Sagsakterne om dømt Anonymous-talsmand Barrett Brown er nu åbnet

24. april 2014 kl. 16:302
Efter at have indgået et forlig der nedsatte 105 års fængselsstraf til 8,5 år kan journalist og tidligere Anonymous-talsmand Barrett Brown nu fjerne den mundkurv, der blev sat på ham og sagen tilbage i september 2013.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Journalisten Barrett Brown, der har optrådt som en slags talsmand for bevægelsen Anonymous har siden september 2013 ikke offentligt måttet diskutere retssagen mod ham, der kunne have givet ham 105 års fængsel. Men efter at have indgået et forlig, der resulterede i en fængselsstraf på 8,5 år, er sagspapirerne nu gjort frit tilgængelige for offentligheden.

Barrett Brown blev i følge Motherboard arresteret efter at have optrådt i en YouTube-video, hvor han angiveligt skal have truet en FBI-agent. Efterfølgende blev han blandt andet også tiltalt for at have delt et link, der i følge anklagerne indeholdt lækkede kreditkortoplysninger fra den hackede amerikanske virksomhed Stratfor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da retssagen gik i gang fik Barrett Brown strenge ordre om ikke at kommunikere med pressen for at undgå, at rettergangen ville blive påvirket. Men efter forliget blev underskrevet, er forbudet altså ikke længere nødvendigt.

Motherboard skriver, at Kevin Gallagher, der er formand for organisationen Free Barrett Brown, skrev i forbindelse med frigivelsen af sagsakterne, at “et unødvendigt slør af hemmelighed, der lurede over retssagen, er endelig blevet løftet”.

Du kan dykke ned i sagsakterne her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. april 2014 kl. 17:45

For de forhold han stod anklaget for, var maksimalstraffen 105 år.

Artiklen her på Version2 (ikke den originale på the Motherboard) er skrevet som om, at han allerede var dømt til 105 år. Det er en dårlig oversættelse.

Han har IKKE fået nedsat en fængselsstraf. Han var ikke idømt nogen fængselsstraf.

Han er faktisk endnu ikke idømt nogen straf, så vi véd endnu ikke hvor meget han får. Efter forliget står han til 8,5 år for de forhold han har vedgået.

Det er almindeligt i USA, at anklageren "hælder på" med alt det han kan - netop for at skræmme den anklagede til at indgå forlig. Den vinkel mangler også i artiklen.

1
24. april 2014 kl. 17:42

Lidt vildt at gå fra 105 til 8.5 års fængsel.. Mon Anonymous har haft folk på sagen ^^