Sådan vil Uni-C skabe ny skoleportal uden at kvæle Skoleintra

Den nye it-portal til skolerne, der skal være klar om tre år, vil stadig give plads til systemer som Skoleintra, forklarer Uni-C. Det skal bare pakkes lidt ind.

Lever Skoleintra eller er Uni-C ved at aflive systemet, som forældre til skolebørn over hele landet skal bruge?

Det opstod der tvivl om, da regeringen sammen med KL i oktober meldte ud, at en ny brugerportal skulle afløse Skoleintra. Brugerportalen skulle være et offentligt projekt, mens Skoleintra er et privat produkt, som kommunerne køber adgang til.

Læs også: Regeringen afliver SkoleIntra

Læs også: Skoleintra er slet ikke på vej i graven - men får nyt liv

Men der er plads til begge dele, forklarer Jakob Harder, vicedirektør i Uni-C - Styrelsen for It og Læring, som hører under Undervisningsministeriet.

»Vi er ikke ude på at udvikle en konkurrent til Skoleintra. Brugerportalen bliver ikke en ny it-løsning, der har alle funktioner i skolen indbygget – og dermed heller ikke alle de funktioner som for eksempel er i Skoleintra. Ambitionen er, at Brugerportalen skal være en platform, der kan
vise løsninger fra alle leverandører. Så er det op til kommunerne og skolerne, at sammensætte indholdet,« siger han til Version2.

Når brugerportalen efter planen er klar til skoleåret 2016-2017, vil lærere, elever og forældre dog kunne mærke en tydelig forskel.

»I dag er Skoleintra de facto blevet indgangen for alle brugerne. Det forventer vi, at brugerportalen bliver. Så får alle én hovedindgang, og så skal brugerne ikke bekymre sig om fx et skift af en leverandør eller adgangen til en ny it-løsning,« siger Jakob Harder.

Fordelene er blandt andet single-sign-on til forskellige skolesystemer, og at flere informationer kan samles ét sted. Hvordan det skal foregå i praksis er dog ikke fastlagt endnu.

»Der bliver stadig større it-understøttelse i folkeskolen, men nu ligger kommunikation, informationer og administrative rutiner i mange forskellige it-systemer. For eksempel er resultater fra nationale test, eller digitale læremidler, der bliver brugt i undervisningen, ikke en del af Skoleintra. Med brugerportalen kan det hele blive sammenstillet,« siger han.

Om den offentligt udviklede brugerportal så blot skal være en indgang, eller om det skal være hele præsentationslaget, er ikke besluttet.

»Det bliver mere end bare et login, og der vil måske være noget grundfunktionalitet, der lapper over med Skoleintra. Data fra Skoleintra kan så blive indlejret i brugerportalen. Men det kan jeg ikke sige endnu, for det har vi ikke afklaret endnu,« siger Jakob Harder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henning Wettendorff

Hvis han nærlæser på digst.dk under initiativer i strategien for digital velfærd, vil finansministeren sikkert være glad hvis regningen blot ender på et trecifret millionbeløb. Især hvis det meste af it-rådgivningsgruppens initiativer også skal understøttes - vi taler Big data og learning analytics: http://www.uvm.dk/Om-os/Ministeriet/Kontakt/Presserum/~/UVM-DK/Content/N...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere