Sådan giver Google Street View nyt syn på shawarma-baren

Find din lokale pizzasnask på Google Street View, og lad Javascript-API'et fortælle dig prisen på en nummer 32 med ekstra bacon. Det er bare en af de muligheder, som udvikleren bag Findvej.dk kan se i Google Street View.

Det er muligheden for at lægge grafik oven på de tre-dimensionelle billeder i Google Street View, som gør teknologien rigtig spændende.

Det mener udvikler Peter Brodersen, som står bag Findvej.dk, der benytter Googles kortdata og egne adresser til at vise kort til danskerne.

»Noget af det, jeg glæder mig meget til, er at lægge lag oven på 360-graders billedet. Vi kan have grafik inde på billeder, ligesom med almindelige kort.«

Konceptet minder om "augmented reality," hvor lag kan lægges oven på et kamerabillede.

»Vi kan gå fra et koordinat og få det set på et kort, eller vi kan rende rundt i 3D-miljøet og få lagt nogle billeder ind over.«

Nemt at komme i gang med Street View

Peter Brodersen har endnu ikke kunder som efterspørger Street View-teknologien, men han regner med at de kommer, når han får skabt nogle eksempler på, hvad teknologien kan bruges til. Teknologien har i hvert fald bred anvendelse:

»Det kan være hvad som helst, der er et koordinat på. Så skal man finde hvor det nærmeste billede er, og sørge for, at det peger i den rigtige retning, så man kigger på den ting, man tager udgangspunkt i. Det samme billede, som er taget i nærheden af Rådhuspladsen, kan bruges til at præsentere syv-otte forskellige ting.«

Det kræver lidt matematik at få beskuelsesvinklen på plads, men ellers er det ikke så svært at have med at gøre.

Googles licensbetingelser siger, at man må bruge teknologien kommercielt, så længe der er gratis adgang til kortene for alle. Man må altså ikke tage penge for adgang, eller benytte kortene på intranet under den gratis licens. Google lover også, at der vil blive givet mindst tre måneders varsel, hvis firmaet en dag vælger at sætte annoncer på kortene.

Der er masser af hjælp at hente til dem, der selv har mod på at prøve at programmere med Google Street View. Google byder på god dokumentation af API'et med en lang række eksempler.

»Det er rigtigt let at tage udgangspunkt i et af eksemplerne og tilføje mere og mere. Start med eksemplerne der virker,« lyder Peter Brodersens råd, og han tilføjer, at der også er god hjælp at finde i udvikler-forummerne. API-dokumentationen kan findes via det eksterne link herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize