Sådan knytter du flere mailadresser til samme Google-konto med to enkle tegn

Hvis du har behov for en mailadresse til Netflix og en anden til e-boks, men kun orker en Google-konto, er her en enkelt løsning.

Nogle synes måske, det kan være praktisk med forskellige mailadresser til forskellige nettjenester som Netflix og e-boks.

Både af hensyn til at (fra)sortere indkomne mails, eller hvis man af en eller anden grund slet og ret har behov for at oprette en ny bruger på en tjeneste, men ikke har mulighed for dette, fordi mailadressen allerede eksisterer.

En løsning kan selvfølgeligt være at oprette en helt ny mail-konto, hvilket alt efter de teknisk-tilgængelige muligheder dog kan være en bøvlet omgang.

Men har du en Google-konto er der et par enkelte tricks til at oprette adskillige variationer af din eksisterende mailadresse.

Reddit-brugeren ‘prestonjohnlewis’ fortæller om, hvordan det matematiske plus-tegn, kan bruges til at lave forskellige udgaver af en Google-mailkonto.

Så hvis man har en konto, johnhansen@gmail.com, så kan man lave en variation, som hedder johnhansen+netflix@gmail.com eller johnhansen+version2@gmail.com

Pointen er, at posten til de forskellige adresser alt sammen havner hos johnhansen@gmail.com

Punktum

I debat-tråden under ‘prestonjohnlewis' indlæg bemærker en anden Reddit-bruger, et lignende og dog alligevel forskelligt trick, som måske er lidt mere kendt end det med plus-tegnet.

Mail-adressen johnhansen@gmail.com bliver nemlig tolket i Googles system som værende den samme som john.hansen@gmail.com

Andre sites, hvor mail-adressen er brugernøglen, opfatter dog - muligvis - alligevel adresserne som værende forskellige.

En anden Reddit-bruger fortæller, at det skulle være muligt at tilføje flere punktummer i mail-adressen. Den samme bruger mener også at vide, at mens - i hvert fald nogle - sites blokerer for Google-adresser med plus-tegnet, så godtager de samme sites adresser delt op med punktum.

Mail-aliaser’ne kan åbenbart også føre til en vis forvirring. I hvert fald fortæller ‘imstaceysdad’, at vedkommende har oprettet en mailadresse bestående af fornavn.efternavn56@gmail.com.

Samtidig skulle der være en anden person derude på nettet, der mener at have adressen fornavnefternavn56@gmail.com - altså uden punktum.

Og denne person har ifølge skulle ‘imstaceysdad’ for vane at registrere sig alle mulige steder med mail-adressen, hvorefter ‘imstaceysdad’ modtager de uvedkommende mails.

»Jeg har været nødt til at opsætte et filter, og jeg kan ikke anvende den variation (af mail-adressen, red.) længere,« skriver ‘imstaceysdad’.

Version2-journalist og -blogger Jesper Stein Sandal har tidligere fortalt om sine oplevelser med uvedkomne mails, han har modtaget via Googles system, og som har været tiltænkt andre modtagere.

Hvad er dine eventuelle erfaringer med mail-alias’er i Googles system? Hvornår er det smart at bruge, og har du oplevet negative konsekvenser af muligheden som ‘imstaceysdad’?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bent Jensen

Hvis nu nogen opretter en mail adr, som denne. Eller at google pluseligt begynder at fortolke mail adr. anderledes. Hvis det var noget jeg ville bruge skulle det være en features om google have godkendt.

Det nemmeste og rigtige er at købe et domain, også bruge enten mail server eller redirect som på gratis dns. Man har så HELT styr på alle sine mail, og man kan lave redirect til en Gmail konto. Prisen for dette er 100-300 kr om året.

Ellers vil jeg bare lave nogen flere gmail konti og binde dem sammen, de 5 minuter det tager, er godt givet ud med hensyn til sikkerhed og den extra plads du jo også får.

 • 2
 • 1
#3 Michael Eriksen

Kan man lave en virtuel email-adresse (john.doe@nowhere.com) og frit vælge om post skal ende hos gmail.com, yahoo.com eller hvorsomhelst. Og se ud som om svar er sendt fra den virtuelle adresse.

Jeg har en yahoo konto, men nu er yahoo til salg og guderne må vide hvor ejerskabet ender. En email-adresse er nu om dage ret vigtig. Fx sender Skat, Eboks, banken osv til min email-adresse, så det er noget bøvl at skifte. Derfor vil jeg gerne have en proxy så john.doe@nowhere.com er evig gyldig og jeg frit kan vælge backend.

 • 0
 • 0
#6 Casper Bang

Jeg har også benyttet mig af subaddresses i mange år, man skal dog være opmærksom på at ikke alle sites understøtter dette pga. hjemmerullede regex udtryk - der er sågar nogle af Google's egen sider (blogger) der ikke understøtter subaddresses.

 • 2
 • 0
#8 Michael Eriksen

Jeg har meget bøvl med at johnhansen@gmail.com og john.hansen@gmail.com fortolkes ens af Google. Jeg har en navnebror i Jylland som har en gmailkonto hvor fornavn og efternavn ikke er adskilt af et punktum som min er. Google tjekker åbenbart ikke for navnesammenfaldet ved oprettelse (min gmail konto er tudsegammel). Så nu har jeg den tvivlsomme fornøjelse af at vide hvilken ejendom min navnebror er ved at købe og hvilken bil han har leaset. Han må være godt sur.

 • 2
 • 0
#10 Bent Jensen

Grunden til at du ikke skal bruge et Dansk er at du kan risikere at midste det, hvis et Firma lige pluseligt har lyst til det.

Du kan selv finde priserne på gratisdns.dk , men det findes og andre steder som levere billige hosting og ligende. Bruger selv servage.net men det er nok lidt dyrt hvis det kun er til Post.

Hvorfor jeg anbefalet "net" det er et af de gamle hærdekronet internationale som info org biz com

 • 0
 • 1
#11 Michael Eriksen

Hvis det var et svar til mig, så løser det på ingen måde mit problem. Jeg har brug at kunne vælge backend frit, dvs. man altid kan skrive til michael@noget og jeg selv bestemmer om michael@noget havner i yahoo, hotmail, gmail eller noget helt andet. Og at jeg kan svare som om jeg er michael@noget. Jeg har brug for en mur-og-nagelfast identitet de næste 20 år. Hvem der leverer servicen er mig uvedkommende, jeg betaler bare.

 • 0
 • 0
#12 Bent Jensen

Det kan du hvis du har købt domain "noget" men hvis du kan finde et domiane der heder michael.nogetandet og køber det. SÅ bestemmer du helt selv hvor alle mail til dit domane havner.

Du kan send sexorgi@michael.nogetandet til din "privat" mail.

barn1@michael.nogetandet til dine barns email.

samt alt andet, såkaldt stjernemail, til en 3 mail. Så vil )=(#)%#B jfdshg@michael.nogetandet komme til denne, hvis ellers det var et loveligt mail navn.

Har du ikke forstået ideen med domaine ?

Når du køber eller ejer et domain som danskebank.dk Så kan du selv bestemme hvor alle de mail der sender der til havner, også ftp server, hjemmesider og alt anden trafik. Du laver det som heder en mail redirect, det foregår der hvor du administre din mail. hvor alt mail og data som du modtager bliver filtret efter dit filter.

Hvis du har en hjemmeside på yahoo kan du send www.danskebank.dk videre til den.

barn1@danskebank.dk vil du sende til dit barns Gmail konto.

*@danskebank.dk altså alt andet du ikke har lavet regler for vil du sende til din egen konto, eller smide væk. Hvis du bruger servage.net har de gode SPAM filtre, har ikke brugt gratisdns ret meget efter jeg har flyttet alt min mail til SN.

Din egen konto kan være yahoo, men hvis de lukker kan du på 2 minuter flytte det hele til en gmail konto eller din egen server, eller .. Det er det så gør det så dejligt flexsibel.

Men du kan tage og læse i deres dokumentation om hvordan det laves, eller i deres forum. Her kan ud også få hjælp. Administratoren på GD har en kort lunte over for tåbelige sprøgsmål fra nybegynder der ikke har læst forum :-)

Ellers så kan du betale dig fra det, men synes nu det at have total styr på sin egne data og mail, giver en god fornemmelse i maven. Man kan så meget smart med det :-)

Her kan du en beskrivel af din mail og dine computer skills

http://theoatmeal.com/comics/email_address

 • 0
 • 0
#13 Michael Eriksen

Har du ikke forstået ideen med domaine ?

Det vil jeg nu nok mene. Jeg har haft eget domæne de seneste 10-15 år. Min nuværende ISP forbyder mig at drive mailserver, men det kan jeg betale mig fra.

Det er bare ikke problemet. Jeg vil ikke selv drifte mailserver, jeg vil købe mig til en service. Det er en alvorlig sag selv at host'e, for jeg kræver 99,9% oppetid og massiv backup. Jeg kunne godt selv, jeg har en Debian server med UPS i privaten og kører rsync backup eller rettere sikkerhedskopi.

Det er bare ikke godt nok. Jeg har ingen fall-over, jeg er ikke garanteret mod tyveri eller brand. Min server kan stå af og jeg er uden email i en uge. Det dur ikke.

Jeg er nød til at betale nogle store drenge, men jeg stoler ikke på dem. Derfor vil jeg kunne fyre dem med minutters varsel og flytte min mail backend med samme varsel. Derfor har jeg brug for michael@noget hvor jeg bestemmer.

 • 0
 • 0
#14 Simon Rigét

Har lige testet oprettelse i Gmail.

Jeg kan ikke oprette en mailadresse magen til min egen, uden punktum. Den meddeler at adrese allerede findes. En hurtig test viser også at mail sendt til konto uden punktum, havner hos mig.

 • 0
 • 0
#15 Carl-eddy Skovgaard Larsen

Det er lidt off topic, men jeg vil lige nævne det her også. Jeg havde på et tidspunkt en hotmail-adresse der hed a_b_noget@hotmail.com, i stedet for kun abnoget@hotmail.com, da jeg syntes det virkede mere logisk, og gav mig mulighed for at registrere forskelligt. Det er IKKE en god ide. Det ser ud til at alle de hjemmestrikkede løsninger der er rundt omkring behandler specialtegn forskelligt, som det også fremgår af tråden. Min oplevelse var at på flere registreringssider fik jeg 'ulovlig e-mail adresse', og til nogle venner fik jeg afvist min mail med'syntaksfejl' eller de fik det når de prøvede at svare. Generelt foreslår jeg også et domænenavn som den bedste løsning, selv om jeg ikke selv har det, og helt at undgå specialtegn i mailadresser, selv om jeg godt nok ikke selv har et domæne :-)

 • 0
 • 0
#17 Bent Jensen

Ja hos dem der styere dit Domaine, det ser lidt forskellige ud alt efter udbyder.

Men gratisdns har den del gratis, så du skal måske også flytte til dem .

Når du har fået adgang til dit domaine og DNS Kontrol

Så opretter du et MX (@Host -> A record mailserver)

Eller lige klippe klister fra dem, men det er meget forskellig fra udbyder til udbyder.. Hvis du bruger saervage one er det anderledes, men hvis mail og backup er så vigtigt, så køb et mail hotel hos dem, og angiv en google gmail som redirect, og evt til dig selv. Så har du kopier 3 forskellige steder på minimum 2 kontigenter.

Klippet fra gratisdns " Forklaring: MX angiver "Mail eXchange" for domænet. Vi tilbyder mange forskellige kombinationer for brug af MX records. Først og fremmest kan man tilføje dem som man vil dvs. "Tilføj MX". Dette er "almindelige" MX records (til ens egen mailserver/sit webhotels mailserver). Derudover tilbyder vi også at kører mailserver for dig hvor vi fremsender e-mailen til e-mail adresser du allerede har, dette er ikke gratis, men meget billigt. Til sidst tilbyder vi backup mailserver, dvs mailserver som modtager post på vegne af din mailserver, dette koster også en lille smule. "

Håber det hjælper, hvis du ikke kan det, hvor du bor, eller det er for dyrt, så få skiftet til en udbyder der kan.

Der står også på gratisdns hvordan man gør det.

Håber det hjalp ?

 • 0
 • 0
#18 Michael Eriksen

Håber det hjalp ?

Ikke rigtig. Jeg tror stadig ikke vi taler om det sammen, men nu er debatten ved at miste offentlig relevans og vi bør tage det off-line. Kan du ikke sende mig en mail på km_eriksen AT yahoo dk og tager tager vi det privat. Jeg får ikke tid til at gøre noget ved det i aften så tag bare din tid.

Jeg bruger GratisDNS.

 • 0
 • 0
#19 Bent Jensen

Har prøvet at skrive, enten er jeg lidt tykhudet til at fatte din mail adr. eller også har ud ikke været på din pind. Men det kan jo også have interesse for andre som gerne vil lave det samme, ellers har de vel ikke fuldt denne tråd så langt. Så jeg poster også her.

Har lige selv været inde og se på gratisdns.dk, Hvor jeg også har nogen domainer ligende Ser godt nok ud til jeg køre i et gammel system, men se tekst som jeg har copy-past, du skal nok tilkøbe mailforward service. Men det er ikke billigere men du får meget mere hvis du køber dig plads ved

http://www.servage.net/ for omkring 500,- årligt kr får du følgende, det kan du ikke holde strøm til din server for. Du kan stadig beholde din styring ved gratisdns.dk, og bare forward det hele der fra. jeg har brugt dem længe og er meget tilfreds med dem

750 GB of Disk Space Unlimited Bandwidth Unlimited Email Accounts Free Domain or Domain Transfer

Hvis du vil vidersende alt din mail fra gratisdns til servage.net tilføjer du MX (@Host -> A record mailserver)

Host Mail Exchange Preference TTL Ændring

DitDomain mx1.servage.net 10 43200

eller brug det her ved gratisdns til 49,- det brugte jeg også i starten, da jeg kun have et domain at holde styr på.

"Mailforward service:

Du kan tilkøbe mailforward funktionalitet. Prisen er 49,- (incl. moms) for et helt år.

For de penge får du:

Funktionaliteten tilkøbes til ET domæne. Det kan IKKE flyttes til et andet domæne. Evt. rest af en mailforwards løbetid refunderes ikke."

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere