Sådan slipper du ud af kløerne på Facebook

Det kan faktisk godt lade sig gøre at få sin Facebook-profil slettet helt. Men det kræver dog en del mail-korrespondance med en teflon-belagt supportafdeling. Læs her, hvordan du slipper ud af kløerne på Facebook.

Det kan godt lade sig gøre at blive slettet fra Facebook, men det kræver vedholdenhed. Det har den 29-årige journalistpraktikant Mikkel Meister måttet sande.

For nogle måneder siden havde han fået nok af at få sin indbakke fyldt op med alle mulige automatiserede Facebook-beskeder. Derfor besluttede han sig for at slette sin Facebook-profil permanent.

»Jeg ved da godt, at jeg bare kunne afmelde mig forskellige ting på Facebook, så jeg ikke længere modtog så meget spam, men jeg var altså blevet godt og grundigt træt af Facebook og ville derfor slettes helt,« siger han til Version2.dk

Men det der med at få sin profil slettet helt i stedet for blot at deaktivere den, skulle vise sig at være lettere tænkt end gjort. I første omgang forsøgte Mikkel Meister sig med følgende mail til privacy@facebook.com:

Hello -

I wish to DELETE my Facebook account, as I am not satisfied with only deactivating it. How can this be done?

Yours sincerely,

Mikkel Meister

Mailen udløste følgende svar fra Facebook:

Hi Mikkel,

Please write to me from your login email address with this request. If you deactivate your account, your profile and all information associated with it are immediately made inaccessible to other Facebook users. What this means is that you effectively disappear from the Facebook service. However, we do save your profile information (friends, photos, interests, etc.), so if you want to reactivate at some point, your account will look just the way it did when you deactivated. Many users deactivate their accounts for temporary reasons and expect their information to be there when they return to the service.

If you do not think you will use Facebook again and would like your account deleted, let us know, and we will take care of this for you. Keep in mind that you will not be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you have added.

Thanks for contacting Facebook,

Kieran
User Operations
Facebook

Svaret fik Mikkel Meister til at undre sig over, hvad det var ved ordet ?DELETE?, som Facebook ikke forstod. Derfor sendte han en ny mail med samme ordlyd, som den oprindelige DELETE-mail.

Hello -

I wish to DELETE my Facebook account, as I am not satisfied with only deactivating it. How can this be done?

Yours sincerely,

Mikkel Meister

Hvorefter Facebook på ny svarede i samme tone, som i det oprindelige svar.

Hi Mikkel,

If you deactivate your account, your profile and all information associated with it are immediately made inaccessible to other Facebook users. What this means is that you effectively disappear from the Facebook service. However, we do save your profile information (friends, photos, interests, etc.), so if you want to reactivate at some point, your account will look just the way it did when you deactivated. Many users deactivate their accounts for temporary reasons and expect their information to be there when they return to the service.

If you do not think you will use Facebook again and would like your account deleted, let us know, and we will take care of this for you. Keep in mind that you will not be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you have added.

Thanks for contacting Facebook,

Craig
User Operations
Facebook

Svært at sige DELETE

Nu var Mikkel Meister alvorligt forundret over, hvorfor det var så vanskeligt at kommunikere ordet DELETE videre til Facebook.

»Jeg begynder at blive i tvivl om, hvilken del af ordet DELETE, de ikke forstår,« siger han og tilføjer:

»Så jeg forsøger mig nu med udtrykket 'Deleted permanently'.«

Hi -

I will not be using my Facebook account again and therefore want it to be DELETED permanently.

Sincerely,

Mikkel

Langt om længe ser det ud til, at Mikkel Meister får gjort sin hensigt forståelig.

Hi Mikkel,

We have deleted your profile information and removed your email address from our login database. Please let me know if you have further questions or concerns.

Thanks,

Craig
User Operations
Facebook

Mikkiel Meister fortæller, at han nu ikke længere kan logge ind på Facebook, ligesom en googling på "mikkel meister site:facebook.com" heller ikke kommer op med nogen resultater.

»Men altså, selvom det ser ud til, at det er lykkedes mig at blive slettet, så ved man jo aldrig, om de rent faktisk stadig opbevarer data om mig,« siger Mikkel Meister.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Mogensen

Efter ordene "teflon belagt" og "vedholdenhed" forventede jeg egentlig en længere historie med 2. og 3. level support og supportere, der svarer helt hen i skoven, men i begtragtning af at han som udgangspunkt ikke gav Facebook information nok til at de kunne være sikre på at han var den han gav sig ud for at være så er der jo knap nok 1 overflødig mail i den udveksling.

Jeg ville da være mere forundret over at det åbenbart kan gøres per alm. email blot afsender-adressen i From-feltet passer.

  • 0
  • 0
Søren Malling

I forhold til al den anden polimik man har hørt om, hvorledes at Facebook ikke sletter din bruger, syntes jeg da at tre mails på ingen måde virker voldsomt.

Den første mail vil jeg tilmed tælle fra, da han (i følge det første svar) ikke skriver fra den emailadresse som er tilknyttet kontoen.

Så alt i alt, 2 mails for at få slettet din Facebook konto permanent, det er ikke noget jeg gad bruge tid på at hykle over.

  • 0
  • 0
Kim Schulz

jeg har været samme tur igennem. Nedlage først min konto ved Facebook. Det satte min konto som disabled. Så bad jeg dem om at slette den helt. Det skete så tilsyneladende MEN.....
en måneds tid efter at jeg fik min konto fjernet, så kom kæresten en dag og spurte om jeg ikke var stoppet med at bruge facebook...jeg svarede jo, hvilket hun ikke helt kunne forstå. Hun kunne nemlig se at min bruger på facebook netop havde accepteret en masse som værende venner og havde været med i en quiz.
Jeg testede om jeg kunne logge ind med mit gamle brugernavn/password og det kunne jeg ikke. Jeg skrev så til facebook supporten for at høre hvad der var galt, men har aldrig fået svar på den mail.
Jeg synes det er mega skummel og meget forargeligt at sådan noget kan ske.

  • 0
  • 0
Simon Nielsen

Nu sider jeg som admin på et par internet spil og det er normalt brugt at e-mail er nok til at bekræfte en ønskede sletning fra systemet.

Man kunne forestille sig at Facebook også tjekker at afsendelses IPen på e-mailen er den samme som den oftest brugte IP på facebook (eller ihvertfald kommer fra samme geografiske sted) men det er ikke forventet.

Eftersom en E-mail er nok til at oprette sig hos facebook er det svært at "bevise" man er den mand udgiver sig for at være hvis samme e-mail er brugt.

Netop derfor er det bl.a. så vigtigt at beskytte sin E-Mail da den bliver brugt som holdepunkt over for mange andre services hvor den bruges som nøgle

  • 0
  • 0
Mikkel Bo Mikkelsen

Det er jo ikke svært at lave et system...

Nej, det er på ingen måde svært, men Facebook og andre services er vel ikke interesserede i at folk får slettet deres account - derfor skal man gøre det ved at kontakte dem via mail, og allerede der er der nok mange der "nøjes" med at trykke på deaktivér.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere