Statens discount-hjemmesideløsning Go Basic klar til brug

Fremover kan ministerier og andre myndigheder hurtigt få en ny hjemmeside med statens egen standardløsning bygget på open source-CMS’et Umbraco.

Der er dårligt nyt for dem, som går og venter på mange nye, store udbud for hjemmesider i staten.

Fremover kan ministerier og mange andre dele af den offentlige sektor nemlig vælge Go Basic-vejen – altså bygge hjemmesiden med CMS-konceptet Go Basic, en specialudviklet open source-løsning, der hurtigt kan tilrettes og komme i luften. Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en webnyhed.

Go Basic-løsningen er bygget på det danske .Net-baserede CMS Umbraco, der er open source og dermed gratis at bruge. Og projektet kom i gang, da tidligere chef hos webbureauet 1508 Rasmus Rudolf blev ansat i Økonomi- og Indenrigsministeriet til at stå for en ny hjemmeside tilbage i maj 2012.

I stedet for kun at fokusere på ét ministerium, fik han lov at brede konceptet ud, så der i stedet blev lavet en løsning, som alle i princippet kan bruge. Er der ikke store krav til specielt design, kan Go Basic-løsningen bruges uden ret meget tilretning, og ønsker man at ændre på noget, kræver det ikke mange udviklertimer, forklarede han til Version2 i august 2012.

Læs også: Statens standard-hjemmeside kan gøre web-udbud overflødige

Økonomi- og Indenrigsministeriet var første bruger af Go Basic-pakken og lancerede ny hjemmeside på platformen i november på www.oim.dk. I dag bliver Go Basic brugt også af produktivitetskommissionen.dk og af undersider på økonomi- og indenrigsministeriets hjemmeside oim.dk.

Med den officielle lancering bliver Go Basic nu et alternativ for alle myndigheder, som skal have ny hjemmeside. Ifølge Rasmus Rudolf vil prisen typisk falde fra 1,5 millioner kroner for et webprojekt fra bunden til 250.000 kroner, hvis man baserer en hjemmeside på Go Basic-platformen.
Dermed kommer man under grænsen for, hvornår en opgave skal i udbud og kan sætte gang projektet langt hurtigere.

Der er også mulighed for, at et nyt økosystem vokser op omkring Go Basic. Webleverandører kan for eksempel sælge temaer til platformen, ligesom man i dag kan købe mange forskellige tilpasninger af for eksempel CMS’et Wordpress.

Læs også: Billig, statslig Umbraco-hjemmeside koster danske webbureauer dyrt

Læs også: Drupal-lejr kritiserer ministerium for at vælge Umbraco som stats-CMS

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niels Hartvig

Ah, kan vi ikke snart stoppe det argument? En windows server licens til web brug for GoBasic koster mindre om måneden end en dansk it konsulent koster i 7 minutter.

Derudover er Umbraco i øvrigt ved at blive mono kompatibelt (= virker på Linux). En udvikler i communitiet har bygget en prototype der virker og vi er ved at inddrage ham i core teamet.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere