Sådan ser webbet ud i dag: 400 kilobyte Javascript pr. site og Jquery er kongen

29. marts 2021 kl. 03:458
Sådan ser webbet ud i dag: 400 kilobyte Javascript pr. site og Jquery er kongen
Illustration: Gagodesign/Bigstock.
Webalmanak gennemgår det moderne web med uhyrlige mængder data og information.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Organisationen HTTP Archive har for nylig lagt sidste hånd på sin ‘webalmanak’, som med baggrund i test af 7,5 millioner websites og datafangst på 31 terabyte har kigget webbet efter i sømmene, som det så ud i 2020.

Projektet benytter værktøjerne WebPageTest og Lighthouse, og data ender i en offentlig database til analyse.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
4. april 2021 kl. 23:47

Den opringelige tanke med at siden er opbygget, inden den sendes til browseren, er ofte stadig en god ide. Håber at der kommer frameworks, der er bedre til at generere et mere statisk dokument som udgangspunkt.

For 20 år siden havde vi også sider der hoppede og dansede pga. at billedernes størrelser ikke var defineret i HTML'en og tabeller blev brugt til beregne layoutet ud fra det indhold der blev loaded. For ca 20 år siden blev jeg hyret til at finde ud af hvorfor et website perfomede dårligt. Det var ikke genereringen af HTML'en der tog tid. Det var tabeller i 7+ niveauer, og billeder der skubbede til designet efterhånden som det blev loaded. Jeg tror ikke det handler om at det skal renderes på serveren eller ej, der findes bare stadigt mange rigtigt dårlige websites, som tilpasser layoutet til indholdet efterhånden som det loades, hvilket giver den dårlige brugeroplevelse.

6
4. april 2021 kl. 11:49

I 2006 da jeg lavede det første Ajax-callback på en knap i ASP.NET.

Klienten var målløs... de havde aldrig set andet end websider der skulle genereres fra serveren efter hvert postback med en blinkende browser der skulle gentegne alt og pludselig skete det flydende.

De dårlige gamle dage er heldigvis forbi nu vi har Blazor og andre single page frameworks.

5
4. april 2021 kl. 11:36

I gamle dage var siderne renderet server-side, og alt dynamisk indhold var flash, Java applets eller noget, der var endnu værre.

Se det var tider..

4
30. marts 2021 kl. 19:54

Og verden var bare bedre i gamle dage

I gamle dage blev privatpersoner ikke takseret for at vise fem gange 3d-renderet grafik plus to gange video i forskellige tabs fordi man ikke lige havde husket at lukke. Start med at klimataksere dem der synes at det er sjovt.

3
30. marts 2021 kl. 19:25

Jeg elsker at læse kommentarsporet på V2! Man kan være sikker på, at de sure opstød står i kø. Og verden var bare bedre i gamle dage! Det er som en tech udgave af Ekstra Bladet's nationen ?

2
30. marts 2021 kl. 15:53

Fuldstændig enig. Serverside generering. Html 5 åbnet netop for mere statisk web det fra bruger side. Og så væk med de 200 trackers man får oveni.

1
29. marts 2021 kl. 15:39

... Hvor meget af den kode der hentes, køre kun en gang, når siden loades?

Jeg er dødtræt af dynamiske sider, der hopper og danser, indtil alle elementerne er loaded og rendered. Man kan argumentere at det er dårligt implementeret, men faktum er at rigtig mange sites lider af dette overforbrug af kode og trafik.

Den opringelige tanke med at siden er opbygget, inden den sendes til browseren, er ofte stadig en god ide. Håber at der kommer frameworks, der er bedre til at generere et mere statisk dokument som udgangspunkt.

Ud over at det er irriterende at se og vente på, er det også strømforbrugende, både hos klienten og i netværket, og dermed skidt for både arbejdsmiljø og klima