Sådan får du det bedste ud af ERP: »Det er ikke CIOens projekt«

22. april 2021 kl. 03:451
Sådan får du det bedste ud af ERP: »Det er ikke CIOens projekt«
Illustration: Bigstock/Vectorspace.
Ny undersøgelse viser, at der ofte er utilfredshed med ERP-systemer. Dansk ERP-pioner med global succes opfordrer til at se ERP som mulighed for at tilpasse forretningsprocesser til en omskiftelig verden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

ERP-systemer kommer ind som nummer sjok i en ny undersøgelse af hvor meget værdi en given teknologi giver kontra omkostningerne ved at indføre teknologien.

I en Technology Risk-Reward Analyse af 15 teknologier udført af Computer Economics blev indførelsen af ERP-systemer vurderet som den højeste risiko med den laveste gevinst.

Det betyder ikke, at ERP-systemer ikke giver værdi, men at det kan være kompliceret og kostbart, hvis det ikke gøres rigtigt.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. april 2021 kl. 22:16

Det store problem er at et ordentligt ERPP system skal være business orienteret. De store kompleksitet gør systemet tungt, der er måske tro og behov for at PDM system er omfattet, at Kanban eller korte leveringstider er vigtigt for businessen og derfor skal ERP håndtere dette. Alt dette gør at det er busniness managers, der skal driver processen og holde det vedlige og ikke bremses af en CIO, der måske tror det kan implementeres og fryses. De lange implementeringstider som f.ek.s SAP er kendt for er dræbende for et sådant system - det dræner ressourcenre og Rapid prototyping er et fy ord, hvor det burde være kernen. Et andet problem er at det er få personer der kan drive denne proces sog fastholde og viderudvikle den, der for bliver virksomhedens succes afhængig af deres fastholden i rollen i længere tid i strid med mange ønsker og behov for at skifte roller efter 4 år maks.