Sådan brugte CIA-topchef Gmail til at skjule sex-affære

Ved at bruge et simpelt trick, som både terrorister og teenagere bruger, kunne tidligere CIA-chef skjule sin sexaffære med ansat. Læs her hvordan.

Hvordan holder man lige en sexaffære hemmelig, hvis man sidder på en toppost i det amerikanske CIA?

Den nu afgåede CIA-topchef David Petraeus troede, han havde løsningen - en løsning, som bliver brugt både af internationale terrorister og teenagere, der helst ikke vil have, at forældrene snager i deres privatliv. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ved at bruge Googles Gmail oprettede han sammen med elskerinden Paula Broadwell, der var reserveofficer med tilknytning til CIA, en fælles e-mail-konto - i stedet for at bruge hver deres Gmail-konto. På den måde kunne David Petraeus og Paula Broadwell holde deres samtaler i forskellige kladder inde på kontoen privat frem for at lægge spor ud i form af en hel tråd af e-mails.

Men faktisk var det en række stødende e-mails til en nær ven af David Petraus og topchefens kone, der startede efterforskernes sag. Den nære ven hedder Jill Kelley, og hun indberettede de stødende e-mails til politiet, der tog sagen videre til FBI, fordi noget tydede på, at flere af de modtagne mails kom fra et sikkerhedsorgan i USA. Det viste sig at være CIA, skriver AP.

Hvorfor hun pludselig blev overdænget med onde mails, melder historien dog ikke noget om, men noget tyder på, at enten David Petraeus eller elskerinden har dummet sig.

Nemt at få adgang til e-mail-konti

For at komme videre med sagen måtte FBI ikke engang tage hårde midler i brug. For det er nemlig sådan, at det er temmelig nemt for offentlige myndigheder at få adgang til personers e-mail-konti i USA.

Det kræver blot en stævning godkendt af en føderal anklager - ikke en dommer - for at opnå adgang til elektroniske meddelelser, der er seks måneder gamle eller ældre.

Det ledte hurtigt FBI hen til kontoen med David Petraeus, der dog brugte et alias.

Selvom CIA-chefen havde udstyret kontoen med et alias, resulterede en nøje gennemgang af de forskellige logs om tid, sted og computere i, at efterforskerne fandt frem til, at David Petraeus var manden bag aliaset. FBI har dog senere udtalt, at der ikke har været tale om en sikkerbrud i CIA, så derfor rejste FBI ikke yderligere anklager mod David Petraeus.

Men sagen belastede alligevel topchefen så meget, at han var tvunget til at forlade posten.

David Petraeus valgte at træde tilbage den 9. november i år, selvom han kun havde siddet på topstillingen siden september 2011 . Men det er først nu, at offentligheden har fået kendskab til, hvordan den tidligere topchef forsøgte at bruge Gmail til at skjule affæren med Paula Broadwell.

OPDATERET:Det har fejlagtigt fremgået af artiklen, at David Petraeus trådte tilbage i 2010. Det rigtig årstal er 2012. Fejlen er nu rettet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Grøftehauge

Det forstår jeg ikke.

Hvis man er terrorist, vælger man så ikke en tjeneste, der ikke hører hjemme under amerikansk jurisdiktion, og som i øvrigt rutinemæssigt 'lytter med' for at vise dig relaterede reklamer?

Hvis man er teenager, og ens forældre læser over skulderen, fordi de forlanger koden til ens Gmail, opretter man så ikke bare en konto hos en anden udbyder, og logger ind i et inkognitovindue? De vil jo forlange koderne til alle ens konti...

Under alle omstændigheder er det da en uhensigtsmæssig måde at kommunikere på, at man hele tiden skal logge ind for at tjekke, om den anden har skrevet en ny kladde. Var det ikke bedre at dumpe tekstfiler et sted, hvor der går en automatisk mail afsted, når der kommer nyt?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere