Sådan afinstallerer du Java fra din Mac

2. december 2014 kl. 12:257
Når NemID ikke længere kræver Java, så er det en god idé at afinstallere Java-plugin'et, hvis du ikke anvender andre hjemmesider, som kræver en Java-applet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De offentlige hjemmesider skiftede fra udgangen af november til at bruge en udgave af NemID, som ikke kræver et Java-plugin til browseren. Derfor er det en god ide selv at afinstallere Java eller at hjælpe venner og familiemedlemmer med det.

Medmindre du anvender Java-plugin'et til andre hjemmesider, som kræver en applet, så vil Java fremover kun udgøre en sikkerhedsrisiko. Det gælder især, hvis det ikke bliver opdateret regelmæssigt.

Hvis du benytter NemID med nøglefil eller medarbejdersignatur, så skal fortsat have Java installeret. Det er kun, hvis du benytter den personlige NemID med nøglekort, at du slipper for Java.

Version2 har sammensat en illustreret vejledning til, hvordan du afinstallerer Java fra din pc - og selvom det nok er trivielt for vores faste læsere, så kan vejledningen forhåbentligt deles med kolleger, familie og venner, som er mindre it-kyndige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne vejledning er udarbejdet til Mac OS X. Hvis du benytter Windows, så følg linket herunder:

Fjern via Finder

Det er heldigvis let at fjerne Java fra en Mac. Den letteste måde er at slette selve plugin-filen, som browseren bruger.

Find Finder i Dock'en og klik på ikonet for at åbne værktøjet.

I Finder skal du i venstre side vælge punktet Programmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klik derefter i søgefeltet i øverste højre hjørne.

Indtast følgende for at finde filen til Java-plugin'et.

JavaAppletPlugin.plugin

Du skulle nu få vist plugin-filen i Finder-vinduet.

Højreklik på filen og vælg Flyt til papirkurv.

Du kan nu lukke Finder og tømme papirkurven, hvorefter Java-plugin'et er helt fjernet fra din Mac.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
2. december 2014 kl. 21:25

Så længe KMD ikke har fået opdateret nemadgang.dk, som i hvert fald eBoks bruger, til at bruge JavaScript i stedet, beholder jeg nok lige Java lidt endnu... :-\

6
3. december 2014 kl. 12:30

Ikke hvis man bruger eBoks applikationen til sin iPad ...

7
4. december 2014 kl. 08:47

Så vidt jeg husker skulle denne app aktiveres gennem browser versionen af e-boks, så er vi jo lige vidt. Dette kan dog omgåes. Ved først at logge på din netbank, for derigennem at komme til din e-boks og lave aktiveringen. Det er dog noget af en work around...

2
2. december 2014 kl. 13:45

Det ligger i /Library/Internet Plug-Ins, og Admin is ejere, så er nød til at bruge et kodeord for at få lov til at slette filen.

Desuden vil det ikke fjerne Java fra computeren, det vil kun gøre det umuligt for de forskellige browsere at start java ... intet andet ...

1
2. december 2014 kl. 13:24

Hvor skal man dog det, når plugin'et ikke ligger i denne mappe, og det ses på skærmbillederne at I end ikke søger i denne mappe, men på hele computeren?

5
3. december 2014 kl. 12:29

Det ville i øvrigt have været lettere blot at sige at man skulle gå til mappen 'Programmer', noget der hurtigst gøres i Finder (tryk på skrivemord) med cmd-sh-A. A for 'Applications'.

Man kunne såmænd også have sprunget Programmer over ved bare at åbne et vindue (cmd-N i Finder), og bruge dettes søgefelt ...