Salesforce.com lancerer gratis Facebook-klon til virksomheder

Salesforce vil forsøge at tage fat, hvor Google Wave slap, med en tjeneste, hvor man kan oprette et lukket Twitter-lignende forum for sin virksomhed.

Den dyre tv-reklametid til Super Bowl blev udnyttet af Salesforce.com til at reklamere for selskabets nye Chatter.com-tjeneste. Tjenesten blev oprindelig lanceret sidste år for Salesforces eksisterende kunder, men nu er tjenesten åbnet for alle.

Chatter.com skal fungere som et alternativ til sociale netværk som Facebook og Twitter, og ser man på opbygningen af webapplikationen, så ligner den også til forveksling de to tjenester. Eksempelvis kan man skrive, hvilke projekter man arbejder med lige nu, og kolleger i den samme gruppe kan så angive, at de 'kan godt lide' det, man har skrevet.

Chatter.com skal skille sig ud ved at gøre det let at oprette en gruppe for en lukket kreds baseret på domænet for den e-mail, man skal angive for at tilmelde sig. Af samme grund fraråder Salesforce, at man tilmelder sig e-mailadresser fra offentligt tilgængelige mailudbydere.

Chatter.com er som udgangspunkt gratis, men Salesforce tilbyder også en betalingsversion, som er nødvendig, hvis man eksempelvis vil have integration til CRM-data fra Salesforce.com.

Den webbaserede version anvender i modsætning til Twitter, og indtil for nylig også Facebook, SSL-kryptering af hele sessionen. Udover den webbaserede version kan man også installere en desktop-applikation baseret på Adobe Air. Salesforce har også lavet mobilapplikationer til Chatter, men indtil videre kun til Blackberry og iPhone.

Læs også: Spred budskabet: Nu kan du sikre Facebook med HTTPS

Ud over at skrive statusopdateringer, som også kan være spørgsmål til et bredt forum af kolleger, kan man også dele filer og links. Dermed kan man skære ned på antallet af mails, man sender rundt, og spørgsmål kan nå ud til kolleger, der kunne sidde med et godt svar, men som man ikke havde tænkt på.

Til gengæld skal man så være opmærksom på, at kommunikationen foregår via Salesforces cloud-tjeneste. Dermed kan Chatter.com også i samme kategori af collaboration-værktøjer som det nu hedengangne Google Wave.

Et tip til dem, der eventuelt har lyst til at prøve Chatter.com er, at man ganske hurtigt får brug for at slå e-mailnotifikationer fra, da man ellers ender med en strøm af Chatter.com-mails.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere