Sådan slipper du for multimedieskat: Bliv ordblind

Ordblinde skal alligevel ikke betale multimedieskat, hvis de får udleveret en særlig it-rygsæk med en bærbar pc og særlig software, som kan hjælpe de ordblinde i deres arbejdsdag.

Mere end 300 ordblinde medarbejdere hos vindmøllefabrikanten Vestas kan nu få lov til at få en såkaldt it-rygsæk, uden de skal betale multimedieskat.

Det fremgår af en afgørelse fra Skatterådet, skriver nyhedsbrevet 3F.

Skatteminister Troels Lund Poulsen havde ellers i første omgang sagt, at it-rygsækken var skattepligtig, men Skatterådet vurderede, at hjælpemidlet skulle undtages fra multimedieskatten, også selvom medarbejderne tager udstyret med hjem.

It-rygsækken udleveres til ordblinde medarbejdere og indeholder blandt andet en diktafon, en bærbar pc og særlig software, som skal hjælpe de ordblinde, så de føler sig mere trygge ved at skulle kommunikere skriftligt med andre.

»Jeg er jublende glad for afgørelsen, der får betydning for ordblinde på alle virksomheder i Danmark,« siger tillidsrepræsentant Kaj Andersen fra Vestas til 3F.

Vestas har planer om at udbrede it-rygsækken til omkring 700 medarbejdere, og selskabet har også lavet en engelsksproget version, som koncernen vil forsøge at tilbyde til selskabets medarbejdere i USA. It-rygsækken er udviklet i samarbejde med blandt andre Huset Ventures projekt Ordbanken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Anonym

Det bliver spændende at se over tid hvor mange undtagelser/fritagelser der kommer for den skat, og hvor dyrt det bliver for Skat at holde styr på de undtagelser.

Kan det virkelig snart betale sig for staten at opretholde denne tåbelige skat?

  • 0
  • 0
#5 Poul Pedersen

Kan det virkelig snart betale sig for staten at opretholde denne tåbelige skat?

Det har da aldrig været om at kunne betale sig? Hele kampen har da kun været om hvem der har magten.

Hvorfor tror du ellers der altid kommer et fradrag og en ny skat, i stedet for en justering af en gammel skat?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere