Sådan vil Erhvervsstyrelsen skabe overblik over dansk bredbånds-jungle

Brugerinddragelse, oversigtskort og en forbedret bredbåndsmåler. Erhvervsstyrelsen er godt i gang med at udvide deres hjemmeside, så danske bredbåndskunder kan finde vej gennem internetjunglen.

Nu er der godt nyt til dig, der mangler et ordentligt overblik over, hvilken bredbåndshastighed du kan trække lige præcis der, hvor du har fødderne plantet. Erhvervsstyrelsen planlægger nemlig en større opdatering af deres bredbånds-site, så danske internetforbrugere i fremtiden vil få oversigtskort og selv kan byde ind med data.

»Vi er i fuld gang med at udvide den nuværende løsning, så forbrugerne kan få et langt bedre syn for sagen, når de skal ud og købe bredbånd. Vi forventer at være klar med en færdig løsning inden for ganske kort tid,« siger kontorchef i Erhvervsstyrelsen Brian Wessel til Version2.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med, hvordan hjemmeside bliver endeligt udformet, men han peger på, at Erhvervsstyrelsen har kigget over Øresund til vores svenske naboer. Her har de oprettet hjemmesiden Bredbandskollen.se, der giver svenske forbrugere det forkromede overblik over markedet i Sverige.

Svenskernes har samtidig sat de forskellige udbydere og deres hastigheder i system, så forbrugerne let kan scrolle ned over markedet. Samtidig kan forbrugerne selv uploade data til sitet, så man som svensk bredbånds-forbruger klædes bedst muligt på.

Den svenske Bredbandskollen.se samler blandt andet statistik over, hvordan bredbånds-firmaernes hastigheder ser ud Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen

Læs også: Ekspert: Bredbåndsaftale er en stor, kold spand vand i hovedet på TDC

Anderledes udgangspunkt

Erhvervsstyrelsens planlagte udvidelse kommer i forlængelse af et paragraf 20-spørgsmål, som Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, stillede daværende Erhvervs,- og Vækstminister Ole Sohn tilbage i marts. Her lovede ministeren, med udgangspunkt i Erhvervsstyrelsen, at det nye bredbånds-site skulle være klar omkring december.

Men selvom Erhvervsstyrelsen ifølge Brian Wessel har kigget svenskerne over skulderen, vil styrelsens kommende site dog med al sandsynlighed bliver lidt anderledes.

»Danmark er et noget mindre land end Sverige, hvilke selvfølgelig giver nogle gode mulighed for en høj grad af detaljering. Omvendt kommer vi ikke til at arbejde med det samme budget, som svenskerne. Det vil selvfølgelig have betydning for vores kommende site,« fortæller Brian Wesel til Version2.

Læs også: Nu må bredbånds-firmaer sælge dig 20 Mbit/s og kun levere halvdelen

Foruden statistik og bredbåndsmålere, har Stiftelsen for Internetinfrastruktur (SE), der står for at drive Bredbandskollen.se, også samlet en række videoer, som viser, hvordan du bedst måler din hastighed og sætter dit udstyr op. På den måde får man samlet langt det meste om internet på ét site, i stedet for at informationen er spredt ud på de forskellige udbyderes hjemmesider.

Læs også: Nyt bredbåndsforlig: Nu skal selskaberne garantere en minimumshastighed

Læs også: Kritik: TDC sælger 20 Mbit-bredbånd, men leverer kun den halve hastighed

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Nielsen

Jeg ser ingen grund til, at vi skal opfinde den dybe tallerken. Bredbandskollen er en meget god bredbåndsmåler, med gode detaljer om de forskellige udbydere. Desuden har svenskerne allerede udviklet apps til diverse platforme, hvilket vil være hurtigt, at oversætte til dansk.

Jeg kan godt frygte, at staten i stedet vælger, at hælde en masse penge i et sort hul - som vi ikke får noget ud af.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere