Sådan blev unge danskere ofre for 'perfekt hack' med russisk malware

Sådan blev unge danskere ofre for 'perfekt hack' med russisk malware
Illustration: Screendump, Mads Lorenzen.
En række unge danske gamere er blevet ofre for et ganske groft hack, der fuldstændig overtog deres computere og rippede dem for alle deres koder og oplysninger.
25. februar kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Al erfaring viser, at vil man have ofre til at falde for et it-angreb, skal angrebet være så målrettet som muligt, og den spektakulære hackersag, som Ingeniøren i dag kan offentliggøre, er ingen undtagelse:

Med en glimrende forståelse for gameres sind og higen efter den næste sejr er det lykkedes ukendte kriminelle at kompromittere titusindvis af unge gamere i hele verden. 32 af dem har Ingeniørens it-medie, Version2, identificeret som danske, og vi har været i kontakt med 23 af dem.

I angrebet er der ikke tale om en lille drillevirus eller en mistet Facebookkonto. De ramte er blevet fuldstændig kompromitteret – deres computere blev overtaget, og angriberne kunne gøre med dem, hvad de ville.

Hackerne valgte blandt andet at installere det russiske Redline Stealer, der ripper enheden for login-data med mere. Kun én af de drenge, Version2 har talt med, var over 18 år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger