Sådan bygger du en online-nation

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Estland, England og Danmark er eksempler på tre forskellige tilgange til offentlig digitalisering. Version2 har interviewet de tre landes nationale it-chefer.

På dagen, hvor Digitaliseringsstyrelsen og IT-Branchen holder stort kick-off arrangement om den næste fælles offentlige digitaliseringsstrategi, bringer vi her en opsamling af de seneste interview Version2 har haft med digitaliseringschefer fra lande, der hver i sær står midt i store offentlige digitale forandringsprojekter.

Estland

Estland er på vej til at blive verdens første cloud-baserede land.
Estlands it-direktør Taavi Kotka, har en fortid som iværksætter. Han er ved at gennemføre en radikal digitalisering af samfundet under titlen "Government Startup Project". Han vil skabe et land uden grænser, åbne økonomien, så alle kan blive en del af Estland.

Læs også: Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

»Vi er nu klar til at gå 100 procent i skyen, hvis der er tale om en undtagelsestilstand,« siger Taavi Kotka.

Læs hele interviewet med Estlands it-direktør i vores gratis magasin Version2 Insight - eGov Estland, England, Danmark. Download det her

Danmark

Første fase af Danmarks egen digitalisering er til ende og lige nu debatteres den næste fase. Version2 har spurgt it-professionelle om, hvad der er på ønskelisten i næste omgang. Svaret er gennemsigtighed for egne data, bedre sikkerhed og bedre samarbejde mellem systemer.

Se hele undersøgelsen her.

Et kig tilbage er naturligvis en taknemmelig anledning til at kritisere alt det der ikke gik så smidigt eller som har vist sig at være forkerte beslutninger. Her kigger Danmarks it-direktør Lars Frelle-Petersen selv tilbage på, hvordan det er gået med brugervenligheden i nogle af de større projekter:

Læs også: Statens it-chef: Brugervenligheden rider os som en mare

England

Store tunge it-projekter med store leverandører kostede Storbritannien dyrt, og flere gange gik det helt galt (lyder det bekendt?). Et markant skift til agile metoder og mange små leverandører har været en succes og sparede sidste år den engelske stat for 500 millioner pund.

Læs om disse eksempler og flere andre artikler om offentlig digitalisering her

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere