Så stor er Amazons sky: 454.000 servere

15. marts 2012 kl. 15:154
En ny rapport udregner størrelsen af Amazons EC2-sky ud fra analyse af tjenestens IP-adresser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En blogger ansat ved virksomheden Accenture Technology Labs har analyseret sig frem til, at Amazons sky består af ikke mindre end 454.000 servere fordelt på syv datacentre verden over. Tallet er baseret på analyser af Amazons EC2s interne og eksterne IP-adresser. På den måde er bloggeren kommet frem til, hvor mange serverracks Amazon har på de forskellige datacentre. I analysen antager man, at hvert serverrack består af 64 bladeservere. Det skriver datacenterknowledge.com.

Amazons EC2 service blev lanceret i 2006 og har siden vist sig at være en stor succes. Servicen giver mulighed for at leje virtuelle computere og hurtigt skalere kapaciteten efter behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke muligt, at få bekræftet antallet af servere hos Amazon, da informationer om sky-gigantens infrastruktur er strengt fortroligt. Til sammenligning har andre analyser estimeret, at Google råder over 900.000 servere i sine datacentre.

Rettelse klokken 16.17: Det er ikke en officiel analyse fra Accenture Technology Labs.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. marts 2012 kl. 17:47

Sidste år kørte IBM 50.000 linux servere på én mainframe. Det vil sige, at der skal omkring 9-10 mainframes til Amazon's servere. Det er faktisk ikke mere hardware end stuen i et almindeligt dansk parcelhus kan huse det.

4
16. marts 2012 kl. 19:10

Der står ikke om det er fysiske eller virtuelle servere der angives.

3
16. marts 2012 kl. 18:01

Men kan de levere en tilsvarende performance?

1
15. marts 2012 kl. 15:40

Den oprindelige kilde til informationerne en blog post, som er skrevet af en person der tilsyneladende er ansat hos Accenture Technology Labs. Så vidt jeg kan se ud af den blog post er det hverken en egentlig rapport, eller noget som firmaet står bag - Det fremgår ikke af bloggen, så vidt jeg kan se.