Sådan får du udviklere og driftfolk til at tale bedre sammen med DevOps

Hver tredje nordiske virksomhed planlægger at indføre DevOps. Virtuelle testmiljøer kan sætte skub i processen, mener leverandør.

En ny undersøgelse, foretaget af analysebureauet Vanson Bourne for CA Technologies, viser, at 88 procent af virksomhederne i de nordiske lande har hørt om DevOps, ligesom 36 procent af virksomhederne planlægger at indføre en DevOps strategi. Men hvad går DevOps ud på, og hvad kan man bruge det til? Version2 har taget en snak med Justin Vaughn Brown, der er senior marketing strategist hos CA Technologies for at finde ud af det.

»Der er mange definitioner af DevOps. Men vi ser det som en metode og en filosofi, der fremmer integration og samarbejde mellem softwareudviklere og operations. Traditionelt har de to været meget isolerede, og det er det, som DevOps vil gøre op med. Man har ikke længere et eller to lanceringer om året. Man har løbende releases, og det stiller store krav til at have testmiljøer til rådighed. Moderne virksomheder skal udvikle flere applikationer i en større hastighed. Derfor er de nødt til at ændre deres tilgang til udvikling og releases,« siger Justin Vaughan Brown til Version2.

CA Technologies har dog en aktie i udbredelsen af DevOps begrebet. De leverer nemlig teknologi, som kan bruges til at implementere af virksomhedsstrategien.

»Det hastigt stigende antal applikationer, som virksomhederne udvikler, stiller større krav til ledige testmiljøer. Hvis de ikke er tilgængelige skal udviklerne vente. Vi leverer virtuelle testmiljøer til rådighed for at sætte fart i processen. På den måde kan udviklerne hurtigt simulere, hvordan deres applikation virker med andre komponenter, og så kan den komme hurtigere på markedet,« siger Justin Vaughan Brown til Version2.

Justin Vaughan Brown fortæller også, at CA Technologies allerede har flere store danske kunder, som de hjælper med DevOps, men det er stadig så nyt, at de ikke må afsløre navnene endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere