Sådan skal 100.000 danske botnet-zombier bekæmpes

De to offentlige it-beredskabstjenester GovCERT og DK-CERT går nu sammen med de danske internetudbydere om at bekæmpe netværk af inficerede pc'er.

Internetudbyderne og de offentlige myndigheder er nødt til at samarbejde om at bekæmpe truslen fra de såkaldte botnet mod den danske del af internettet. Sådan lød en af anbefalingerne Dansk Industris ITEK i en rapport om botnet sidste år. Den opfordring har IT- og Telestyrelsen nu fulgt op på.

Læs også: 100.000 danske pc'er fanget i botnet: It-branchen famler med løsninger

De to offentlige it-beredskabstjenester GovCERT og DK-CERT skal derfor nu samarbejde med internetudbydernes ISP-sikkerhedsforum om indsatsen. Det skriver IT- og Telestyrelsen i en pressemeddelelse.

»Botnet er en trussel for danskernes brug af internettet. Det er derfor vigtigt med et solidt samarbejde om at bekæmpe botnet mellem de relevante myndigheder og de udbydere, som leverer internet til virksomheder, myndigheder og borgere,« udtaler vicedirektør Marie Munk fra IT- og Telestyrelsen.

Botnet udgøres af pc'er, der er inficeret med ondsindede programmer, oftest trojanske bagdøre, der gør det muligt for kriminelle at bruge pc'en til at udsende spam eller bombardere websteder med trafik i distribuerede denial-of-service-angreb, DDoS.

GovCERT gik i luften i december sidste år og varetager it-sikkerhedsberedskabet for primært de statslige myndigheder. DK-CERT varetager beredskabet på Forskningsnettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jarnis Bertelsen

GovCERT og DK-CERT skal derfor nu samarbejde med internetudbydernes ISP-sikkerhedsforum om indsatsen.

Der fortælles en smule om hvem, der skal bekæmpe botnettene, men absolut intet om hvilke redskaber der skal bruges til bekæmpelsen.

  • 0
  • 0
Hanns-Jørg Rohwedder

Siden sidste efterår kører et lignende projekt i Tyskland. Bag dette står ECO, som er den næststørste sammenslutning af IT-relaterede firmaer i Tyskland, BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) som sorterer under forbundsindenrigsministeriet samt flere ISPer. Kaspersky, Norton og Avira er også med.

Man bruger et cleaner-tool, det er en scanner som kan downloades og scanner PCen. Der tilbydes også en Linux-Boot-CD med en scanner, som ligeledes kan downloades eller som en kunde kan få tilsendt. Begge holdes ajour. CDen kan også bruges til dataredning, hvis en befængt PC ikke mere starter fra harddisken. Der findes også en gratis telefonline hvor folk kan få rådgivning.

Såvidt jeg ved bragte et lignende projekt i Japan antallet af smittede PCer mærkbart ned.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere