Så skete det: Asien er løbet tør for IPv4-adresser

15. april 2011 kl. 09:3047
Asien er som den første region i verden løbet tør for IPv4-adresser. Det skyldes især den eksplosive vækst på mobilnetværket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Asien har som den første region i verden nu udleveret den sidste blok af Internet Protocol version 4. Det skriver Steven J. Vaughan-Nichols på ZDNet.

I februar annoncerede IANA og ICANN, at de sidste IPv4-blokke var blevet udleveret til de regionale internetregistre (RIR). Men nu kun to måneder efter, er Asiens internetregister (APNIC), altså nu løbet tør for IPv4-adresser.

Ifølge Paul Wilson, der er direktør i APNIC, så skyldes det en enestående vækst på mobilnetværket.

»I betragtningen af det vedvarende behov for IP-adresser, repræsenterer denne dato effektivt den IPv4-udmattelse, som mange af de nuværende operatører nu oplever i den asiatiske stillehavsregion. Fra og med denne dag er IPv6 obligatorisk, hvis man vil bygge nye internetnetværk og services,« udtaler Paul Wilson til ZDNet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

APNIC har i forbindelse med udleveringen af de sidste blokke IPv4-adresser annonceret, at det sidste IPv4-pladser vil blive 'rationeret' til netværksoperatørerne.

»Denne begivenhed er et vendepunkt i IPv4-udmattelsen for Asien og Stillehavsområdet, da de resterende IPv4-adresser vil blive 'rationeret' til netværksoperatørerne for at kunne etablere forbindelse med den nye generation IPv6-adresser. Alle nye og eksisterende APNIC-medlemmer, som lever op til de nuværende allokeringskriterier, vil få ret til en maksimal delegation af en /22 (1.024 adresser) af IPv4-pladserne,« meddeler APNIC.

Læs mere i Steven J. Vaughan-Nichols' blogindlæg her.

47 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. april 2011 kl. 10:19

I forbindelse med Digital Signatur, fandt man ud af at den eneste måde at drive den slags igennem på, var at få bankerne med. Så man skal bare lave en lov der tvinger alle banker til at kun at tilbyde ipv-6 til deres kunder, så kommer andre services automatisk efter.

Nu bruger jeg ikke selv netbanker, men hvis arto rykker over på ipv-6, så installere jeg ipv-6 - eller sådan noget lign. :-D

2
15. april 2011 kl. 11:15

Arto? o.O Er du klar over hvor død den side er ;) - De bliver jo pwn'et episk af Facebook.

Men jeg gad nu godt se en lov der sagde noget i retning af. "Alle opgraderinger af eksisterende udstyr og alt nyt indkøbt udstyr skal køre IPv6"...

Der er sikkert nogle der vil tude lidt, sikkert også mig selv da jeg ikke er sikker på jeg har en IPv6 router. Men **** it det er vel for guds skyld den eneste vej frem hvis vi ikke skal vente 5 - 10 år på at folk bliver tvunget alligevel...

Hvad jeg personligt hader omkring teknologi er at det kommer lynende hurtigt (god ting) men samtidigt er folk nogle @!$*%! og får det ikke implementeret hurtigt nok (dårlig ting).

6
15. april 2011 kl. 15:47

HENRIK PEDERSEN,

Arto? o.O
Er du klar over hvor død den side er ;)

...jeg er nok heller ikke målgruppen der.

Men jeg gad nu godt se en lov der sagde noget i retning af. "Alle opgraderinger af eksisterende udstyr og alt nyt indkøbt udstyr skal køre IPv6"...

Det behøver kun at gælde serversiden. Hvis alle banker og det offentlige kun har ipv-6 servere, først da vil borgerne følge med over på ipv-6. Skattevæsnet kunne være de første, når den nye årsopgørelse er klar, så ville der heller ikke være så meget pres på serveren.

De mest konservative er selvfølgelig web-shops, der vil være dem der i længst tid både vil have ipv-4 og -6, ellers mister de jo kunder.

3
15. april 2011 kl. 11:40

Mere er der ikke at sige til det.

Poul-Henning

5
15. april 2011 kl. 11:50

Begynde?

Det er vel allerede igang, Nortel adresserne => Microsoft google:microsoft buys nortel IP

Ting som "Microsoft has just paid $7.5 million to buy some 666,000 addresses from the assets of the bankrupt Canadian networking company Nortel."http://newenterprise.allthingsd.com/20110325/got-any-old-ip-addresses-need-to-raise-cash-you-may-be-in-luck/

Men det pudsige er at ARIN siger at den slags registreringer kun kan overføres hvis man opfylder kravene, så jeg forstår ikke at Microsoft ikke bare ansøgte om adresserne?! Det ville ihvertfald ikke koste det samme.

Det bliver spændende.