Sådan blev SafeCom agil: Det skal ikke være religion - det skal bare virke

Printløsningsvirksomheden SafeCom har kastet sig ud i agil udvikling. Læs og lær af deres erfaringer her.

Agil udvikling behøver ikke at være en spændetrøje af snærende 'sådan siger manualen du skal gøre'-benspænd. Tag det fra værktøjskassen, der giver mening for dig, udviklerne og firmaet - så er du rigtig godt på vej.

Hos SafeCom i Ballerup, der blandt andet leverer løsninger til at virksomheders printer-infrastruktur, har teamleder og projektkoordinator Rasmus Thorup Windfeldt og hans udviklerteam kastet sig over de adrætte udviklingsmetoder efter netop den opskrift.

»Det er drevet af min egen interesse - jeg syntes, agil udvikling lød interessant. Selv om det stadig hænder, at jeg kaster mig over noget kode, er mit fokus skiftet fra teknikken og over til 'hvordan får vi mest ud af folk',« siger Rasmus Thorup Windfeld til Version2.

Da først interessen var vakt, begyndte han at læse om agil udvikling på nettet, følge særlige agil-blogs og tog på GOTO-konferencen sidste år.

»Der fik jeg en bred inspirationspalette og hørte blandt andet om Scrum og Kanban, hvilket fik mig til at købe en scrum-bog,« siger Rasmus Thorup Windfeldt. Som et af de først konkrete udbytter af den nyerhvervede viden indførte Rasmus Thorup Windfeldt de såkaldte standup-meetings.

»De har en helt klar agenda: Hvad har du lavet siden sidst, hvad skal du lave til næste gang, og hvad er der af udfordringer og problemer. Vi holder møderne mandag, onsdag og fredag, og det giver mig en sindssyg god føling med, hvor teamkollegerne er henne. At sidde bag skærmen og putte med problem - det er fortid,« siger Rasmus Thorup Windfeldt.

En anden gevinst, Safecom har fået ud af de agile metodikker, er en ny måde at starte projekter op.

»Vi samler udviklerteamet, og så hiver vi folk med erfaring på området med ind til et opstartsmøde. Vi mødes omkring et stort whiteboard, hvor alle byder ind med, hvilke opgaver, der er, og ikke mindst hvor svære de er. En god dialog om det sidste har vist sig at give ret gode estimater på, hvor lang tid og hvor dyre de enkelte dele er. Det er ikke altid de estimater, salgsafdelingen gerne vil høre, men de er i vid udstrækning realistiske,« siger Rasmus Thorup Windfeldt.

Rollespil med direktionen

Efter et kursus hos virksomheden Go Agile stod det klart for Rasmus Thorup Windfeldt og hans projektleder, at man i Safecoms tilfælde var bedst tjent med at suge det agile tankesæt til sig frem for at kaste sig ud i en specifik metode. Og at det var helt nødvendigt at få alle beslutningstagere i virksomheden med på, at det nu var en god ide.

»Vi lavede slides og øvelser med rollespil i, hvordan agil udvikling kunne foregå hos os. Nogle skulle spille kunder og andre udviklere - og det gik rigtig godt. Nu holder vi regelmæssige demoer for vores interne kunder, og det har givet en god, tidlig indikation af, om vi er på rette vej,« siger Rasmus Thorup Windfeldt.

Som eksempel nævner han en login-metode, der - når det kom til stykket - ikke var særlig brugervenlig. Det blev fanget tidligt på en intern demo og kunne derefter ændres forholdsvist nemt og billigt.

Endelig er det nu kunderne, der helt og holdent prioriterer opgaverne i et projekt.

»Tidligere har vi opereret med nice to have og need to have. Nu beder vi kunderne om at lægge alle features op på en linje med vigtigst til højre og mindst vigtigt til venstre. Det tvinger dem også til at tage stilling til, om en feature overhovedet skal med.

Ifølge Rasmus Thorup Windfeldt minder de agile metoder på dette områder lidt om lean-filosofien.

»Det er visual management over hele linjen. Ikke noget med at sende en mail, nej vi smækker det op på væggen og flytter post-its rent fysisk fra "in progress" til "done". Og nogle gange synes medarbejderne, at jeg er åndssvag. Men heldigvis tager de jahatten på og smiler overbærende, hvis jeg en dag finder på, at vi skal lave en post-it session, hvor målet er at plaste hele lokalet til med små lapper.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere