der mangler mål i nyere Windows efter min smag. Der er ingen kontinuitet i layoutet og i designet, farver, betydning af farver mm.

Det være sagt, så er jeg ikke i tvivl om, at Windows10 er bedre end Windows8. Langt bedre. Men om det også slår XP? Jeg er ikke så sikker.

34
31. januar 2016 kl. 13:15

Microsoft burde kunne udnytte sit Active Directory til at gøre det endnu nemmere at opsætte sikkerhed og adgang for Windows Phones. Derved bruge InTune / MDM til at undgå at en syg telefon får lavet ballade efter den har fået VPN adgang (Health policies).

31
30. januar 2016 kl. 21:19

Sådan noget må i ikke sige, nu gik jeg lige og hygget mig. :-( Er det rigtigt går han igen, har set de har brugt ham som "ekspert" på TV for nyligt.

30
30. januar 2016 kl. 19:09

Jeg har hørt at hvis du hvisker hans navn tre gange, så kommer han og kvæler dig i søvne om natten :|

29
30. januar 2016 kl. 18:13

Der er vist ingen tvivl om at der er folk fra begge lejre her.

Som et punktum mangler vi vel bare en velformuleret, velunderbygget og helt igennem gennemtænkt teleanalyse fra selveste Mr. Strandkuglen, John Strand?

28
30. januar 2016 kl. 16:13

Han er den igennem tiden nok mest elendige CEO for noget foretagende overhovedet.

Jeg synes nu at Stephen Elop også gammel MS mand, kan tangere det ved Nokia. Det blev faktisk helt unødvendig kørt helt i sænk, enten for egen vindings skyld eller som med Balmer på grund af total inkompetence som leder og visionær tænkere.

Balmer var nu også en måske ikke god, med underholdende sælger. Bare lov alt for meget, og lyv. Når først kunden har købt hænger han på lortet. Selv som brugtvogns sælger havde han ikke holdt længe.

Ville måske også have lavet det samme for den slags penge, selv om ens eftermæle for altid er ødelagt. Men ikke hvis jeg havde så mange i forvejen.

27
30. januar 2016 kl. 15:49

Selv om MS satset hele butikken og næsten sin Desktop software med, så var det ikke nok.

Well, Steve Jobs gjorde det rigtige, da han indrømmede at han havde hyret den forkerte person til at lede firmaet.

Bill Gates burde have gjort det samme.

Microsoft lider nu under en inkompetent ledelse fra Steve Balmer igennem mange år, som var baseret på, at MS altid havde monopol. En slags "same procedure as last year" strategi.

Ligesåsnart MS skulle i gang igen på et nyt marked hvor de ikke havde ledende markedsposition, så holdt den strategi ikke længere. Derfor burde BG have fyret Balmer en god del tid før den første iPhone. Faktisk var sidste chance nok da Balmer jokkede i det med Vista, hvor han direkte løj for brugerne og ovenikøbet var stolt af at lyve.

Han er den igennem tiden nok mest elendige CEO for noget foretagende overhovedet.

26
30. januar 2016 kl. 15:29

Ca. 3000 Windows 8/8.1 telefoner i koncernen, og ud over det trådløse ladecover til 925'eren havde en fejlrate på ca. 40%(!!!!) så virker de meget godt. God arbejdstelefon med sikker og stabil software. Indtil vi blev del af en større koncern, kørte vi primært iPhone. Hvorfor? Lavt vedligehold til IT afdelingen. De virker bare! Ud over det lidt sløje udvalg af apps, så vil jeg vove det samme om Windows Phone 8.1. Min 930'er er iøvrigt hurtigere at browse på nettet med end noget andet jeg har set, det er i hvert fald en rar oplevelse :) Android blev valgt fra af sikkerheds årsager.

25
30. januar 2016 kl. 14:31

Så længe at MS har penge vil de satse på mobile.

Microsoft satser netop på mobile gennem at bringe deres apps til Android og iOS, ofte endda før de kommer på Windows Phone. Selvfølgelig ville de hellere eje platformen, men de er jo nødt til at være hvor brugerne er. Og det er tydeligt at de drosler ned for deres ambitioner om at gøre WP til en stor mobil platform. Dertil har den allerede brændt alt for meget.

Skid hul i hvad brugeren vil have.

Den strategi var anvendelig for en hel del år siden. Nu om dage går den ikke med en så perifer platform, måske med mindre hensigten er at de ikke skal bruge den privat eller bare udenfor den normale arbejdstid. Admins skal ikke lege BOFH, men servicere brugerne.

24
30. januar 2016 kl. 13:04

Så har de fået VPN til at virke, det tog dem også lidt tid ?

Produktiviteten på en Windows Telefon må også være højere, der er ikke mange gratis spil eller andre aps, man kan spille tiden på :-)

23
30. januar 2016 kl. 13:04

" Igen og Igen vil jeg sige WP er DØD DØD DØD."

Så ro på nu. Det er et mobiltelefon styresystem vi snakker om her.

Faktisk synes jeg det er et interessant argument med Skype integrationen, som en anden debattør beskriver. I denne her sammenhæng er kan Skype sammenlignes med mobilbranchens svar på Uber og Airbnb. En moderne tilgang til en branches teknologiske muligheder, der kolliderer voldsomt med et etableret økonomisk system. En mulighed for Windows phone er måske at løsrive sig mere fra operatørene og satse mere på wifitelefoni. Det og en dybere integration med desktop Windows , rettet hovedsagligt mod erhvervslivet kunne være en klassisk Microsoft indgangsvinkel. Det vil ikke give Android % andele. Men sikre tilstedeværelsen.

22
30. januar 2016 kl. 12:25

Det kan godt være at de ikke har succes lige nu. Men hvis MS skal overleve er de nødt til at have succes på mobile. Der er en årsag til at deres strategi hed devices and services. Så længe at MS har penge vil de satse på mobile. Min arbejdsplads er ved at geare om til Windows phone og det tror jeg at mange andre lignende virksomheder er. Hvis MS kan få foden ind her, så er der stadig en god chance for at de får succes. Der er tonsvis af admins der har julelys i øjnene ved en mulighed for at få virksomhedens MDM ind under aktive directory. Skid hul i hvad brugeren vil have.

21
30. januar 2016 kl. 10:55

men det ændrer ikke på, at Windows Phone er et solidt OS

Kan ikke få den påstand til at passe med de fejl jeg gang på gang læser rundt omkring og at tilhængere undskylder med det ikke skal betragtes som færdig version, men stadig beta og alt er grønner hvis man køre insider og den næste opdatering vil løse det. I hvert fald når der er tale om version 10.

20
30. januar 2016 kl. 10:37

Hvis muligt prøv CM, eller køb en ren Google. Hvis det er opdatering du mangler ?

19
30. januar 2016 kl. 04:55

Er der nogen der har erfaring med Ubuntus telefoner?http://www.ubuntu.com/phonePriserne er ikke helt vilde omend lidt over hvad jeg vil give normalt.

Kommer der opdateringer i sammen tempo som man kender det fra Ubuntus PC versioner og i samme kvalitet? Jeg er i hvert fald træt af Android.

18
30. januar 2016 kl. 04:22

Om end Lumia 950 har fået noget af en dårlig start (Ustabilt software), så er det stadig et af de bedste kameraer der er på markedet lige nu.

Men kamera er jo ikke noget hvor den giver en fordel ift andre topmodeller.

Jeg synes nu ikke at det her i tråden skal handle om detaljer, og "min mobil er bedre end din". Sagen er det mere generelle, at det momentum Windows Phone har går nedad, selv om det ikke er fordi produktet er dårligt.

Min vurdering er at hvis den var kommet som første eller andet økosystem i aktuel generation smartphones, kunne Windows Phone have fået succes. Der var dog store svagheder i starten - dengang Nokia gjorde reklame om at Android/Apple var beta test, før Windows Phone 7 kom som som det rigtige. Det må have gjort ondt da Microsoft reelt gjorde netop WP7 til en beta test, ved at lancere det inkompatible WP8.

På trods af dette roderi, mener jeg altså at WP kunne have fået succes hvis det ikke skulle vinde over både Android og iPhone, disse platforme havde jo også deres svagheder og begrænsninger i starten. Det er jo så der jeg holder på at problemet med Windows Phone ikke dens software eller hardware, men det at den kom alt for sent i markedet, uden at være mere end en lidt anderledes "me too".

En helt anden problematik er forresten at noget som hæmmede udrulningen af Windows Phone var mange af verdens store teleselskaber. De hader Skype af et ondt hjerte, og dermed også Microsoft - og var bestemt ikke indstillede på at gå i brechen for at Microsoft skulle vinde over Apple og Google. Heller ikke ud over dette udfyldte Windows Phone noget større savn hos teleselskaberne, bl.a. fordi Microsoft ikke var indstillet på at lade dem få noget som helt at skulle have sagt, ud over "javel".

17
30. januar 2016 kl. 03:49

Godt kamera ? Kan nu ikke gøre det, selv om det er meget vigtigt for mig.</p>
<p>Men kan se at test af kameraet i Lumia 640 bliver kaldt middelmådigt, det er ikke godt nok hvis man gerne vil ind på et markede.

Gider du lige nævne en telefon til 700-800 kr., hvor kameraet er sublimt ? Nej vel ? Godt så... Om end Lumia 950 har fået noget af en dårlig start (Ustabilt software), så er det stadig et af de bedste kameraer der er på markedet lige nu.

16
30. januar 2016 kl. 03:19

Godt kamera ? Kan nu ikke gøre det, selv om det er meget vigtigt for mig.

Men kan se at test af kameraet i Lumia 640 bliver kaldt middelmådigt, det er ikke godt nok hvis man gerne vil ind på et markede. Formoder det er det samme med resten, ikke noget som skiller sig ud, hvor Nokia have kompetencer.

Lang batteritid Rigtig god Antenne

Igen og Igen vil jeg sige WP er DØD DØD DØD.

Selv om MS satset hele butikken og næsten sin Desktop software med, så var det ikke nok. Det er ikke på grund af manglende app, men på grund af MS tilgang til tingene, hvor de lover nu satser vi alt, men lige så snart salget ikke er godt nok, så lukker de helt ned. Og laver et nyt ikke bagudkompatibel OS. Det har de altid gjort med CE, og de mennesker som hoppet på sådan en vogn vælger dem ikke igen.

Nokia kunne have overlevet, som verden største producent at mobiler, så kunne de have satset på begge OS, og med deres brand og Kort teknologi, så have de stadig lavet mobiler i dag. Men de havde også en bestyrelse der var dum og grådig.

15
30. januar 2016 kl. 00:17

Hvorfor vælge en tlf m WP81 ? Fordi den er billig ! Under 700 kr. (Lumia 640). Godt kamera, offline GPS, email, etc. - og i hvert fald ikke nogle apps, som jeg savner. Har selv diverse Android tablets og win pc. Har ikke opgraderet til WP10 - venter til, jeg har sat mig ind i privacy,etc. I WP81 er der mange privacyindstillinger, der ikke findes i Android. Man kan sagtens oprette sig som bruger på en windows phone og være anonym - bruger ikke cloud-services, selv om MS sikkert gerne vil have det, men jeg foretrækker alm backup - har sat 64GB SD-kort i. Ved alm brug - mere end 3 dages batteritid. "Haters will always be haters" - wake up, people !

14
29. januar 2016 kl. 21:14

Android er fuldt af sikkerhedshuller, og man kan ikke regne med at faa opdateringer ret langt frem i tiden (medmindre man gider at bakse med at roote osv.). iPhones er for dyre , alle andre har dem, og antennerne er for daarlige i forhold til Lumia,

Det kan godt være at nogle få "nørder" synes at du her har argumenter af betydning, men det må observeres at den megen snak om "sikkerhedshuller" i Android ikke er noget som rammer mere end ganske få sjældne forbrugere. Så det fylder ikke noget uden for tech ekkokammeret. Nyeste udgave er igen noget som ikke giver den almindelige bruger mere end et par krøller som ganske mange alligevel ikke finder frem til. Så det er ikke noget som afholder mere end meget få fra at køre Android.

iPhone er åbenbart ikke for dyre til at mange gerne vil nyde følelsen af et produkt som koster en masse penge. Det i sig selv giver mange en glæde, som styrkes ved at anprise dimsen :-)

Hvad antenner angår, viser tests "desværre" at Lumia er ligeså middelmådige som andre smartphones, det ser ikke ud til at de gode antennefolk som Nokia havde har bidraget til Lumia (måske fik de ikke lov til at "ødelægge" design?), så heller ikke her giver Windows Phone noget som er mere tillokkende (for den almene køber).

Der manger jo stadig opskriften på hvad der skal til for at få succes på dette vigtige marked. I princippet tror jeg ikke på andet end en "næste generation", der for alvor løfter konceptet. Det har Microsoft med Window Phone ikke været i nærheden af, selv om de har anstrengt sig.

13
29. januar 2016 kl. 20:36

Android er fuldt af sikkerhedshuller, og man kan ikke regne med at faa opdateringer ret langt frem i tiden (medmindre man gider at bakse med at roote osv.). iPhones er for dyre , alle andre har dem, og antennerne er for daarlige i forhold til Lumia, som har al Nokias know-how. Endelig faar man gratis world-wide offline GPS med vektor-kort med til Lumia, og hardwaren paa de dyre modeller er bedre end det meste andet, og der er de apps jeg har brug for. Det er synd de ikke saelger, for der er absolut intet galt med hardwaren, priserne, eller WP. (Og det kommer fra det modsatte af en Windows-fanboi, som bruger Linux til alt andet end at telefonere.)

Endelig spiller det ogsaa lidt ind for mig, at hverken Google eller Apple synes specielt glade for at betale skat af deres enorme indtjening her i landet.

11
29. januar 2016 kl. 20:26

Jeg er fantastisk glad for WP8, som jo er noget helt andet end WP7. Teknisk set svarer det til at skifte fra Windows 3.11 til Windows NT 4. Enig i at det gamle WinCE stank.

10
29. januar 2016 kl. 20:17

"Solidt" har intet med at gøre om det er ønskværdigt.

Man har nok set tegn på det i sol, stjerner og måne (hvis det er det korrekte udtryk).

Med en markedsandel for phone på nærmest exact niveau på Linux desktop...

Ville godt unde Microsoft at få omkring 10% af markedet. Tror stadig på, at hvis de finder formlen, så kan Linux desktop også... Hvis desktop eksisterer til den tid.

Og så er der også det med konkurrence. Hvorfor det ser ud til at være nærmest umuligt at bryde den trend med, at der kun er plads til to spillere på et marked. Tre giver bedre konkurrence og alt andet lige også bedre produkter.

Måske det er symptomatisk, at den review af nyeste Windows phone, som blev refereret i Metroexpress (som kom fra Alt om Data), der havde testeren ikke en dock. Men som han skrev "idéen er god". Bare ikke så god, at testeren fandt det nødvendigt at finde en sådan. Og selv om jeg ikke er MS bruger, synes jeg den var lidt fad. Det kunne jo være, der var nogle af læserne, som gerne villle have en review af docken også?

Så skal man til et MS-fan site som C-net for at læse om det:http://www.cnet.com/products/microsoft-display-dock/

9
29. januar 2016 kl. 19:43

Jeg er sikker på hvis IPhone havde 1% af markedet ville det være en eksklusiv telefon for de få udvalgte.

8
29. januar 2016 kl. 19:38

men det ændrer ikke på, at Windows Phone er et solidt OS

"Solidt" har intet med at gøre om det er ønskværdigt. Problemet for Windows Phone er pt ikke operativsystemet (selv om det startede tyndbenet nok til at pisse på early adopters med inkompatibelt versionsskift), men det allerede rejste spørgsmål "Hvorfor købe en windows telefon, fremfor de andre mærker og styresystemer?"

Der er et beskedent segment som siger juhu, det er anderledes, eller det er Microsoft, eller synes at kakkelbordet er fedt - men til den brede køber giver Windows Phone ikke mere end "anderledes", altså ikke noget som giver telefonen bedre anvendelsesmuligheder end Android eller iOS. Ingen killer app eller lignende.

Microsoft havde da et forståeligt ønske om at få en god bid af mobilkagen, og score penge på en app store, hvilket er svaret på hvorfor Microsoft synes at folk skal købe deres perifere system. De glemte blot at det ikke tilførte markedet andet end "det samme på en lidt anden måde".

Men det er jo ikke kun Microsoft som er gået i den fælde, efter at iOS og Android havde hver deres solidt begrundede succes på markedet, er der jo en flok "me too" spillere som troede at køberne bare gerne ville have noget andet end Google og Apple som økosystem. De drysser jo til jorden, og her gav de mange milliarder dollar som Nokia og Microsoft brændte af på Windows Phone platformen dog lidt momentum, men kun midlertidigt.

Eller med kortere ord: Too little, too late.

7
29. januar 2016 kl. 19:29

Fik foræret en HTC Titan II, som egentlig er en stor og hurtig telefon. Men med Win Phone 7.5 Det var ikke nogen god oplevelse. Umuligt at opdatere noget som helst. Selv de aller mest almindelige apps som YouTube, instagram etc var ikke til stede i nogen anstændig form eller overhovedet, eller kostede penge. Browseren var en Internet Explorer, som ikke viste sider korrekt.. alle alternative browsere essentielt et skin overpå IE. AppStore en katastrofe. Masser af apps, men langt de fleste lover guld og grønne skove, selv om det blot er endnu en kopi af det samme terninge-kast-scenarie. Og alle apps med 5 *. Også umuligt at søge fornuftigt i AppStore.

Selve ideen med tiles kunne jeg godt lide. Men apps er en katastrofe. Det er nok ikke bedre med Win8.x. Tror faktisk jeg var mere glad for min gamle Palm treo. Den havde også apps som faktisk var produktive.

6
29. januar 2016 kl. 19:21

Et nok så solidt OS vil, uden apps, bare være et tomt hus. Uden apps, ingen telefonplatform.

5
29. januar 2016 kl. 19:17

Jeg har svært ved at se, hvor kommentaret "Softwaren er miles away i forhold til andre etablerede mærker." har sin plads.

Sandt nok, Windows Phone har et begrænset udvalg af apps som følge af manglende opbakning fra udviklerne og skuffende salgstal, men det ændrer ikke på, at Windows Phone er et solidt OS.

4
29. januar 2016 kl. 18:58

Det kan godt være at The Verge er et Apple fan medie, men lyt til Microsofts direktør: MICROSOFT BOSS Satya Nadella has admitted that its already poxy share in the mobile phone market is "unsustainable". In an interview with Buzzfeed, Nadella defended the platform which Gartner recently measured as having just 1.7 percent of the mobile market, putting it on a rough par in popularity with remaining users of Windows Vista.http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2440409/nadella-windows-phone-market-share-is-unsustainable

3
29. januar 2016 kl. 17:51

nogen at Windows telefonerne ikke sælger.

Softwaren er miles away i forhold til andre etablerede mærker. Hvorfor købe en windows telefon, fremfor de andre mærker og styresystemer? Jeg mangler svar på det spørgsmål, og det gør Microsoft vidst også.

2
29. januar 2016 kl. 16:21

Man kan mene meget om Microsofts performance på mobilmarkedet (ja, det har mildest talt været skuffende de seneste 5 år), men The Verge har stort set altid været kritisk overfor Windows Mobile/Phone og er sjældent sene til at dømme Microsoft-produkter døde.

Faldet i salget er helt i tråd med den strategi der blev lagt i juli 2015 oplyser Microsoft: "Phone revenue declined 49% in constant currency reflecting our strategy change announced in July 2015"

  • så skru ned for sensationsnyhederne, Version2.

Det ville klæde Version2 at linke til kvartalsregnskabet og meddelelsen, og oplyse mere istedet for ukritisk at kopiere indhold og holdninger fra et andet medie!

Q2 2016 :https://www.microsoft.com/investor/EarningsAndFinancials/Earnings/PressReleaseAndWebcast/FY16/Q2/default.aspx

Strategi :https://news.microsoft.com/2015/07/08/microsoft-announces-restructuring-of-phone-hardware-business/

1
29. januar 2016 kl. 16:11

En sjov observation (ved kik i Statcounter data) er at web brugen af Windows Phone faldt efter julen (for andet år i træk), så det ser ud til at julegaver har været til konkurrerende platforme, i stedet for at "belemre" nogen med en Lumia. Indtil 2013 var det karakteristisk at se et bump på iOS web brugen efter julen. Det udviste Windows Phone også lidt i 2013, men derefter har juletiden været trist for udviklingen.