Så er det officielt: Android overhaler Windows

Illustration: Android
Den nye opgørelse markerer enden på en æra med fleste Windows-enheder, lyder det fra firmaet bag opgørelsen.

En ny opgørelse fra firmaet StatCounter viser for første gang, at der er flere Android-enheder online og koblet til internettet end Windows-enheder. Dermed har Googles mobile styresystem overhalet Windows som det foretrukne styresystem til enheder med adgang til internettet før første gang nogensinde. Det skriver betanews.com.

Læs også: Kæmpe omlægning i Java 9: Sådan bliver koden skåret i bidder

»Der er tale om en milepæl i teknologihistorien og en markering af afslutningen på en æra, hvor Microsoft har siddet tungt på markedet for operativsystemer. Det markerer også et lynhurtigt gennembrud for Android, der for blot fem år siden kun havde 2,4 procent af markedet,« lyder det fra direktøren for StatCounter, Aodhan Cullen.

Læs også: Det næste Android-styresystem vil prøve at spare på dit pressede mobilbatteri

Der er ikke tale om en stor føring over Windows. Android står ifølge opgørelsen for 37,93 procent, og Windows ligger lige bag Android med 37,91 procent. Chancen for, at føringen ligger inden for den statiske usikkerhed, er derfor signifikant.

Når Android lægger sig i front, kan det ifølge betanews.com skyldes, at mobile enheder i stadigt højere grad bruges som den primære adgang til internettet frem for de klassiske laptops eller stationære pc’er.

Læs også: Stribevis af sikkerhedsproblemer i kodeords-huskere på Android

Mens Android ligger i front globalt set, er resultaterne anderledes, hvis man kigger mere lokalt på resultaterne. I Europa er Windows eksempelvis stadig i front med 51,7 procent af internet-opkoblede enheder, mens Android dominerer i Asien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Tobias Volfing

Det var da noget forfærdeligt vrøvl at kalde det 'internet-opkoblede enheder' når det der måles på er visninger af hjemmesider. Er mit køleskab ikke koblet op til internettet hvis det kun kommunikerer på port 22? Er min Polycom IP telefon ikke koblet på internettet?

Der er flere Android enheder der 'browser nettet' end Windows enheder, mere præcist synes jeg ikke deres måling kommer det.

 • 5
 • 2
#2 Peter Hansen

Tobias har en pointe al den stund, at det allerede er flere år siden, at installed base af Android-enheder oversteg installed base på Windows-enheder og at StatsCounters statistik således er misvisende i den forstand, at den overser alle de Android smartphones, der eksempelvis i tredjeverdens-lande ikke bruges til at browse med pga. mobilnettets ringe båndbredde, men som stadig bruges til apps og til at sende og modtage beskeder og e-mails.

Med andre ord er StatsCounter-datagrundlaget ikke udtryk for, at en historisk milepæl er passeret, hvis man mener, at det historiske element er, at ét operativsystem overtager pladsen fra et andet i "installed base". Men hvis man mener, at den væsentlige milepæl er, når antallet af browsende enheder med ét operativsystem overstiger et andet, så er der selvfølgelig nyhedsværdi i det ovenstående.

 • 0
 • 0
#3 Finn Thøgersen

Det er værre end som så

Statcounter måler antal sidevisninger (og det kun på en delmængde af nettet). Bemærk at pressemeddelelsen taler om "worldwide OS internet usage market share", ikke et ord om enheder

De siger intet om antal enheder, kun at 37.91% af sidevisningerne skete fra et Windows device og 37.93% fra et Android device

I princippet kunne man formodentligt påvirke statistikken betydeligt ved fx at sætte et AWS projekt op der ikke lavede andet end at hente små sider fra websites vi ved Statcounter monitorerer og ignorere alle objecter på siden

Så sætter du bare User Agent til det du vil promovere i denne måned og vupti...

 • 0
 • 0
#4 Mads Thomsen

Gad vide hvordan det ser ud om 5 år. Har Android udryddet alt og alle eller dukker der en ny spiller op? Windows forsvinder nok ikke lige sådan, men personligt er jeg for længst forbi Win-æraen og alt hvad jeg bruger kører Linux. Hos andre kører alt iOS og den slags. MS får det ikke nemt.

 • 0
 • 0
#5 Troels Eriksen

MS har set lyset - de er en stor bidragsyder til Linux, SQL Server og andre produkter er på vej til både SUSE, Redhat og Docker mens Bash er portet til Windows .

Men mit gæt er, at om 5 år findes Windows stadig - blot med *nux kerne...

Gud ved om MS så vil medtage Xenix i deres officielle historie igen :D

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere