Sådan vil Microsoft forbedre din næste Office-pakke

For første gang har Microsoft løftet sløret for, hvordan næste udgave af kontorpakken Office vil blive. Blandt andet skal der gøres mere ud af billede- og videoredigering, og nye programmer skal med ind under paraplyen.

Når næste version af Microsoft Office er på gaden ? sandsynligvis engang i 2013 ? vil der være nye programmer med i pakken. Men præcist hvilke kom der ikke noget svar på, da Microsoft holdt pressemøde om fremtidens kontorapplikationer fredag. Det skriver it-journalisten Mary Jo Foley, der har fulgt firmaet siden 1980'erne.

Med et baseball-udtryk forklarede Office-chefen Kurt DelBene, at Microsoft ikke havde alle baser dækket med Office-pakken endnu. Blandt de funktioner, som udviklerne vil fokusere på at forbedre, er redigeringen af billeder og video, bedre integration med Windows Live Messenger og flere muligheder rettet mod undervisningssektoren.

Der vil også blive arbejdet med flere funktioner knyttet til møder. Skal man i dag holde et møde, kan man bruge mange af programmerne i Office undervejs, fra invitation via Outlook, til fælles præsentationer i Powerpoint. Men planen er at samle disse muligheder, forklarede Kurt DelBene.

En selvstændig applikation, som kun handler om møder ? både almindelige forretningsmøder og aftaler mellem venner og familiemedlemmer ? er derfor oplagt som en tilføjelse til Word, Excel, Onenote og de andre programmer i pakken, spekulerer Mary Jo Foley.

Hun har også gennem sine velinformerede kilder hørt, at et Business Intelligence-lignende program, med fokus på at udforme diagrammer og grafer af dataene, skulle være øverst på listen.

Den seneste inkarnation af det altdominerende kontorprogram kom i forsommeren sidste år, under navnet Office 2010. Denne version kaldes også for Office 14.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Per Erik Rønne

Jeg læser i artiklen følgende:

Den seneste inkarnation af det altdominerende kontorprogram kom i forsommeren sidste år, under navnet Office 2010. Denne version kaldes også for Office 14.

Det er imidlertid ikke korrekt. Jeg har da også selv en installation af MS Office 2011 - på min MacBook.

  • 0
  • 0
#2 Bo B.

Office 2011 er jo Mac udgaven af Office 2010 (Windows). Der skulle ikke være nye tiltag i Office 2011 som 2010 mangler.

Fun Fact: Office 2007 var version 12 - derfor blev den også kaldt for Office 12, men de kaldte ikke Office 2010 for version 13 eftersom de er overtroiske.

  • 0
  • 0
#4 Lars Lundin

Hvad var det de ville gøre ved Libreoffice igen?

Finde på et bedre navn?

På det felt fejler kreativiteten hos Microsoft jo ikke noget, de begik f.eks. den geni/svine-streg at navngive deres Office XML standard for OOXML (Office Open XML), hvilket helt klart var egnet til at skabe forvirring om OO (Open Office).

Med det in mente er det faktisk en ekstra fordel at de store Linux-distributioner har droppet OO til fordel for Libreoffice.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere