Salg af pc'er og smartphones svigter: Lenovo fyrer 3.200 ansatte

Fem procent af medarbejderskaren på 60.000 vil blive fyret.

Lenovo afskediger 3.200 medarbejdere og neddrosler smartphone-porteføljen som reaktion på en afmatning i salg af pc'er og mobiltelefoner. Det skriver Computerworld

Det kinesiske selskab blev ramt af en særdeles hård markedsudvikling i løbet af andet kvartal, har selskabets administrerende direktør, Yang Yuangqing, udtalt i dag. Efterspørgslen på pc'er og tablets er faldet, og konkurrencen på Kinas smartphone-marked har også ført til fald i omsætningen.

Selskabet har i andet kvartal måttet gå ud med en børsmeddelelse om, at indtjening ikke opfylder forventningerne. Nettoresultatet er faldet 51 procent på et år og er nu nede på 105 millioner dollars. Omsætningen steg med 3 procent og er nu på godt 10 milliarder dollars.

Som reaktion på udviklingen vil Lenovo reducere medarbejderstyrken, som i dag er på 60.000, med fem procent. Man vil også omstrukturere mobilkoncernen og bane vej for en enklere produktportefølje med udvikling af færre smartphone-modeller.

Torsdagens fyringer vil reducere Lenovos omkostninger med omkring 1350 millioner dollar på årsbasis. Arbejdet med at strømline mobilapparat-forretningen vil medføre 600 millioner dollar såkaldte omstruktureringsomkostninger.

Lenovo har været verdens største pc-producent, men man har også udvidet med smartphones og enterprise-hardware for at øge indtægterne. Dette har ført til opkøb af af forretningssmartphone-udvikleren Motorola Mobility og IBMs x86 server business.

Men det tager tid at integrere opkøbene i den samlede Lenovo-koncern. Motorola er stadig en tabsgivende forretning.

Fyringer og omstruktureringer i Lenovo vil ifølge ledelsen vil blive afsluttet så hurtigt som muligt.

»Men vi er nødt til at sikre vores langsigtede succes,« lyder det i et brev fra topledelsen til medarbejderne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere