Sådan bygger du en smartphone med Raspberry Pi

28. april 2014 kl. 14:308
David Hunt, der tidligere har bygget en bjæf-aktiveret døråbner til hunde, barsler med en hjemmebygget smartphone bygget med Raspberry Pi og hyldevarer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Raspberry Pi-entusiasten og den irsk bosatte Linux-udvikler David Hunt har ved hjælp af en Raspeberry Pi og almindelige hyldevarer bygget sin egen smartphone.

Ikke fordi den er mindre eller meget, meget billigere. Man kan godt finde en telefon i prislejet 158 dollars eller ca. 850 kroner, som er det, han måtte punge ud for Pien, skærmen, batteri osv. Men fordi den er hans egen. Den er først og fremmest ikke pakket med software fra Apple, Google eller Microsoft, og det er det, der tæller i David Hunts eksperiment.

Den benytter et SIM900 GSM/GPRS-modul, hvor du kan sætte et simkort i, og som håndterer opkald og sms. Når telefonen bliver tændt, booter PiPhonen fra Raspbian operativsystemet. Frem kommer et numerisk tastatur - det tager lidt tid at få den i gang.

Se en grundig beskrivelse af gør-det-selv-projektet her

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

»Ok, det er lidt rodet og nok ikke noget, man vil bruge i den virkelige verden«, siger Hunt i sin video, hvor han gennemgår sit eksperiment.

»Den bliver også lidt varm - ikke at den crasher eller noget, men jeg er sikker på, at det ikke vil være godt at indkapsle den uden nogen form for køleplade eller lignende.«

Her er Hunts indkøbsliste oversat til danske kroner:

  • Raspberry Pi Model B - 215 kroner
  • PiTFT Touchskærm - 189 kroner
  • 2500mAh LiPo-batteri - 80 kroner
  • SIM900 GSM/GPRS-modul - 259 kroner
  • DC-DC boost converter 3.3V-5V 1A - 54 kroner
  • kabler, switch og div. - 54 kroner
8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
29. april 2014 kl. 09:23

Nu er de jo således at der findes folk derude, inklusiv mig, som er ligeglad med hvad andre har af snob mobil telefoner, for mig er sådan en, dog med en sms modul, alt hvad jeg har brug for.

4
28. april 2014 kl. 21:49

Synes da det er meget imponerende.. Hvis man lige ser på priser for komponenterne mm.:.

6
29. april 2014 kl. 08:19

@Vijay

Selvfølgelig er det dyrere at prototype end masseproducere, men konceptet er interessant

2
28. april 2014 kl. 16:39

En "telefon" uden højtaler og microfon? En "smartphone" som kan mindre end en Nokia fra slutningen af 90'erne? Jeg er med på, at det kan være sjovt at lave, men det er da vist også det eneste interessante i det projekt.

3
28. april 2014 kl. 19:57

der er da både mic og ht stik på gsm modul så man kan nok også snakke så'n lidt old-fashion way - men det er der jo ingen der gøre mere - bortset fra svigermødre ;-)

1
28. april 2014 kl. 15:00

Er der ikke stadigvæk proprietær kode i GSM-modulet og rpi firmwaren?

8
29. april 2014 kl. 13:58

Er der ikke stadigvæk proprietær kode i GSM-modulet og rpi firmwaren?

Jo. Jeg kan ikke se nyhedsværdien i det her. Som der også står i artiklen er gsm-modulet i store træk en telefon i sig selv. Det eneste han har tilføjet er et simpelt interface der kan sende de AT-kommandoer den kommunikerer med. Ikke lige frem den store bedrift at benytte et produkt præcist som det er tiltænkt.

Nææ, OsmocommBB er langt mere interessant i den sammenhæng, så der måske kunne gøres op med den enorme lukkethed der er i den branche, med de sikkerhedshuller og bagdøre der dertil hører...