Ekspert: Danskerne fatter ikke, at Windows Phone er lige så fed som iPhone

Microsoft kæmper stadig med at få mobilplatformen Windows Phone til at slå igennem. Ifølge Microsoft er der dog 30-40 vigtige dansk apps på vej til efteråret, som skal vende billedet.
Nokia Lumia 900, den seneste Windows Phone-telefon fra den finske mobilvirksomhed. Illustration: Nokia.com

Det er komplet ligegyldigt, om du kan vælge imellem 10.000 eller 1.000.000.000 forskelige apps til din smartphone, hvis du alligevel ikke kan finde dem, du har brug for i hverdagen.

Apple ved det, Google ved det. Og det samme gør Microsoft, der med sin mobilplatform Windows Phone har kastet sig ind i kampen om det lukrative smartphone-marked, men stadig døjer med at få de helt rigtige apps ud til de danske forbrugere.

Det gælder blandt andet flere af de vigtige netbank-apps, som konkurrenterne iPhone og Android for længst har i hus, men som Microsoft stadig mangler.

Microsoft har i løbet af sommeren rundet 100.000 apps i app-butikken Marketplace, og knap 1.000 af dem er nu danske apps.

Men mens man finder Danske Bank og Nordea på hylderne i Marketplace, må der stadig spejdes forgæves efter for eksempel Jyske Bank, Sydbank og rudekuverttjenesten e-Boks.

Det illustrerer problemet for Microsofts mobilplatform, mener chefredaktør John G. Pedersen, Mobilsiden.dk. Han lever af at følge mobilmarkedet tæt.

»Jeg synes, at Windows Phone er et ufatteligt godt styresystem, men indtil videre er udbuddet af apps skuffende. Og vi ved jo, at apps er utroligt vigtige for at få folk til at bruge en mobilplatform,« siger han til Version2.

Skuffende salgstal

App-udbuddet hænger ikke overraskende sammen med salgstallene for de telefoner, der benytter Windows Phone-platformen, som lige nu befinder sig på version 7.

Samsung og HTC, der normalt er bedst kendt for Android-telefoner, har sendt Windows Phone-telefoner på markedet med beskedne salgstal til følge.

Heller ikke det højtprofilerede ægteskab mellem Microsoft og den kriseramte finske mobilgigant Nokia har kastet de ventede salgstal af sig trods de roste mobiltelefoner Nokia Lumia 800 og efterfølgeren Lumia 900.

Læs også: Anmeldelse: Lumia 800 er et stærkt comeback for Nokia

Ifølge John G. Pedersen har Microsoft vist, at selskabets mobilplatform kan svare lige så klart ja til spørgsmålene 'virker det?' og 'er det lækkert at bruge?', som Apple kan.

Men Microsoft har ikke haft succes med at overbevise forbrugerne om, at Windows Phone er en seriøs konkurrent til den efterhånden allestedsnærværende iPhone, mener han.

»Windows Phone er det, der efter min mening kommer tættest på at kunne konkurrere med iPhone lige nu, så der er ikke som sådan noget galt med platformen. Men det er klart, at man ikke har formået at gøre den lige så interessant og sexet over for både forbrugere og udviklere, som det er lykkedes Apple,« siger John G. Pedersen til Version2.

På udviklersiden har Microsoft sat flere charmeoffensiver ind i løbet af 2012.

Læs også: Vild reklameoffensiv skal lokke udviklere til Windows Phone

Læs også: Microsoft giver nye måder at score kassen på Windows Phone-apps

Microsoft: 30-40 dansk apps på vej

Og spørger man Microsofts danske ansvarlige for Windows Phone, er det blot et spørgsmål om tid, før platformen brager igennem markedet.

Også herhjemme, hvor vi efter Redmond-virksomhedens udsagn er rigtig godt med.

»Vi ser ikke nogen problemer med at holde udviklerne fast på platformen. De kan lide den og de udviklingsværktøjer, som vi giver dem at arbejde med. Danmark er et af de lande i verden, der har den højeste konverteringsrate (får flest apps ud, red.) for de udviklere, der melder sig til,« siger Ole Kjeldsen, direktør for platforme og udviklere i Microsoft Danmark, til Version2.

Han erkender dog, at der stadig mangler vigtige danske apps i Marketplace.

»Der er da plads til, at der kan laves en del flere netbank-apps for eksempel. Men det tager den tid, det nu engang tager. Man skal også tænke på, at der nu er tre primære platforme, som de fleste kunder siger, de vil være på (iPhone, Android og Windows Phone, red.),« siger Ole Kjeldsen til Version2.

Uden at ville nævne navne oplyser direktøren, at han lige nu har kendskab til omkring 30-40 danske apps, som er på vej inden for de kommende måneder. Det drejer sig både om større og mindre danske brands, siger han.

»Langt de fleste apps bliver lavet af vores partnere, og dem vil vi se udkomme løbende. Mange af dem timer det til lanceringen af Windows 8 (til oktober, red.),« siger Ole Kjeldsen.

Nokias overlevelse er afgørende

Ifølge John G. Pedersen skaber den kommende lancering af Windows 8 til pc'er og tablets og Windows Phone 8 til telefoner en afventende stemning omkring Microsofts mobilplatform.

Der lægges op til, at de to skal dele endnu flere funktioner end hidtil og dermed i højere grad udviske forskellene mellem platformene. Den model kendes allerede fra Apple, der med platformen iOS gør det enkelt for udviklerne at skrive apps, der med små justeringer kan bruges på iPhone, iPad og iPod Touch.

»Jeg vil da håbe, at sammensmeltningen af Windows 8 og Windows Phone 8 sætter gang i det (app-udbuddet, red.). Men generelt er det sådan, at forbrugerne ikke tænder så meget på en ny version af et styresystem. Det er mere et spørgsmål om, at apps er tilgængelige, og at de er fede og virker efter hensigten,« siger John G. Pedersen til Version2.

Han ser samtidig det kriseramte Nokias fremtid som en afgørende brik i spillet om Windows Phone-platformens storhed eller fald.

Læs også: Her er de mest sandsynlige Nokia-købere

Læs også: Nokia i frit fald: Derfor gik det galt

»Jeg tror ikke på, at HTC eller Samsung kan løbe Windows Phone-markedet i gang. De har i forvejen Android at koncentrere sig om. Det kan Nokia til gengæld, fordi de trods alt stadig har et navn og producerer hardware af høj kvalitet. Hvis Nokia dør, så er jeg bange for at, Windows Phone også dør i den brede forstand,« siger John G. Pedersen til Version2.

Ifølge tal fra juli var blot 0,3 procent af smartphones på det amerikanske marked udstyret med Windows Phone. Det har ikke været muligt at få oplyst de danske markedsandele fra Microsoft i Danmark.

Læs også: Windows Mobile er stadig dobbelt så udbredt som Windows Phone

Apples iPhone har til sammenligning en markedsandel på 34 procent, mens Android-telefoner i alle afskygninger dominerer med en markedsandel på 51 procent. Android tilbyder omkring en halv million apps i Google Play, mens iOS har rundet 650.000 i App Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (88)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Brian Truelsen

Er der noget at sige til, at forbrugerne ikke vil have Windows Phone, når man på nuværende tidspunkt ikke kan købe en model, som er fremtidssikret?

WP7 modeller kan ikke opgraderes til WP8, og de apps, som kommer til at blive udviklet til WP8 kan ikke køre på WP7.

Jeg er ikke overrasket over svigtende salgstal.

 • 44
 • 5
#2 Jens Dalsgaard

Jeg ér overbevist.

Men samtidigt venter jeg lige på Windows 8 - så er der en Nokia med W8 på vej i lommen. Nokia laver en fed mobil. Og med de rygter, der løber, skulle Windows 8 være rigtig interessant.

Og hvem gider i længden Apple med deres kundebehandling?

 • 15
 • 19
#3 Jacobs Gladedage

Microsoft og Nokia kom jo alt for sent til fadet. Jeg har selv prøvet en windows 7 telefon, og jeg synes egentligt den var udemærket, men jeg har altså en Samsung S2 som jeg ikke har de store planer om at udskifte de næste par år.

Det kan godt være jeg tager fejl, men hvis man har en udemærket smartphone udksifter man den vel ikke bare lige med det samme? Og hvis man gør, er man vel tilbøjelig til, at vælge et mærke man kender hvis man ellers har været tilfreds.

 • 22
 • 0
#5 Flemming Lund

Synes der er en væsentlig parameter der bliver overset her... det er ikke så meget det, at folk ikke forstår at andre produkter kan være bedre end en iPhone, så meget som det er signalværdien i at have en iPhone, der gør, at folk ikke kigger til anden side. Der er så meget prestige/branding/signalværdi i en iPhone, at de som sådan kunne lave et skodprodukt og mange ville alligevel svære til produktet. Man ser det gang på gang i diskussioner hvorvidt Android eller Windows er bedre end iPhone... langt de fleste kommentarer fra de folk som tilbeder iPhone viser, at de INTET aner om det indholdsmæssige eller performancemæssige mellem de enkelte styresystemer.

 • 20
 • 4
#6 Henrik Strøm

Helt enig - og taget i betragtning at Windows Mobile kunderne heller ikke kunne opgradere til Windows Phone 7, har Microsoft signaleret at kunderne med jævne mellemrum skal device + apps ud med jævne mellemrum.

Samtidig kan man forestille sig at Windows 9 gentager historien, ved at smelte Windows 9 og Windows Phone 9 sammen i et og samme system.

Man må imidlertid tage hatten af for Microsoft - Google bidrog ikke med noget væsentligt nyt med Android, det var snydt ud af næsen på iOS. Microsoft prøver da i det mindste at skabe noget der er originalt, om man så kan lide "GUI formerly known as Metro" er så en anden historie.

 • 9
 • 18
#7 Deleted User

Har i løbet af ferien hørt tre historier fra mine venner der er gået ind i en Apple Store og har fået ombyttet deres telefon uden videre. Én duede bare ikke, og én med knust skærm! Én af dem fik sågar ombyttet en iPhone 4 med en 4S - no questions asked.

Måske er der ændringer på vej til indtrykket af dårlig service? Jeg synes dette er eksempler på meget flot service. Forhåbentlig får vi snart en Apple Store i Danmark.

 • 6
 • 13
#8 Nils Bøjden

Helt enig - og taget i betragtning at Windows Mobile kunderne heller ikke kunne opgradere til Windows Phone 7, har Microsoft signaleret at kunderne med jævne mellemrum skal device + apps ud med jævne mellemrum.

Ligesom Android/diverse håndsæt og Iphonex/IOSx

Så når man køber en lille computerdims med telefonmuligheder, skal man ikke regne med at den kan opgraderes. Hvis den kan er man heldig. Eller så kapabel at man laver sit eget OS samt applikationer.

 • 2
 • 9
#15 Nicholas Colding

Det handler vel mest om dårlig erfaring, med mobiler som kører ms os. For ca halvandet år siden, brugte flere af mine kollegaer også ms mobiler, som skulle være super gode til mail og ligende. I virkeligheden blev de meget trætte af at slæbe rundt på forældet hardware og problemer med, netop deres emails som ikke kom igennem - sagde de.

Måske gider folk heller ikke alt det der med, at der mangler en dll-fil og ligende vrøvl. Der er også efterhånden så mange vittigheder om den leverandør - så er det ikke underligt kunderne smutter. Omdømme er vigtigt. Der er jo heller ingen, som vil drøne ud og købe en sprit ny Lada vel? Uanset om den så er bygget i Asien og er nok så moderne...

 • 12
 • 6
#16 Nicholas Colding
 • for øvrigt tror jeg at overskriften, med sin lidt nedladne tekst "Danskerne Fatter ikke..." er misvisende. Danskere er generelt glad for ms. Jeg tror at det er verden, som evt ikke er overbevist om ms evner i mobil sammenhæng.
 • 12
 • 0
#17 Jesper Thomsen

fejler i hvert fald ikke noget, efter min mening. Jeg har haft Android-telefoner og har mig en Nokia Lumia 800 nu og WP er bare så meget mere lækkert end Android-telefonerne. Det flyder, det er logisk, det ser ens ud over det hele. Når jeg en gang imellem har fat i en Android, virker den bedaget og som et kludetæppe og som noget rod.

Men WP er ikke sexet som iPhone og der er slet ikke noget hype omkring den. Jeg synes det er ærgerligt. Det er et fremragende produkt.

Til dagligt arbejder jeg som udvikler og har lavet min første app og det var såre simpelt. Men ok, det hjælper også at jeg er vant til xaml og C# og silverlight og Visual Studio.

 • 11
 • 9
#18 Martin Mangaard

Jeg er Selvstændig, og lever af at anbefale virksomheder den rigtige platform til deres firma, og ingen tvivl om Jeg er vildt imponeret af WP7

men den bliver ikke anbefalt er flere grunde: 1 Tvivlen om Nokias Eksistens 2 Thetering muligheden er først kommet på her med Mango updaten og er model afhængig. 3 Manglende Bank Apps 4 Flere regnskabs programmer tilbyder Mobil upload af Faktura så som E-conomics men de understøtter ikke WP. 5 Man kan ikke opgardere WP7 til WP8 6 får gjort en del mere udad at anoncering, om de bla nu køre skype og hvilke modeller der theter, altså alle de ting den første version blev slået i stykker på.

Så jeg tror nu ikke det er antallet af apps der er afgørende men hvilke apps, og funktioner de tilbyder, og få anonceret det ud.

Fik de disse ting på plads ville jeg nok sælge mellem 25 til 100 WP ud til dres farvorit markede hver månede, da de er overlejende på så mange andre områder, som kvalitet og erhvervs samarbejde med bla sharepoint og Exchanges.

 • 9
 • 1
#22 Ivar Albæk Hansen

... og derfor er der et enormt kundegrundlag for enhver iOS app... og derfor er der et kæmpe udvalg og en fantastisk kvalitet i Apples butik. Set isoleret er Phone7 nok det bedste alternativ til iOS. Men: Det er endog meget svært at finde huller i Apples ost, hvis man tager hele pakken: HW, appstore, mediestreaming, flere devices i samme ID, airplay, facetime, arbejde, fritid, min 3 årige er selvkørende osv.

Jeg har brugt Phone7 i et år, og nu er det en døende platform!!! Hvorfor skulle jeg spilde mere tid på den, når det i forvejen har kostet tålmodighed mht. udvikling af platformen, såvel som udvikling af de apps der burde være der? Installations-, aktiverings- og performanceproblemer er massive i stort set alle apps jeg har afprøvet.

 • 3
 • 3
#24 Jarnis Bertelsen

Microsoft og Nokia kom jo alt for sent til fadet.

Er det ikke mere korrekt at sige at MS var alt for længe om at udvikle et ordenligt mobil OS? De har trods alt været til stede med en form for smartphone OS i mange år med Windows CE/Mobile, men jeg har endnu ikke hørt om nogen der var rigtig glade for det før Win7 mobile. Hvorfor tog det dem så længe at udvikle en god brugerflade og et hurtigt, stabilt OS?

 • 11
 • 0
#25 Jesper Louis Andersen

Man må imidlertid tage hatten af for Microsoft - Google bidrog ikke med noget væsentligt nyt med Android, det var snydt ud af næsen på iOS.

Det passer ikke helt. Teknisk:

Android har en multitasking arkitektur som iOS ikke havde til at starte med. Desuden er metoden med at basere en app på action-replays så du kan stoppe og starte apps som du vil ikke noget iOS kan.

Android var først med Notifications.

Android har widgets, hvilket ikke er tilfældet for iOS.

Android har et intent-system som Apple ikke har kopieret endnu. Det kommer dog nok relativt snart.

Fra at GUI synspunkt er WP7 dog temmeligt interessant. De satser stort og tiden vil vise om deres sats virker. Jeg tror det ikke, for momentum er ikke med dem. Android-telefoner har nu 68% af markedet, simpelthen fordi pris er den afgørende feature som slår alle de andre ud. Så kan det godt være at det er en ældre 2.3 release, men det får ikke producenterne til at begræde det. De har den fordel at folk skal ud og opgradere om et par år, hvilket givetvis har været deres plan.

Det mest interessante er om producenterne på sigt kan overleve ved at sælge Hardware alene. Både MS og Google satser helt sikkert på at Softwaren er nøglen og hardwaren bare "er noget du køber". Apple ser også ud til at satse på dette i og med de opgraderer deres gamle telefoner.

 • 11
 • 0
#27 Per Erik Rønne

Er du også ligeglad med om de applikationer du i forvejen kører, kan køre på en ny smartphone?

Personligt tror jeg at jeg har for tusindvis af kroner af applikationer på min iPhone og iPad, og en del af de mest benyttede (som Pocket Informant {kalender + en masse mere} og OmniFocus {task management, OS X + iOS}) findes slet ikke til Windows Phone.

Og så bliver det pludselig ikke blot et spørgsmål om at skulle gen-købe sine applikationer til et nyt OS. Så bliver det et spørgsmål om at en WP ikke fornuftigt vil kunne synkronisere med mit andet udstyr.

Pocket Informant kommer 'snart' med en Mac-udgave, mens selskabet bag har opgivet af udvikle en udgave til WP. WP er ganske simpelt ikke forsynet med en API der gør det muligt. Og det fra et firma der for 12 år siden udviklede PI til Windows Mobile, og i dag kører med applikationer til iOS, Android, Blackberry og altså WM. De to bliver der dog tilsyneladende ikke længere udviklet på; de ligger da også begge for døden.

 • 6
 • 2
#28 Per Erik Rønne

Android har en multitasking arkitektur som iOS ikke havde til at starte med.

Det er simpelthen ikke rigtigt. iOS er en UNIX, faktisk en neddroslet udgave af OSX, der igen i realiteten er Steve Jobs gamle NEXT fra den tid, hvor han ikke var i Apple.

iOS har altid multitasket, lige som iOS altid har haft et filsystem. At man blot aldrig har villet give 3. parts applikationer få fuld adgang til multitasking (af hensyn til performance) eller filsystem (som man mener en god del af brugerne ikke kan finde ud af) er en anden sag.

I begyndelsen måtte ingen 3. parts applikationer køre i baggrunden. I dag får de lov til det af Apple, hvis Apple kan se nødvendigheden i det. Derfor får nogle applikationer lov til at bruge 15-30 sekunder til at synkronisere færdig, og musikapplikationer får lov til at køre permanent i baggrunden.

 • 4
 • 13
#30 Jakob Damkjær

Sony Ericsson X10 Mini (Pro) kommer aldrig nogesinde med ICS fra SE.

Men Cyanogenmod ICS kører fint på den.

Sådanne muligheder findes ikke med Winphone og iOS. Punktum.

to ord - warenty void...

Det betyder måske ikke noget for alphanørder... men løsninger får garantien til at bortfalde er noget der får de fleste almindelige forbrugere til at holde lidt igen.

Ang. WP7.8 vs. WP8 så er den ekstensible hub tankegang som er virkelig nyskabende hos WP ret meget med til at gøre effektent af app inkompatabilitet mellem WP7.8 og WP8 ret begrænset. Desuden har android jo vist at man sagtens kan sælge tonsvis af telefoner uden at ha en fremtidigt opgraderings strategi... hvis det har virket for android partnere hvorfor skal det så ikke virke for de samme firmaer (san Nokia) for deres WP telefoner ?

Desuden er der absolut intet bevis for at WP ikke kan komme ind på markedet selv om de er lidt sene til festen, ikke idag og ikke i morgen... men hvis de formår (og det er hvis) at trænge igennem på foretningsmarkedet hvor de har A et rigtig godt parter netværk og god support infrastruktur og B har en super integration med meget udbredte serverplatforme (sharepoint og MS office osv osv) hvis de nu er smarte og udgiver en WP version af Microsoft Dynamics ville være et smart træk. Hvis de formår at få nok over på Windows 8 så vil det også give en positiv effekt for der er stadig forskel på OS X og iOS hvor de på windows konvergere til en samlet platform. Om det så er godt eller dårligt er juryen stadig ude mht men det er ihvertfal en strategi og specielt i foretningssegmenter (endnu mere i enterprise segmentet) der vil en samlet platform med en samlet sikkerheds og adgangsplatform være et meget stærk salgs argument.

Det kan godt være at de ikke er cool nok til consumer segmentet for tiden men det er et moderne OS med et godt responsivt userinterface (for det køre iPhone smooth) og nogle klare fordele frem for de to andre store OSer på mobil segmentet.

Men en ting som microsoft har det er at de er bedre representeret bredt ud over verden med deres Xbox live infrastruktur (medie aftaler og relationer til store og små spilstudier)... samt et kanon stærkt brand indenfor underholdning, sportsstreaming og medie aftaler. (formentlig ikke i Danmark men sådan er det at leve med ekslusiv aftale dominerende distributører der hellere vil ha piratkopieret alt deres materiale end ha penge for det...).

 • 4
 • 7
#32 Henrik Pedersen

Men der er altså noget omkring min mobil som siger "det skal virke" og uanset hvor mange eksperter der siger "det er lækkert" og "det virker" så vil jeg altid have tanken:

Hvad hvis den får en Blue Screen of Death den dag min mor falder om på gulvet?

Og nej det er ikke et forsøg på en dårlig joke, det er min dybeste alvor at det er grunden til jeg ikke køber en mobil fra Microsoft. Hele deres brand er efterhånden bygget op om ustabilitet, set fra den almindelige brugers synsvinkel.

I øvrigt også grunden til jeg har dumpet min HTC Desire.. Jeg stoler ikke på en mobil der crasher. Så nu bruger jeg en Nokia E75 indtil tiderne tvinger mig videre....

 • 9
 • 8
#33 Rasmus Rask

iOS har altid multitasket, lige som iOS altid har haft et filsystem. At man blot aldrig har villet give 3. parts applikationer få fuld adgang til multitasking

[/quote]

Så vi er enige om at, set fra brugerens synspunkt, var der ikke tale om multitasking, da brugerens apps ikke fik lov at multitaske?

I begyndelsen måtte ingen 3. parts applikationer køre i baggrunden. I dag får de lov til det af Apple, hvis Apple kan se nødvendigheden i det.

"It's for your own good"... Hvad hvis udvikleren og brugeren kan se nødvendigheden, men ikke Apple?

 • 12
 • 4
#34 Per Erik Rønne

@Rasmus Rask,

Ja, set fra brugerens synsvinkel (ikke synspunkt) er det da korrekt.

Om udvikler og brugere kan se nødvendigheden, men ikke Apple? Så køber man en Android, ikke en iOS-enhed.

Men Apples politik er altså at en udvikler skal have en god grund til at ville køre en applikation i baggrunden, før det tillades.

Som almindelig iPhone-bruger er der en masse indstillinger, som jeg ikke gider have bøvl med. Det er klaret af Apple.

Som cand. scient. i datalogi gider jeg da heller ikke kode, medmindre jeg får penge for det, eller det er led i noget [efter]uddannelse. Datalogi er mit fag, ikke min hobby.

Som bruger kræver jeg at tingene bare virker, ikke at jeg skal kunne finindstille en bunke parametre.

 • 6
 • 17
#35 Anonym

Hvis man stiller det så simpelt op som i artiklen, har man tabt på forhånd. Jeg ser det IKKE som kampen MS vs. Apple.

Markedet for smartphone, har Apple og Android delt mellem sig. MS er kun en lille aktør, som hænger ude på sidelinien. MS, og alle andre små aktører, skal have helt andre sko på, hvis de skal med i løbet.

Kigger man isoleret på de seriøse aktører, Android & Apple, så deler de et marked, hvor grænsefladen ligger i den enkle Apple, som opfylder behovet for langt de fleste, og Android, som er lidt mere bredspektret, men også lidt mere kompliceret, hvis man vil bruge mulighederne ud i krogene.

Jeg sværger til Android, fordi jeg kan bruge helt samme sw på mine gadges. Og man kan jo virkelig alt det man har behov for, på samme platform. Men jeg forstår også dem, som bare vil have noget der virker og er nemt at gå til, som derfor vælger en Iphone.

Skal jeg, næste gang jeg køber gadget, vælge MS, så skal de stille med en løsning der er konkurrencedygtig. Dyr telefon, med mange begrænsninger i bl.a. sw, foruden et hav af andre fordyrende elementer, det gider jeg ikke spilde penge på. Og meget mere vigtigt er det, at jeg ikke gider spilde tid på det.

Tiden hvor vi sad i ophøjet ærefrygt og spænding, når MS på magisk vis tryllede noget frem, er overstået. MS er ude på sidelinien, og skal nu ind i kampen, på samme vilkår som alle andre. Det gør de ikke ret godt. Jeg læser en artikkel som denne, som om de slet ikke forstår hvor de selv er henne, hvorfor de aldrig vil komme tilbage på sporet.

 • 11
 • 0
#36 Finn Christensen

Dyr telefon, med mange begrænsninger i bl.a. sw, foruden et hav af andre fordyrende elementer, det gider jeg ikke spilde penge på. Og meget mere vigtigt er det, at jeg ikke gider spilde tid på det.

Helt korrekt, et forkert koncept. Endnu med den væsentlige tilføjelse at vi jo har oplevet Microsoft og deres SW-cirkus ifm. Windows og PC'er her i kongeriget gennem ret så mange år nu (vi kan faktisk både læse og skriver), alene det vil skræmme utallige pga. de fortidige velkendte 'synder'.

At så Microsoft ikke kan finde deres kernekompetance, og endnu engang vil 'dyppe næbbet' i en pengestrøm udenfor deres oprindelige produktlinie - er helt forventeligt.

Men jeg vil nu foretrække, at de i stedet for phone-eksperimentet fik ryddet op samt rettet stumperne til i deres oprindelige produkter... sker det mod forventning en dag, så vil jeg kippe med hatten :)

 • 3
 • 1
#37 Finn Christensen

Man må imidlertid tage hatten af for Microsoft - Google bidrog ikke med noget væsentligt nyt med Android, det var snydt ud af næsen på iOS. Microsoft prøver da i det mindste at skabe noget der er originalt

Henrik altså '.originalt.' vs Microsoft samt ifm. en smartphone, der allerede var påtænkt og serveret for befolkningen længe før Microsoft lugtede penge... suk, du er meget ung, fortravlet, eller har glemt historikken :)

 • 0
 • 2
#41 Hans Schou

Med den overskrift, er jeg næsten startet på "på brækkede ben", som Monrad & Rislund ville sige det i "VM i skidrop". Måske er jeg dog enig med Jan Sørensen.

Dét jeg gerne vil have, er at min bank eller hvem det nu er, bruger et standard API til at kommunikere med. Det er NemID ikke.

Jeg vil gerne have at jeg kan tilgå min bank, sådan som jeg gjorde i gamle dage før det skrækkelige NemID, via ecma-script og papkort.

Nu har Jyskebank tvunget mig til at installere Java, og det at jeg har gjort det, og en million andre tåber i DK (jeg hakker ikke på dig, jeg er selv en af dem), gør at hele det danske samfund er truet på Java-exploits. Sådan var det ikke i gamel dage. Da havde jeg ikke java og "alt dens væsen" installeret.

 • Drop NemID
 • Gå tilbage og brug Ecma(java)-script
 • Pap-kort eller anden engangsnøgle er godt
 • Nej, vi vil ikke installere Jeres apps på vores phones, der så har adgang til alt. Vi hader jeres apps og jeres snagen. Vi vil have std-API, kan det være så svært at forstå?
 • 1
 • 7
#42 Finn Christensen

Henrik altså '.originalt.' vs Microsoft samt ifm. en smartphone, der allerede var påtænkt og serveret for befolkningen længe før Microsoft lugtede penge... suk, du er meget ung, fortravlet, eller har glemt historikken :)

At påstå at WP ikke adskiller sig væsentligt fra Android og iOS giver ingen mening.

Tror du fejltolker.. der findes intet originalt tankevirksomhed eller designmæssigt.

MS bruger/genbruger nogle Windows stumper og kendt struktur, reducer mængden (koden) til minimum pga. reduceret maskinkraft, smækker SW i en rektangulær HW æske, som samtlige øvrige smartdimser, og man kan så 'klikke' på et ikon (som i Windows, Mac, iPhone etc.) og så spiller musikken.

Nogle app triller rundt i beggrunden, opdaterer, henter X, Y... og siger 'dyt' når Z optræder, det har nær enhver datadims kunnet de sidste 30-40 år.

At man 'klikker' ved berøring/strygning af en glat overflade er tilmed en meget gammel opfindelse - en god ide, der var opfundet før den blev planket og lagt i hhv. Windows og Mac'en kombineret med en mus.

Hvor er det 'originale', som aldrig er set før, og all need to have ? Thomas.. nævn det for mig.

 • 2
 • 3
#44 Jakob Damkjær

"Så vi er enige om at, set fra brugerens synspunkt, var der ikke tale om multitasking, da brugerens apps ikke fik lov at multitaske? I begyndelsen måtte ingen 3. parts applikationer køre i baggrunden. I dag får de lov til det af Apple, hvis Apple kan se nødvendigheden i det. "It's for your own good"... Hvad hvis udvikleren og brugeren kan se nødvendigheden, men ikke Apple?"

Kom med en usecase der ikke er dækket af iOS ? At udviklere kan være mere dovne på android og ha en baggrundsapp der dræner batteri. Baggrundsprocess som er meget nyttigt hvis man skal lave en fx spambot... Men hvad ud over spyware og zombienets kan ikke laves med iOS ?

Der var lidt frus fra udviklere i starten men hvilke apps er det der er kommet til android som mangler på iOS... Ingen... Men den multitasking model som android har/ generelle gfx engine kan måske først komme op på at levere samme respons og fps som iOS på de nyeste modeler og android version... Virkeligt innovativt at de ofrede brugeroplevelsen for at ha "rigtig" multitasking...

 • 0
 • 8
#46 Deleted User

Der var lidt frus fra udviklere i starten men hvilke apps er det der er kommet til android som mangler på iOS... Ingen..

Ikke korrekt! Mig bekendt kan ingen af de basale apps der følger med en i-dims erstattes af andre apps, for det tillader apple ikke. De fleste andre større apps udgives formentlig til ios, og til ios først, dette er korrekt, men nogle kan/må ikke udvikles til ios!

 • 2
 • 0
#48 Deleted User

Overskriften er helt hen i vejret i forhold til artiklens indhold.

Der står intet overhovedet i artiklen om, hvorvidt danskerne har taget Windows Phone mere eller mindre til sig, end andre folkeslag har. Det tætteste, man kommer på det, er disse to sætninger: "Ifølge tal fra juli var blot 0,3 procent af smartphones på det amerikanske marked udstyret med Windows Phone. Det har ikke været muligt at få oplyst de danske markedsandele fra Microsoft i Danmark."

Der står heller ikke et ord om, hvad danskerne synes om Windows Phone.

Der står faktisk kun det her om Danmark og danskerne: 1. Der mangler danske apps, sammenlignet med iPhone og Android. 2. Danske apps er på vej. 3. Danmark er et af de lande i verden, der porterer flest af deres apps til Windows Phone.

Nummer 3 kunne jo tyde på, at danskerne (i hvert fald danske udviklere) faktisk "fatter" Windows Phone bedre end andre.

 • 1
 • 0
#49 Jakob Damkjær

ok så man kan ikke lave andre tastature... det er ikke en multitasking problemstilling det er en API blokering.

Tasker...

lige fra hvad jeg kan se så er der en god del af funktionaliteten der er dækket af Launch Center og Find your iPhone...

http://appcubby.com/launch-center/

Men det er klart en smart application, men eftersom alle apps kan få adgang til location services eller kalender/tidspunkts aktiverede event er der ingen blokeringer i den der har at gøre med den "managed tasking" multitasking model som iOS har.

At der er nogen af de funktionaliteter der ikke er tilgængelige i iOS er hvad det er men det er svært at aktivere en musikafspilnings app når man indsætter et SD kort hvis der ikke er en SD kort slot. Det er ikke så bredt udbredt usecases det gælder for.

"Ikke korrekt! Mig bekendt kan ingen af de basale apps der følger med en i-dims erstattes af andre apps"

Delvist, man kan ikke fuldstændigt erstatte dem men man kan fint ha alternative apps og alternative skemas kan man fint lave. Men en fx. http:// kan kun åbnes af Safari det er sandt... men det er ikke multitasking relevant. Vel ?

Men hvis man indstalere winzip til iOS så kan man åbne en zippet pdf fil man har modtaget i alle de de programmer der kan acceptere pdf filer, selv om der er en system pdf reader app...

Same same med office filer selv om der er en system app der kan læse word filer.

Dog er det er et punkt hvor Apple bliver kritiseret at der ikke brugerkontrol over de centrale skemas... (ie. http).

Men hvis man instalere en alternativ mail klient kan den fint erstatte mail appen og samtidigt benytte notification center. fx. Sparrow (selv om den nu er afgået ved google).

Men http:// er nok ikke noget som Apple vil overlade til andre da det er en af de to centrale applikations platforme som iOS består af (AppStore og WebApps) så hvis det er meget vigtigt for en så bør man ikke vælge iOS.

Men hvilke andre system apps holder de for sig selv ?

Så hvis vi udvider diskutionen til samtlige restriktioner så vil jeg klart medgive at Apples tilgang til App udgivelse begrænser visse apps. som swype og tasker men jeg vil så argumentere at det tradeoff har vist sig at være en fordel for iOS modellen specielt mht sikkerhed... (ie. den ongoing malware funtime på android market pt.)

Men igen er der nogen der har nogen specielle usecases og jeg argumentere ikke for at iOS er den perfekte telefon til alle. Bare at de fleste usecases for størstedelen af de almindelige forbrugere er dækket indenfor Apples iOS model med større sikkerhed for brugerene som resultat (selv om der er nogle specialiserede usecases der ikke kan dækkes indenfor iOS modellen).

Men der er ikke nogen af de begrænsninger som der bloker de apps som har noget med iOS multitasking modelen at gøre og de funktionaliteter fx. tasker benytter er faktisk mulige med iOSs multitasking model, selv om der er andre dele af Tasker der ikke er mulige med de API begrænsninger som iOS har.

 • 1
 • 5
#54 Jakob Damkjær

Fint, så er vi jo enige om, at du tog fejl, når du siger, at der ikke findes apps på Android, som ikke findes på iOS. Det var egentlig bare der, jeg ville hen.

Eller nogen der ikke opfattede subteksten at emnet var begrænsninger ved forskellige multitasking modeller... men lad nu det ligge.

Ang. Chrome og java script så er der en grund til at tredie parts apps (og Apples egne Apps i meget lang tid) ikke kan eksekvere de dele af hukommelsen de kan skrive til - S I K K E R H E D.

Selv google har lært på den hårde måde at deres mere begrænsede sikkerheds feature (bouncer) har de ikke formået at forhindre at man kan modificere apps downloaded fra android market efter de er nået frem til brugerens telefon.

Noget der er ret praktisk hvis man fx. skulle forhindre nogen i at lave en zombie botnet app med payload download...

Så i den endelige analyse er det best practice at forhindre apps i at A modificere sig selv og B eksekvere andet end den kode som stemmer overens med det crypto hash som appen er signeret med fra App storen.

dvs. ingen JIT javascript compiling eller andre fortolkede sprog fra tredieparts udviklere, der er ret klar evidens at den mindre sikkerhed det tradeoff ville medføre ikke er positivt for brugerene.

 • 0
 • 4
#55 Jakob Damkjær

Fint, så er vi jo enige om, at du tog fejl, når du siger, at der ikke findes apps på Android, som ikke findes på iOS. Det var egentlig bare der, jeg ville hen.

Eller nogen der ikke opfattede subteksten at emnet var begrænsninger ved forskellige multitasking modeller... men lad nu det ligge.

Ang. Chrome og java script så er der en grund til at tredie parts apps (og Apples egne Apps i meget lang tid) ikke kan eksekvere de dele af hukommelsen de kan skrive til - S I K K E R H E D.

Selv google har lært på den hårde måde at deres mere begrænsede sikkerheds feature (bouncer) har de ikke formået at forhindre at man kan modificere apps downloaded fra android market efter de er nået frem til brugerens telefon.

Noget der er ret praktisk hvis man fx. skulle forhindre nogen i at lave en zombie botnet app med payload download...

Så i den endelige analyse er det best practice at forhindre apps i at A modificere sig selv og B eksekvere andet end den kode som stemmer overens med det crypto hash som appen er signeret med fra App storen.

dvs. ingen JIT javascript compiling eller andre fortolkede sprog fra tredieparts udviklere, der er ret klar evidens at den mindre sikkerhed det tradeoff ville medføre ikke er positivt for brugerene.

 • 0
 • 5
#56 Jesper Louis Andersen

Jeg var ikke helt præcis, lader det til.

Når jeg skriver at Android havde en multitasking arkitektur tænkte jeg ikke på den underliggende kerne (Darwin i iOS tilfælde) for de multitasker ganske rigtigt. Jeg tænkte på om det var muligt for et 3.-parts program at gøre det.

I begyndelsen var det ikke muligt på iOS-platformen. Det var muligt på Android-platformen. I dag er det muligt på begge platforme. Men det betyder også at Google havde ret: Det var en for stor fordel at man kunne multitaske i 3.-parts programmer. Og det river hul i påstanden om at Google ikke var innovative, hvilket var mit hovedformål at påpege.

Akkurat som på iPhone-platformen, så er Android-platformen capability-baseret. Det vil sige at ethvert program skal bede om de capabilities det vil have før det kan installeres. Muligheden for at kommunikere over et netværk eller køre i baggrunden kræver naturligvis en capability.

Bemærk også at Dalvik er i stand til at dræbe en baggrundsproces der tager for meget strøm. Og det gør den jævnligt. Hele Android-modellen er baseret på at alle hændelser har et trace af hvad du har gjort. I.e., du har klikket der, skrevet denne tekst, så klikket hernede og så videre i en liste af hændelser. Derfor kan du bare dræbe et program: Hvis brugeren vælger det igen, så kan du replay'e hændelserne efter at have startet programmet igen. Det er specielt anvendeligt på telefoner med små mængder hukommelse.

Baggrundsprocesser, kaldet services, har masser af gode anvendelsesmuligheder. De oplagte er dropbox camera upload, twitters push-notifications osv. Men derudover har de også forbindelse til intents som er et andet vigtigt Android-begreb.

Et intent er en asynkron besked der siger "Jeg har X" som programmer så kan reagere på. F.eks. kan et program sige "Jeg kan håndtere billeder" således at når kameraet tager et billede, så bliver det automatisk uploadet gennem en Dropbox service. iOS har lige nu ikke det samme koncept tilgængeligt. Og det er tvivlsomt om de nogensinde vil få det. Dertil er det alt for åbent og ideologisk forskelligt fra Apple's vision.

Mht til sikkerhed, så har Android den samme sikkerhedsmodel for Native code som den har for Dalvik JVM-kode. Det betyder at selv om et program indeholder en fortolker, så kan det som udgangspunkt ikke bryde ud af den sandbox det eksekveres i. Skal det f.eks. bruge netværksadgang, så skal det have en permission til at gøre det, akkurat som på iPhone. By default så er alt det du godt vil have enabled i Android 2.3: ProPolice, NX, osv. De nyere Androids har også ASLR og PIE + andre godter i den retning. Det betyder at et program, by default, ikke er i stand til at hoppe til JIT'ed kode. Men man kan godt ændre NX-properties om nødvendigt hvis man vil.

JIT er dog ikke en hindring i praksis. Man kan nemt bare skrive en interpreter i Obj-C, hente programmet over en URL og så bare eksekvere det på din telefon gennem en Obj-C interpreter.

 • 5
 • 0
#58 Jan Lunddal Larsen
 • 2
 • 0
#59 s_ mejlhede

" Personligt tror jeg at jeg har for tusindvis af kroner af applikationer på min iPhone og iPad, "

Jeg har kun købt et program i min tid med 3-4 android, fra version 1.6 og frem. Og det er SwiftKey 3 Keyboard til 21.99 kr. Alt andet har været gratis, måske betalt med noget reklame. I mellem de 3-4 android fik jeg også prøvet en Iphone4, i 14 dages tid, men antennen var total umulig, man kunne ikke ringe til den når den lå i min lomme.

Med din erfaring om at man efter køb, skal bruge flere 1000,- kr på software er jeg bare mere glad for at jeg fik mig en android igen.

Så er der lidt ved til bålet. Håber i alle får en god weekend. mvh

 • 5
 • 1
#61 s_ mejlhede

Men der er flere Android kunder, og andelen af et voksende marked vokser, men ja alle undersøgelser viser at Appel kunder er mere betalingsvillige.

Jeg er Vendelbo så det skal ikke tages positiv :-)

Men jeg mener at alle de funktioner man mangler vil blive dækket ind, ligegyldig hvilken OS man vælger, bare det er stor nok, og det er MS problem med deres OS til telefoner ikke, hønen og ægget igen. Men det kan lade sig gøre, bare se hvordan Android stormet frem frem fra 0%, Appel lavet også en telefon, som var så tosset og alt for dyr til at man vil betale! og det er her på V2 vi alle sammen, prøver at spå om fremtiden, og som med Appel, kan det være svært. MEN MS har det imod sig på mobilmarket at alle som er villig til at prøve noget nyt, har prøvet MS, og er bleven slem skuffet, gang på gang. Det positive her for MS, er Nokia som alle kender, jeg havet haft en Nokia hvis de lavet Android telefoner, også helst med rent google også Nokias map, hvis de havet lavet en sådan Android telefon, var de ikke hvor de er nu. (Nokia) Om MS får susces, jeg ved det ikke, men jeg tror de er for sent ude lige som Nokia.

 • 2
 • 1
#62 Per Erik Rønne

Såvel Androids som iOS andel er voksende, selv om de sidste tal fra USA viser en vigende markedsandel for Android.

Alle andre systemer end de to er på vej ud.

I øvrigt er iPhone langt fra blot en telefon. Personligt bruger jeg den mere som en personlig, digital assistent. Som kalender, taskmanager, grafregner, leksikon, ordbogs-samling, ... når jeg ikke lige har min iPad, min MacBook eller min TI 89 grafregner på mig ...

iPhone synkroniserer i øvrigt udmærket med iPad og MacBook, noget man ikke lige opnår med Android.

 • 0
 • 7
#65 Per Erik Rønne

Det drejer sig om synkronisering af adressebogen. Det klares automatisk gennem iCloud, og jeg bruger de indbyggede adressebøger til Mac, iPhone og iPad. Disse understøtter i øvrigt også adgang til Exchange Servers adressebog, som jeg benytter på universitetet (jeg læser fysik/astronomi som supplement til min cand.scient. i datalogi og engelsk).

Det drejer sig om kalendere, hvor jeg også bruger den indbyggede, selv om jeg på iOS bruger Pocket Informant Pro, og på Mac BusyCal. Så snart PI får en Mac-udgave (som er ved at blive udviklet) vil jeg imidlertid kunne gå over til at bruge PI Online, som så vil kunne synkronisere mellem iOS, OS X og Android, da PI også findes til dette system. Med gSyncIt:

http://www.fieldstonsoftware.com/software/gsyncit3/index.shtml

er det også muligt at synkronisere med Outlook, og det endda helt tilbage til Outlook XP fra 2002.

Det drejer sig også om synkronisering af min taskmanager, hvor jeg bruger OmniFocus. OmniGroup bruger sin egen server til kundernes sync, og applikationen findes kun til OS X, iPhone og iPad.

Det drejer sig også om synkronisering af min dokumentdatabase, DevonThink Pro Office på Mac, som synkroniserer med en app til iOS.

Og ja, det er hvad jeg sådan lige kan komme på ... Android eller anden ikke-iOS enhed er således ikke en option for mig.

 • 1
 • 8
#68 Per Erik Rønne

Per Hansen,

Jeg går så nu ind i GSuite på min iPad, en applikation udgivet af Google på Apples AppStore.

Og finder i kalenderdelen følgende fra DKMærkedage, 2012-08-08:

»Lyse n??tter slutter«

De to spørgsmålstegn, på skærmen anbragt i rhomber, står naturligvis for 'æ'.

Samtidig kan jeg se hvor internationalt Google tænker. Søndag er angivet som ugens første dag, også selv om iPaden er sat til dansk, og også selv om den internationale standard er at mandag er ugens første dag.

Før min Pocket Informant på iOS var i stand til at gøre brug af den indbyggede kalender (det blev først muligt med iOS 5.0, og med iOS 6.0 kommer der så også en API til den indbyggede task-database) måtte jeg synkronisere gennem Google. På Mac'en brugte jeg derfor BusyCal (oprindelig BusySync), mens PI synkroniserede direkte med Google. BusyCal synkroniserede mellem Mac'ens og Googles indbyggede kalendere, så når jeg ændrede på noget i PI synkroniseredes det gennem Google til BusyCal, der synkroniserede videre til Mac'ens indbyggede kalender, der så igen synkroniserede videre til iPhonens indbyggede kalender. Det er man i dag heldigvis fri for.

Ja, ikke alt hvad Apple laver er lige godt.

Vedrørende dublering af aftaler og kontaktpersoner (og for så vidt også tasks), så skyldes noget sådant typisk cirkulære synkroniseringer. Jeg har ikke haft problemer med sådanne, siden overgangen til iCloud.

 • 0
 • 4
#71 Per Hansen

Windows phone er et dødt operativsystem til privatbrugere. Det kommer aldrig for alvor ind på andre markeder end et snævert erhvervsmarked, hvor specialtilpassede apps til serveropkobling er dens levebrød.

Et mobil-OS uden indbygget ugekalender, der ikke integrerer direkte over kabel med en outlook, uden at skulle ud over internettet, og dermed sikkerhedsmæssigt er hullet som en si, kommer heller aldrig ind på kontorerne.

At tvinge brugeren ind i skyen over en Live konto, og dermed trække brugerens personlige oplysninger ud af telefonen og lægge dem på en server i USA, er endnu et søm i ligkisten.

Microsoft er arrogante, og på trods af at kritikken hagler ned over Nokia har de ikke fattet noget som helst.

Jeg har haft en Lumia 800 i knap et år og glæder mig helt vildt til den dør, så jeg kan købe en S3.

 • 10
 • 4
#73 Rasmus Rask

[Et mobil-OS], der ikke integrerer direkte over kabel med en outlook... kommer heller aldrig ind på kontorerne.

Really? Jeg har ikke synkroniseret min mobiltelefon med Outlook via kabel siden 2001/2002. Siden 2003 heller ikke via Bluetooth. Det dækker i hvert fald 3 danske virksomheder. Noget tilsvarende gælder for alle jeg kender.

Har heller ikke hørt om nogen steder hvor man i dag ikke har en mobil (trådløs) adgang til e-mailsystemet.

 • 1
 • 2
#74 Per Erik Rønne
 • 0
 • 5
#75 Mads Buch

At tvinge brugeren ind i skyen over en Live konto, og dermed trække brugerens personlige oplysninger ud af telefonen og lægge dem på en server i USA, er endnu et søm i ligkisten.

tror sgu egentligt kun det var af nysgerrighed jeg koblede op på min live, ellers kunne jeg sagtens have kørt den råt over min google konto...

 • 0
 • 0
#76 Deleted User

Tjae, det er den nok også i min verden, selvom jeg rigtig gerne vil have en, men manglen på local sync (kalender/kontakts/etc.) afholder mig ganske simpelt fra at investere. Har snakket med en del andre, som afholder sig af samme årsag. Det er ganske simpelt hul i hovedet, at man skal have 2-3 servere til at ligge og syncronisere hele tiden, blot fordi man vil have sin arbejdstelefon synkroniseret. Selv dette kan IPhone(som ikke just er på min positivliste!). Tilføj den velfungerende (ActiveSync/NokiaSuite) funktion og så skal i bare se :-)

 • 0
 • 0
#77 Svein Ingebrigtsen

Windows Phone er et super godt styresystem -men desværre et styresystem der ikke mange har stiftet bekendtskab med, da det har vært al denne hype om iPhone. Selv en grønthandler ønsker at være på "i" bølgen og kalder sin grønthandel for noget med iGrønt :) MAC verden er et stilrent design tilpasset den kræsne, med sin pengepung i orden. Android er en blot en udvidet kopi af Apple - og sådan er det. Windows Phone har et unikt styresystem, flydende, stabilt, integration til de vigtigste forretningsapps overhoved - Office. LiveTiles der gør det muligt at på få sekunder at finde ud hvad der er nyt i Mail, sms, vær etc. - super genialt. Personer - samler alle opdateringer fra f.eks. Facebook, Twitter, Linkedin etc. i en app! Hvad gør I - iPhone og Android brugere når i skal se noget nyt, eller Facebook nyheder? Mange funktioner der i Android og Apple håndteres via apps, er integreret i Windows Phone. Nej, I skulle prøve Windows Phone 8 og blive overrasket.

 • 0
 • 12
#79 Per Friis

Hvis du på din iPhone lige hurtigt vil have et overblik så trækker du bare lige rullegardinet ned fra toppen af skærmen (lige som på Android), så får du det overblik du taler om der og så kan du gøre det uanset i hvilket program du står i, så du behøver ikke engang at smutte ud til hoved skærmen (google "ios messagecenter" for eks.), sådan har det været i over et år (iOS 5)

personligt har jeg været med op windows phone eller windows mobile frem til version 6, og jeg mener at det er en kriminel handling at udsende så dårligt et OS til et stykke forbruger værktøj, der er ikke noget at sige til at Nokia havde så stor success, når Microsoft ikke kunne gøre det bedre. Nu er det så spørgsmålet om Window Phone 8 så virkeligt har noget nyt at komme med! Hvis det så bygger på den gamle Windows Phone, så ligger der et legercy som ikke er særligt godt og er det et helt nyt udviklet OS, så skal vi lige igennem alle "hovsa'erne"! Jeg tror på Windows Phone 8's fremtid, men ikke nødvendigvis fordi at det er det bedste, men fordi at der er mange som tror at de er med på det nye, men i virkeligheden tør de ikke rigtigt slippe det gamle paradigme!

 • 3
 • 0
#80 Allan S. Hansen

de fleste af os, så derfor er der mange der køber iPhone fordi det har de gjort før og sikkert ikke haft problemer med, lige så vel som mange køber Android eller sågar måske HTC/Samsung specifikt (eller tilsvarende) fordi det har de gjort før uden problemer.

Sådan er det med meget i forbrug, vi køber det vi er vant til .... også i elektronik og IT.

 • 5
 • 0
#82 Jan E. Sørensen

@Per Erik Rønne : Du skrev bl.a. "Er du også ligeglad med om de applikationer du i forvejen kører, kan køre på en ny smartphone?". Ja, jeg er totalt ligeglad, Jeg har ikke en rigtig smartphone og bruger ikke apps.

Men selv hvis jeg havde haft en smart-tingest i forvejen, var jeg da ligeglad hvad operativsystemet hedder, hvis det kan det jeg skal bruge det til. Og så kunne det da godt være at nogle operativsys' blev fravalgt hvis de ikke kunne køre de apps, jeg skulle bruge.

For mig er operativsystemet ligesom Internetforbindelsen: Jeg er ligeglad med om mit Internet kommer med brevduer, over kobber eller via fiber. Det eneste, der interesserer mig, er hvad jeg får ud af det i min ende.

MVH Jan - kynisk forbruger :-)

 • 3
 • 0
#87 Mark Gjøl

Og for mig er det vigtigt at min smartphone synkroniserer med de maskiner, jeg i øvrigt bruger. IPad, MacBook - og at den i øvrigt understøtter iCloud og Exchange Server.

For mig er det vigtigt, at jeg kan bruge min telefon på min måde. Jeg har erstattet keyboardet, launcheren, sms-programmet og browseren med andre programmer der bliver behandlet på lige fod med de indbyggede. Det tilbyder Android mig - gør Windows?

 • 7
 • 0
#89 Finn Christensen
 • 0
 • 3
#91 Per Erik Rønne

@Per Erik Rønne: Ja, og det er så dit behov. Men er det vigtigt, hvad operativsystemet hedder, hvis det gør det, du vil have det til?

Naturligvis ikke. Det forholder sig så bare sådan at kun iOS-enheder er i stand til at synkronisere med det hardware og software jeg i forvejen bruger.

Jeg har en gammel IBM Thinkpad som kørte XP Pro, men som nu kører Ubunta. Den kører bare helt isoleret fra det øvrige udstyr. Evolution og hvad der i øvrigt findes kan hverken kobles op til iCloud eller Exchange Server. Mens der ikke er problemer mellem Mac og Windows, hvis man vel at mærke bruger Windows 7 og Office 2010 med Outlook. Jeg gider bare ikke bruge 1800 kroner for en Windows 7 + Office 2010 Academic licens.

Ubuntu er Linux. Som Android. Jeg ville altså ikke kunne bruge hverken min private kalender, opgaver og kontakter (i iCloud) eller mine studieting (kalender, opgaver og kontakter, på KUs Exchange Server), hvis jeg kørte med Android smartphone eller tablet.

Det kan lige gå med Thinkpaden, der kun fungerer som backup for min Macbook. Med Mathematica, MatLab, Maple og LibreOffice installeret. I dag har man jo laptop med til skriftlig eksamen. Ja, jeg læser fysik, selv om jeg allerede er cand.scient. i datalogi og engelsk.

 • 0
 • 5
#94 Peter Jespersen

"Danskerne fatter ikke, at Windows Phone er lige så fed som iPhone"

Eller også er danskerne og resten af verden forbrugere af en anden mening - end denne såkaldte "ekspert".

Personligt synes jeg at på trods af at Windows Phone da absolut har kvaliteter, er den lige præcis så ufed som iPhone. Jeg bryder mig ikke om denne fornemmelse af en spændetrøje.

Det afhænger af brugerens mentalitet og behov.

 • 2
 • 1
#95 Per Erik Rønne

Det er ikke kernen der skaber mulighederne. Det er programmerne. Og hvis du mangler synkronisering, så står det dig frit for at skabe det nødvendige software - du kan vel programmere?

Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.

For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj.

Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).

 • 0
 • 1
#96 Jesper Poulsen

Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.

Har du nu også det?

For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj.

Samme her. Og mine valg afspejler det.

Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).

Om du betaler andre for at få funktionaliteten eller du betaler dig selv kommer vel ud på ét?

 • 1
 • 0
#97 Per Erik Rønne

»Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.«

Har du nu også det?

Hvis man nu regner sin egen timeløn med, hvad tror du så det vil koste at udvikle programmellet selv, til sig selv, eller bruge standardprogrammel der i forvejen bruges af millioner af mennesker, og som man i øvrigt allerede har på sine maskiner?

Bortset lige fra Thinkpaden, hvor de 1800 kroner for Windows 7 + Office Academic med Outlook dog hurtigt ville være brugt på 'løn til mig selv'.

»For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj. Samme her. Og mine valg afspejler det.

Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).«

Om du betaler andre for at få funktionaliteten eller du betaler dig selv kommer vel ud på ét?

Igen. Der er jo mange om at betale for den funktionalitet, som jeg så betaler en beskeden andel af ...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere