Sådan finder du ud af, hvad Facebook ved om dig

Facebook har pligt til at sende EU-borgere de data, der bliver gemt om en bruger. Resultatet er en pdf-fil, der kan være over tusind sider lang.

Glemmer du, så husker vi.

Det kunne være Facebooks motto, for firmaets servere rummer data om nærmest alt, hvad en bruger har foretaget sig, siden kontoen blev oprettet.

En EU-regel betyder, at alle EU-borgere har krav på at få at vide, hvad Facebook og andre lignende firmaer gemmer af information om dem. Og ved at udnytte denne regel, har den østrigske privacy-organisation Europe vs Facebook undersøgt, hvad Facebook gemmer.

Når man beder Facebooks irske afdeling om syn for sagn, får man tilsendt en cd med en pdf-fil, der rummer alle dataposter om ens konto. Og har man brugt Facebook jævnligt, kan dokumentet snildt være en moppedreng på over tusind sider.

Anonymiserede eksempler viser, at Facebook gemmer alt fra data om, hvem der har ’prikket’ dig med Poke-funktionen, hvilke events og invitationer, du har sagt ja og nej til, og samtlige logins, du har foretaget, sammen med data om computeren, du brugte.

Ønsker du selv at finde ud af, hvad Facebook gemmer af data om dig, kan du følge denne vejledning. Det kan kræve noget vedholdenhed at få Facebook til at leve op til kravet om at sende alle data til en bruger, skriver Europe vs Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Louv

Facebook har formodentlig prøvet at imødegå denne kritik med designet af deres nye Timeline concept. Meget central placeret på ens forside (Timeline) finder man et link til ens "Activity Log".

Her kan man finde al information om alt fra pokes, post, likes og selv information om alle apps man har benyttet. Alt sammen i kronologisk rækkefølge, og nemt søgbart.

Spørgsmålet er, om denne funktion vil virke betryggende eller skræmmende for brugerne.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere