Sådan ser Tor-netværket anno 2015 ud

17. september 2015 kl. 10:40
Netværket, der er kendt for at tilbyde en høj grad af anonymitet, er vokset markant siden lanceringen i 2002.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

onionview.com kan man nu se, hvor de enkelte Tor-noder er placeret geografisk, og hvor mange der er placeret hvor. Det skriver digi.no.

Netværket Tor er både berømt og berygtet for den anonymitet, det lover. En anonymitet, der har sikret bred opbakning om netværket og skaffet sponsornavne som Google, Human Rights Watch og University of cambridge. Og som gør, at man antager, at en betragtelig del af trafikken over netværket har en illegal karakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke desto mindre har tjenesten de seneste fem år tredoblet antallet af noder verden over til 6.000 noder i 2015 mod 2.000 noder i 2010. Noder fungerer som knudepunkter for trafikken i netværket. En australsk programmør ved navn Luke Millanta ville illustrere, hvor omfattende netværket var, og udviklede derfor Onionview.

Flest noder finder man i Tyskland, der med 1.364 noder faktisk har flere noder end USA, hvor netværket oprindeligt er grundlagt. Der er 1.328 noder i USA. Derudover har Frankrig, Holland, Rusland, Sverige og Rumænien også et betydeligt antal noder. Resten er spredt verden over.

Det anslås, at at netværket på nuværende tidspunkt har 2,5 millioner brugere dagligt, men det er svært at sige præcist. Tor-applikationen til Android er blevet downloadet mere end fem millioner gange.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger