Sårbarhed i PlayStation Network fundet

31. oktober 2014 kl. 08:23
PlayStation har haft en del problemer med deres Netværkssystem, og nu har en sikkerhedsekspert fundet endnu en sårbahed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

PlayStation Network har en svaghed. Det har sikkerhedseksperten Aria Akhavan fundet ud af, og advaret teknologigiganten om. Det skriver Gameranx.

Der er tale om en kritisk sårbarhed i SQL-injektion, som tillader hackeren at læse data fra brugere af PlayStation Network.

Ved at gennemgå Sony's supportside og bruge et manipuleret parameter i sidens URL, kan man se indholdet af SQL-databasen i browseren.

Allerede for to uger siden fortalte Aria Akhavan og det tyske teknologiwebsite, Golem om svagheden til Sony, men de har endnu ikke svaret, og ser ifølge Gameranx ikke ud til at komme med noget svar overhovedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

PlayStation Network har haft deres problemer, og mange brugere er fortsat ved at komme sig over de problemer, som fandt sted i 2011, hvor personlig information fra 77 millioner brugere blev stjålet, og systemet var nede i 24 dage.

Siden da har der været flere udfald hos PlayStation Network. Senest i august i år.

Gameranx fortæller, at flere brugere kan være blevet vant til disse udfald på PlayStation Networks og lignende services, men at iCloud-skandalen har vist, hvor farligt det kan være. Gamer-communityet har ifølge sitet været heldige, at disse hacks endnu ikke har været farlige for dem, men faren lurer altid, og det vil kunne skade online-gaming, hvis det værste skulle ske.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger