Med Kina som den væsentligste undtagelse er streaming-tjenesten Netflix nu i praksis tilgængelig i alle lande i verden. 130 nye lande fik adgang til Netflix med ét hug, men hvordan kan Netflix håndtere det, når tjenesten står for 35 procent af internettrafikken i USA? Det har Wired set nærmere på.
For det første har Netflix et forspring. Tjenesten findes allerede i 60 lande, hvor Netflix har opsat udstyr til at streame til de lokale markeder. Dermed kan nabolandene forsyne de nytilkomne lande med tv-serier.
Men ifølge Sandvine, der holder øje med trafik på internettet, så kan Netflix i visse tilfælde allerede i løbet af halvandet år nå op på at udgøre 20 procent af den lokale trafik, skriver Wired.
I første omgang er Netflix derfor afhængig af de store globale internetudbydere, som kan forsyne de nye lande med forbindelser til Netflix' servere. Det er imidlertid dyrt for både Netflix og de lokale internetudbydere.
Derfor er næste skridt for Netflix, at selskabet stiller servere gratis til rådighed, som de lokale internetudbydere kan opstille. Når Netflix-trafikken når et vist punkt på et nyt marked, er tanken altså, at det kan betale sig for internetudbyderne at blive en del af Netflix' globale Content Delivery Network.
Udfordringen er, at serverne ganske vist er gratis, men internetudbyderne skal betale for driften. Derfor afhænger tiltrækningskraften i Netflix' tilbud af, om internetudbyderen kan sende regningen videre ved eksempelvis at kunne sælge forbindelser med mere båndbredde eller med større månedligt dataforbrug.
For Netflix falder udgifterne til gengæld, så snart de lokale internetudbydere opstiller udstyr, og det ekstra udstyr letter presset på udstyret i andre lande, og giver mulighed for at forsyne nye nabolande med streaming.
Det store forbrug af data til streaming har før skabt kontroverser mellem internetudbydere og Netflix, hvor eksempelvis det amerikanske kabeltv-selskab Comcast har krævet ekstra betaling for at garantere trafik fra Netflix til kunderne.
Den konflikt handler imidlertid også om, at Comcast sælger traditionelle tv-pakker, som streaming-tjenesterne er med til at forringe værdien af i takt med, at kunderne fravælger flow-tv.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.