Sabotagebølge fortsætter på fiber internet i Californien

20. juli 2015 kl. 09:374
For 12. gang er indbyggere uden internet og mobilnetværk på grund af hærværk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Titusinder af kunder hos AT&T og Verizon var pludselig uden internet og mobilforbindelse, da 350 meter fiberkabel blev saboteret i sidste uge San Francisco-området. Kabelhærværket skete i et ubeboet område, hvor de amerikanske teleselskaber efterfølgende måtte bruge et helt døgn på at genetablere kablerne.

Det skriver Ars Technia.

FBI er i gang med at undersøge den stribe af 12 hærværksepisoder, som startede i juli 2014. Gerningsstederne har hver gang været et fjernt område uden videoovervågning, og politiet advarer beboere om, at hærværksmændene muligvis er forklædt som ansatte fra teleselskabet.

Motivet for gerningsmændene er uvist, men indtil videre har de været i stand til at gennemføre deres angreb uden konsekvenser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste måned blev 3 store fiberkabler en dag skåret i stykker på samme tid i et koordineret angreb. Ud over at forhindre borgere i at være på internettet eller ringe til alarmcentralen ved en ulykke, rammer fiber-sabotagen de mange Silicon Valley virksomheder, som er baseret på internetservices. Eksempelvis blev Microsoft ramt af forrige angreb.

I den amerikanske delstat er det markeret med flag, hvor der er gravet fiberkabler ned. Selve kablet er lige så tykt som en finger og ikke specifikt beskyttet mod hærværk.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
20. juli 2015 kl. 20:20

Eller en bådtrailer, som rammer et skab :-(

Men vi skal være glade for, at ingen her hjemme har set sig mere gal på infrastrukturen. Hvor fiskerne ikke lukker havnen, landmændene ikke lukker broerne, og lastbilerne ikke lukker grænserne, når de grupper er utilfredse. Hvis man har de lyster, er der rigtigt mange muligheder. Se bare på kabeltyveri på S-Banen.

1
20. juli 2015 kl. 13:05

Ærgerligt med hærværk, men godt med fokus på svage punkter i kritisk infrastruktur, som nettet efterhånden er. Mange steder er det nok bygget virkelig svagt op, uden redundans og uden særlig meget fysisk sikring. Det bliver måske ændret efterhånden..?

2
20. juli 2015 kl. 17:11

Det bliver måske ændret efterhånden..?

Mange gange er det for dyrt ifht. den ekstra sikkerhed der opnås. Desværre kan man sige. Vi har set eksempler her hjemmefra, hvor et overgravet kabel har lagt mange forbindelser ned.