Sådan vil Erhvervsstyrelsen skabe overblik over dansk bredbånds-jungle

12. november 2012 kl. 11:262
Sådan vil Erhvervsstyrelsen skabe overblik over dansk bredbånds-jungle
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Brugerinddragelse, oversigtskort og en forbedret bredbåndsmåler. Erhvervsstyrelsen er godt i gang med at udvide deres hjemmeside, så danske bredbåndskunder kan finde vej gennem internetjunglen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Nu er der godt nyt til dig, der mangler et ordentligt overblik over, hvilken bredbåndshastighed du kan trække lige præcis der, hvor du har fødderne plantet. Erhvervsstyrelsen planlægger nemlig en større opdatering af deres bredbånds-site, så danske internetforbrugere i fremtiden vil få oversigtskort og selv kan byde ind med data.

»Vi er i fuld gang med at udvide den nuværende løsning, så forbrugerne kan få et langt bedre syn for sagen, når de skal ud og købe bredbånd. Vi forventer at være klar med en færdig løsning inden for ganske kort tid,« siger kontorchef i Erhvervsstyrelsen Brian Wessel til Version2.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med, hvordan hjemmeside bliver endeligt udformet, men han peger på, at Erhvervsstyrelsen har kigget over Øresund til vores svenske naboer. Her har de oprettet hjemmesiden Bredbandskollen.se, der giver svenske forbrugere det forkromede overblik over markedet i Sverige.

Svenskernes har samtidig sat de forskellige udbydere og deres hastigheder i system, så forbrugerne let kan scrolle ned over markedet. Samtidig kan forbrugerne selv uploade data til sitet, så man som svensk bredbånds-forbruger klædes bedst muligt på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den svenske Bredbandskollen.se samler blandt andet statistik over, hvordan bredbånds-firmaernes hastigheder ser ud

Anderledes udgangspunkt

Erhvervsstyrelsens planlagte udvidelse kommer i forlængelse af et paragraf 20-spørgsmål, som Dansk Folkepartis it-ordfører, Dennis Flydtkjær, stillede daværende Erhvervs,- og Vækstminister Ole Sohn tilbage i marts. Her lovede ministeren, med udgangspunkt i Erhvervsstyrelsen, at det nye bredbånds-site skulle være klar omkring december.

Men selvom Erhvervsstyrelsen ifølge Brian Wessel har kigget svenskerne over skulderen, vil styrelsens kommende site dog med al sandsynlighed bliver lidt anderledes.

»Danmark er et noget mindre land end Sverige, hvilke selvfølgelig giver nogle gode mulighed for en høj grad af detaljering. Omvendt kommer vi ikke til at arbejde med det samme budget, som svenskerne. Det vil selvfølgelig have betydning for vores kommende site,« fortæller Brian Wesel til Version2.

Foruden statistik og bredbåndsmålere, har Stiftelsen for Internetinfrastruktur (SE), der står for at drive Bredbandskollen.se, også samlet en række videoer, som viser, hvordan du bedst måler din hastighed og sætter dit udstyr op. På den måde får man samlet langt det meste om internet på ét site, i stedet for at informationen er spredt ud på de forskellige udbyderes hjemmesider.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. november 2012 kl. 13:57

Jeg ser ingen grund til, at vi skal opfinde den dybe tallerken. Bredbandskollen er en meget god bredbåndsmåler, med gode detaljer om de forskellige udbydere. Desuden har svenskerne allerede udviklet apps til diverse platforme, hvilket vil være hurtigt, at oversætte til dansk.

Jeg kan godt frygte, at staten i stedet vælger, at hælde en masse penge i et sort hul - som vi ikke får noget ud af.

1
12. november 2012 kl. 13:42

Det lyder som et spændende og kærkommen tiltag til det danske samfund.