Sådan får du succes med applikationer til tavler

Vil du tjene kassen på at udvikle til iPad, så glem alt om spil. Sådan lyder et af rådene fra erfarne tavle-udviklere.

Først var udvikling af apps til smartphones det hotteste for udviklere, men med et stigende antal iPads i danske hænder er applikationer til tavlecomputere det nye sort.

På udviklerkonferencen Community Day, som Microsoft stod bag, delte to folk fra app-udviklerfirmaet Shape derfor ud af erfaringerne med at kode til denne platform. Og første observation var, at en iPad ikke længere er forbeholdt de gadget-glade mænd i 30'erne.

»De har fået overtalt deres kæreste eller kone til, at de kan bruge mange tusind kroner på sjov teknologi, fordi deres barn så kan male på den. Men nu ændrer publikum sig. Min far har lige købt en iPad, og han kan dårligt nok finde ud af at bruge en lommeregner,« sagde Christian Risom, der er direktør for firmaet Shape, der udvikler applikationer.

En tavle-computer tiltaler mange flere 'almindelige mennesker', fordi de er nemme at bruge og ikke har en masse knapper, lød analysen, og så kan ens dejlige software komme ud til mange flere end før.

Den største barriere lige nu er derfor prisen, der stadig er for høj for langt de fleste.

»Jeg håber, det ændrer sig, når der kommer flere Android-tablets. Så kan der komme nogle, der ikke er så smarte, men bare virker,« sagde han.

En grundregel for en applikation til tavlebrug er simpelhed. Der skal ikke være mere end et par funktioner i én applikation, og de skal være meget nemme at bruge.

For meget konkurrence på spil

Næste trin er at finde en god idé til en applikation, og her anbefalede Christian Risom, at man holdt sig langt væk fra spil, hvis målet er kommercielt.

»Der er så meget konkurrence på spil, at det er umuligt at tjene penge på det. Der er mange spil med masser af venture-kapital bag sig, og mange rigtig gode spil slår aldrig igennem,« fortalte han.

Vil man alligevel gerne forsøge sig, lød hans råd at skele til konsolspillene fra gamle dage, hvor man med to knapper og et simpelt gameplay kunne skabe kæmpe-succeser.

I stedet for spil skal man hellere vænne blikket mod arbejdsmarkedet. For der findes mange arbejdssituationer, hvor en tavlecomputer vil være handy. Shape-folkene nævnte en ejendomsmægler som et eksempel og viste et bud på en applikation, der ville gøre livet nemmere for lige netop den gruppe brugere.

»Der er masser af arbejdssituationer, hvor en bærbar computer ikke er praktisk, men en tablet kan være det,« fastslog Christian Risom.

Nødvendigt med designer

Når applikationen tager form, er det vigtigt, at den tager sig godt ud. Især til spil og lignende er der brug for professionel hjælp, lød rådet.

»Bid i det sure æble og find en designer, selvom de kan være cocky. Det forøger værdien af din applikation utroligt meget,« sagde direktøren.

Og værdien af en applikation til tavler skal man ikke overvurdere. Især ikke hvis man udvikler til Android.

»Du får ikke 250 kroner for en app. Gennemsnitsprisen i Apples App Store er 20 kroner, og for Android er det sikkert en del lavere, fordi folk er vant til, at få applikationer gratis fra Google,« sagde Christian Risom.

Med en færdig applikation i hånden og sendt gennem Steve Jobs' godkendelsesfilter er der kun tilbage at sprede ordet om ens produkt. Og her er der ingen genveje. Man må satse på, at produktet er så godt, at folk anbefaler det til hinanden.

»Du skal lave et fedt produkt og så være sød og rar over for bloggere og andre med forbindelse til platformen. Det er umuligt at købe sig til kunder. Vi har prøvet det hele, med bannerreklamer og så videre, og der er intet, der virker,« sagde Christian Risom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads Jensen

Det er vist en nyhed for nyhedens skyld, der kan opsummeres til: 1. find et behov i markedet uden for meget konkurrence 2. lav en applikation der dækker behovet 3. markedsfør din applikation så folk ved den eksisterer

Ca. det samme der står på side 1 i iværksætteri for begyndere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere